Selamat Tahun Baru Cina

Selamat Tahun Baru Cina kepada semua yang menyambutnya. Frust sebab sampai ke hari ini takde dapat buah limau lagi. Yang dapat 2 hari tak lena tidur sebab asyik bunyi mercun je memanjang tiap2 malam.

Selamat tahun baru cina

Cik tom nama je cuti 4 hari tapi stay kat rumah setelkan marking test student, lab report dan assignment melambak. sob3…  Orang lain seronok cuti tapi cik tom bergelumang dengan kerja pulak. Takpelah dah aim nak setelkan minggu ni jugak nak bagi kat student. Student pun dah tak sabar2 nak tahu markah diorang.

Kalau time tahun baru cina, cik tom paling suka tengok tarian naga. Tarian naga yang dimainkan oleh sekumpulan penari yang meniru apa yang dipercayai sebagai gerakan semangat sungai ini secara berbelok-belok dan beralun-alun.-sudais.

Tarian Naga

Sebenarnya salasilah family cik tom ada keturunan cina. Nenek cik tom belah ayah keturunan cina tapi dah masuk Islam dari kecik sebab lahir2 je terus arwah nenek cik tom dijadikan anak angkat orang melayu di negeri Terengganu yang indah permai ini. Dulu ada pak cik cuba cari asal keturunan nenek tapi tak dapat cari detail. Yang tau cuma cerita nenek keturunan cina singapura je. Harap satu hari nanti berjaya cari salasilah keturunan nenek belah ayah.

Selamat bercuti pada yang tak sambut tahun baru cina. ^_^

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

38 thoughts on “Selamat Tahun Baru Cina

  • January 24, 2012 at 12:09 am
    Permalink

    la.. patutla ko iras2 macam cina sikit Tom, ekekee

    Reply
    • January 24, 2012 at 1:01 am
      Permalink

      eleh baru skang cakap camtu…hehee…

      Reply
  • January 24, 2012 at 12:35 am
    Permalink

    pasal limau tu saya tak frust …sebab mak abah saya dah borong sekotak…haha

    kalau bab bunyi mercun tu..memang biasa la ciktom..jiran depan umah pun asyik memekak ngn mercun dia…sy tu mujur 1 hari jer…hehe

    Reply
    • January 24, 2012 at 1:05 am
      Permalink

      siap borong tue..nak buah limau 2 biji..
      eh shari je ke??msk arini dah 2 ari main mercun..
      nak tidur pun xberapa nak lena..

      Reply
    • January 29, 2012 at 1:37 am
      Permalink

      eh mish la kena bagi ciktom buah limau..hehe

      Reply
  • January 24, 2012 at 3:23 am
    Permalink

    mcm ada jodoh je ni,moyang sy cina hongkong..datang malaysia masuk islam lepas jumpa moyang ppuan..muka ciktom ada ala2 orang cina ke?

    #Ciktom skg kja kat ne??

    Reply
    • January 29, 2012 at 5:45 am
      Permalink

      muka ciktom still dominat melayu..xde iras cina mana pun..heee
      skang cik tom kerja kat negeri sembilan..

      Reply
  • January 24, 2012 at 4:59 am
    Permalink

    Time2 camni memang seronok pusing2 bandar KL. Lengang 🙂

    Reply
    • January 29, 2012 at 5:42 am
      Permalink

      betul dah tue..semua dah cuti balik kampung..hee

      Reply
  • January 24, 2012 at 9:32 am
    Permalink

    Salam.
    Nasib baik tahun ni tempat saya kurang sikit bunyi mercun dan hujan lebat, bolehlah tidur dengan lena.

    Reply
    • January 29, 2012 at 5:43 am
      Permalink

      salam…best la camtu..ciktom smpi ke hari ni bunyi lagi mercun malam2..

      Reply
  • January 24, 2012 at 4:03 pm
    Permalink

    Owh kiranya cikTom ni kacukan la ye 🙂

    BTW happy holiday ya 🙂

    Reply
  • January 24, 2012 at 4:12 pm
    Permalink

    bunyi mercun halau hantu .. nanti tak ada hantu kacau cik tom 🙂

    Reply
  • January 24, 2012 at 4:29 pm
    Permalink

    Waaaa…cik tom ada gen dr org2 cina la nih…teringat kwn kerja dulu yg nama dia Takiru…datuk dia keturunan jepun…

    Reply
    • January 29, 2012 at 5:38 am
      Permalink

      ada la gen2 cina sikit2..tp muka dominant melayu..tang mata kot sepet sikit..hee

      Reply
  • January 24, 2012 at 7:05 pm
    Permalink

    selamat tahun baru cina cik tom :)..
    smg berjaya cari salasilah tu.. ameenn..

    Reply
  • January 24, 2012 at 9:37 pm
    Permalink

    aku pulak lebih suka tengok tarian singa
    cekap je mereka lompat2 atas tiang

    Reply
    • January 29, 2012 at 1:23 am
      Permalink

      tarian singa pun best…cekap je kan diorang penari ni.

      Reply
  • January 25, 2012 at 9:13 am
    Permalink

    huhu. same la kite..xdapat pun limau.. tp, anis dapt anak buah!! sulong tu..comel sgt. he3.

    Reply
    • January 29, 2012 at 1:05 am
      Permalink

      wah seronoknya dapat anak buah..share la kisah anak buah+ pic anak buah dlm new entry..nak tengok..

      Reply
  • January 25, 2012 at 3:16 pm
    Permalink

    cik tom lecturer kat u mana?

    Reply
  • January 25, 2012 at 3:51 pm
    Permalink

    cuti2 sambil buat kerjanamanya cik tom hee..klu cuti duduk rumah tak buat apa2 lagi ar bosan heeee

    Reply
  • January 25, 2012 at 3:52 pm
    Permalink

    nampknya klu tak dpt limau kena ar beli kat kedai..pasaraya hee..saya ada gak kwn bos bg limau.klu nak harapak bios bgi tak tahu dia ingt pekeje dia ke idak huhu..

    Reply
    • January 29, 2012 at 5:30 am
      Permalink

      aah dari kempuanan baik beli sendiri je buah limau..banyak kat pasaraya..hee

      Reply
  • January 25, 2012 at 5:11 pm
    Permalink

    Cik Tom tentu ada iras-iras wajah Cina. Tahun Baru Cina kali ini kerana dapat Ang Pau anak beranak ketika mengunjungi rumah terbuka bos adik ipar yang berbangsa Cina. 🙂

    Reply
    • January 29, 2012 at 5:13 am
      Permalink

      xdelah iras cina sangat pun…melayu dominant lagi..heee…seronok kan dapat ang pau..

      Reply
  • January 25, 2012 at 10:19 pm
    Permalink

    wahh kiranya cik tom ni ala2 ciyu..cina+melayu
    hihihi..nanti cari la..mesti lebih meriah kan

    Reply
    • January 29, 2012 at 5:10 am
      Permalink

      ciyu??1st time dgr…tp xnmpk mana pun cinanya..banyak lagi melayu..

      Reply
  • January 26, 2012 at 2:50 am
    Permalink

    aku tak dapat banyak angpau. tapi dapat banyak buah limau..

    Reply
    • January 29, 2012 at 12:33 am
      Permalink

      kalau camtu pass la sikit buah limau..huhu

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE