Segmen Review Blog Dari Cik Tom| Bila Akan Bermula??

red tomato shape love tomato love


Sebagaimana entry cik tom sebelum ni, seramai 32 blogger telah tersenarai untuk program review blog bersama blog cik tom. Nak tengok senarai boleh klik kat SINI. Kepada yang sedih dan merajuk tak dapat join tue. Sorry sangat2 ye. Cik tom bukan seorang yang pro untuk review blog. So, cik tom bercadang nak berguru dengan sifu review iaitu bro SOP.


Macam mana untuk buat review yang bagus. Dari segi mana?? Erk tapi maaf ye kalau review cik tom taklah sehebat dan tak mungkin akan sama dengan sop. Sebab kitaorang berbeza. hehe… Cik tom memang suka segmen review dari blog sop. Review yang diberi memang detail dan hebat. Dari segmen review tue banyak tips/ info menarik yang dapat kita ambil untuk penambahbaikan blog sendiri.

Maybe ada yang amik mudah. Alah sekadar review untuk promote blog or tambah trafik. Tapi sebaiknya amik segala teguran/pujian blog untuk di adapt pada blog kita jugak. Segmen blog review tue, muktamad akan bermula pada 1/1/2011. InsyaAllah satu hari 1 blog akan direview dan entry tue akan dapat sticky post entry 24hours sebelum next blog review.

Harap korang yang tak join dapat beri kerjasama terjah dan komen jugak mengenai blog yang direview tue ye. Segala kerjasama korang bagi, cik tom ucapkan terima kasih. Pada yang direview pulak, cik tom tak jamin trafik or follower korang akan bertambah atau tak? Tapi cik tom sekadar dapat memberi review mengenai blog korang. Apa-apa pun depends pada penerimaan blogger lain.

p/s: erk tak sedar membebel panjang pulak…sorry..hehe ;D

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

48 thoughts on “Segmen Review Blog Dari Cik Tom| Bila Akan Bermula??

  • December 20, 2010 at 2:56 am
    Permalink

    nanti cik tom buat agy eh..lepas2 abes dah review yg first huhu xsmpat masuk πŸ™

    Reply
  • December 20, 2010 at 2:58 am
    Permalink

    huhuhu….bestnyer..24 jam ke?wahh

    Reply
  • December 20, 2010 at 2:59 am
    Permalink

    part ade yg merajuk tak dapat join tu macam cakap ke saya je?? πŸ˜› okay2 nanti kite ramai2 gi serang blog yang ciktom review tu k? hehe

    Reply
  • December 20, 2010 at 3:00 am
    Permalink

    jgn lupa review mine juga ya….liz suka komen yang pedas2..hehehehe tambah madu juga lah

    Reply
  • December 20, 2010 at 3:02 am
    Permalink

    salam

    syira tunggu πŸ™

    Reply
  • December 20, 2010 at 3:05 am
    Permalink

    nanti cik tom buat ag yana nak join boleh yer…?? *sambil kelip2 kan mata* hehe.. :DD

    Reply
  • December 20, 2010 at 3:20 am
    Permalink

    err. 1/1/2011?
    iqa da tadek sini lagi.huk3..

    duk uma swe entah dpt on9 ke tdk la.. πŸ˜›

    Reply
  • December 20, 2010 at 3:31 am
    Permalink

    ala..blog ai tak tercalon..sob3

    Reply
  • December 20, 2010 at 3:32 am
    Permalink

    salam

    dah add ym ….

    sanggup kuar bilik kursus ni semata-mata nak ym dgn cik tom….

    Reply
  • December 20, 2010 at 3:33 am
    Permalink

    hooo.. hebatlah. makin mantap lah cik tom, pergi berguru tu..

    apa pun, akan ku tunggu review itu. hehe ;P

    Reply
  • December 20, 2010 at 3:40 am
    Permalink

    okayyy, cik tom! so, blog arol akan direview pada 7/1/2011 lah kan. hehe. πŸ™‚

    Reply
  • December 20, 2010 at 3:43 am
    Permalink

    wokeh cik tom …kita tukang baca ye

    Reply
  • December 20, 2010 at 3:50 am
    Permalink

    nnt kalo buat 2nd round i nk book dulu boley?

    hee

    Reply
  • December 20, 2010 at 4:19 am
    Permalink

    uhuh,,majuk sorang-sorang jelah echah..haha..
    nnti2 kalau nak wat lagi echah nak jadi peserta pertama k!haaahaa…xdapat tidak nak jado yg 1st juge.^^

    Reply
  • December 20, 2010 at 4:27 am
    Permalink

    sab tak paham la bout review nieh. hee.. πŸ™‚

    Reply
  • December 20, 2010 at 4:30 am
    Permalink

    mmg bagus program review nih, bukan sahaja penulis boleh kenal lebih dalam dengn blog tetapi juga pelawat yang membaca..
    boleh paparkan kelebihan dan tarikan blog tersebut untuk tarik pelawat..
    jangan lupa beri pendapat dan cadangan yang membina (jika ada kurang)..
    review secara ikhlas..yer cik tom πŸ™‚

    nota kaki: review 1 hari 1 blog dapat mendisiplinkan diri untuk memastikan dapat sasarkan 1 blog 1 review πŸ™‚

    all the best buat cik tom πŸ™‚

    Reply
  • December 20, 2010 at 4:52 am
    Permalink

    nti bila2 blelhla review blog fyza..huhu..blog cik tom dah fames skang..;)

    Reply
  • December 20, 2010 at 5:13 am
    Permalink

    ni la entri yg ditunggu2. hehe. tertnya2 bile cik tom nak start review.
    oh ye cik tom jgn lupe review pasal page loading jugak ek. nk tau senang ke tak nak load blog comot saya tuh. hehe.

    tenkiuuuu sgt2 cik tom. ^_^

    Reply
  • December 20, 2010 at 5:23 am
    Permalink

    cik tom..huu..ala, x sempat nak join…cik tommmmmm =(

    Reply
  • December 20, 2010 at 5:26 am
    Permalink

    sori ye ciktom belalang x amik bahagian dalam segmen ciktom nih…

    tp belalang sure support ciktom.terjah mesti terjah!

    hee…

    Reply
  • December 20, 2010 at 5:33 am
    Permalink

    hehe..bgus buat sgmen ni..nnti bleh ika j0in plak eh! nnti ika akan srbu bl0g2 yg cik t0m dh review 0keh!slamat me"rview"..

    Reply
  • December 20, 2010 at 5:40 am
    Permalink

    nk jgk nti…kabor2 kt fiz sme taw πŸ™‚

    Reply
  • December 20, 2010 at 5:53 am
    Permalink

    bile nk mule cik tom. da sedia nk terjah ni. hukhuk

    Reply
  • December 20, 2010 at 6:07 am
    Permalink

    X SEMPAT NAK JOIN SEGMEN REVIEW NI..LENKALI YER CIK TOM..GD LUCK CIK TOM πŸ™‚

    Reply
  • December 20, 2010 at 6:11 am
    Permalink

    Betul2… Nak gak join..hu3. Wal blog sy x berapa nak bagus (padahal langsung x bagus)..hu3

    Reply
  • December 20, 2010 at 6:25 am
    Permalink

    cik tom.. nak masuk list jugakkk.. hehehe πŸ™‚

    Reply
  • December 20, 2010 at 7:07 am
    Permalink

    apa kata cik tom buat lagi review ni, xsemoat nak join balik kampung

    Reply
  • December 20, 2010 at 7:51 am
    Permalink

    baik cik tom ni,,buat review utk org lain πŸ™‚

    Reply
  • December 20, 2010 at 8:20 am
    Permalink

    takpe la cikTom sekadar mencuba nasibkan..KakNo just nak ucap pd dorang la ye..nanti kakNo terjah la blog dorang..

    Reply
  • December 20, 2010 at 8:24 am
    Permalink

    Salam.. Terima kasih Cik Tom atas komen yg panjang lebar kat blog Kak Nur. Tak sabar nak tunggu review ni.. πŸ™‚

    Reply
  • December 20, 2010 at 8:26 am
    Permalink

    woahhh… geng pantai timur pon nak wat gathering gak.. cayalah.. hehe..

    Reply
  • December 20, 2010 at 8:27 am
    Permalink

    ceh.. silap komen plak.. haha.. adeyhh..

    makaseh kak tom.. sy sedia menerima sgala kritikan dgn hati terbuka.. ;-p

    Reply
  • December 20, 2010 at 8:31 am
    Permalink

    tq cik tom sbb senaraikan blog sy….no14…
    jasamu akan ku kenang hehehehe

    Reply
  • December 20, 2010 at 8:51 am
    Permalink

    nanti buat lg ek ciktom
    bleh akak join

    Reply
  • December 20, 2010 at 8:57 am
    Permalink

    nnt buat lagi yer..tak sempat nak masuk..

    Reply
  • December 20, 2010 at 9:37 am
    Permalink

    akak tak merajuk ye..
    heheh

    Reply
  • December 20, 2010 at 10:00 am
    Permalink

    =D InsyaAllah cik tom.

    Reply
  • December 20, 2010 at 1:20 pm
    Permalink

    blog meaw yang fisrt . so rasa berdebar pulak . apa la cik tom nak di-reviewkan . sebab blog meaw memang banyak entry merapu merapik . muahahahaha!

    Reply
  • December 20, 2010 at 3:26 pm
    Permalink

    lorhh haniey xtau pun pasal ni..haniey ni lembab kit,masih baru lam blogger..erm sedihla sb xsefamous cik tom..hehe..thanks ye sb sudi komen kt blog haniey.. πŸ™‚

    Reply
  • December 20, 2010 at 4:25 pm
    Permalink

    yaa ! nnti buat la lagii.. sy tak sempat masuk jugak !

    Reply
  • December 20, 2010 at 4:41 pm
    Permalink

    macam xkomen lagi snie kan. ahh..xkisah la..nak cakap jugak..

    kang kalau review mish punye. kasi tegur ikhlas tau..hehee

    thanx cik tom~

    Reply
  • December 20, 2010 at 6:25 pm
    Permalink

    huhu CT takutnya tunggu tarikh tu…bertambah2 lah demam kite ni.Anyway tq CT sudi luangkan masa bc n3 kami semua.

    Reply
  • December 20, 2010 at 6:57 pm
    Permalink

    tak sabar nk tunggu comment cik tom tentang blog saya.. πŸ™‚

    Reply
  • December 20, 2010 at 8:58 pm
    Permalink

    xsempat masuk gak..huhu

    Reply
  • December 21, 2010 at 5:06 am
    Permalink

    Dag Dig Dug, seram bangat deh.. bakal reviewan yang bisa.. ahakz.

    Reply
  • February 26, 2011 at 6:38 pm
    Permalink

    suka cara ciktom review..heeee sronok je..

    cool^^

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE