Siapa Yang Copy Paste Entry Siapa??

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia… Harap semua yang singgah blog cik tom sihat la hendaknya ye. Cik tom ingatkan nak buat entry tutorial hari ini tapi tak jadi lepas terbaca satu komen dari blogger cik kamoo dan cik tom tertarik nak ulas pasal isu siapa copy paste siapa ni. Komen dari cik kamoo kat entryΒ Tips Turunkan Berat Badan Dengan Cepat dan Sihat Versi Cik Tom;

Gambar Budak Kembar Comel

saya sedang google tips utk berdiet yg berkesan. terus jumpa tips nie kat blog cik tom. saya nk share dan backlink pada cik tom. terima kasih sebab ciktom sudi share tips yang menarik nie.

saya terus google lagi dan jumpa 2 blog yang beri tips kurus sebiji macam ciktom punya. Jadi tips nie sapa punya sebenarnya?? Takda pula backlink pada cik tom.

link 1

link 2

sekadar makluman sahaja.-cik kamoo

Thanks pada cik kamoo sebab maklumkan pasal ni. Cik tom nak nyatakan kat sini yang entry Β Tips Turunkan Berat Badan Dengan Cepat dan Sihat Versi Cik Tom ialah memang 100% original cik tom taip sendiri berdasarkan pengalaman cik tom sendiri yang mempraktiskan kesemua 10 tips tue dari nasihat adik, emak dan juga kawan2. Takde dari mana2 sumber website mahupun media bercetak. Sehingga ke hari ini, cik tom masih sentiasa backlink kan segala sumber rujukan cik tom di akhir entry.

So, jika terdapat blog lain yang seperti dinyatakan diatas or mana2 la yang sebijik2 sama entry dengan cik tom tue wallahualam la dari mana sumbernya. Sebab segala olahan dan garapan entry tue memang original dari cik tom. Kalau ada persamaan sedikit tue normal la tapi kalau 10 tips sekaligus hm entah la. Fikirlah sendiri. huhu..

Sebenarnya ni bukan kali pertama entry2 blog cik tom di copy. Dah banyak kali dan ada juga blogger prihatin yang maklumkan pada cik tom seperti kak diana dan lain2. Cuma kalau isu ni kuar sebelum pertengahan tahun maybe cik tom akan marah or terasa tapi sekarang cik tom rasa dah terbiasa so malas dah nak tegur or melenting. Cik tom nak fikir dari sudut positif je iaitu maybe dia suka entry cik tom sebab tue nak share kat blog, walaupun takde backlink or maybe blogger tue tak reti nak backlick kan. hee…

Sudut positif lagi, insyaAllah mana tahu cik tom boleh pahala yang bertingkat-tingkat macam sistem MLM tue bila dari seorang ke seorang yang lain share perkara yang sama. Yelah sebab pelawat blog lain tak semestinya kenal blog cik tom kan. Eh panjang pulak membebel. kui3.. bye πŸ˜‰

Entry lain pendapat cik tom pasal copy paste;Β Please Jangan Copy Paste Entry Saya!!!

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

63 thoughts on “Siapa Yang Copy Paste Entry Siapa??

    • October 7, 2011 at 7:24 pm
      Permalink

      thanks..cik tom letak link dlm bloglist cik tom ye…sbb kt main blog ni xde bloglist…

      Reply
    • October 7, 2011 at 7:47 pm
      Permalink

      erk ye ke kalau selalu kena copy tanda bagus??huhu…ciktom redha je kalau orang nak copy entry skang..hee

      Reply
    • October 7, 2011 at 9:15 pm
      Permalink

      huhu..kalau betul diorang suka alhamdulillah…owh tunggu gmbr ke..owh xsabar jgk nak tunggu gmbr upload dlm entry..heee

      Reply
  • October 7, 2011 at 4:52 pm
    Permalink

    ciktom,ade gak yang tak reti backlink sebenarnya blogger ni…sebab ada gak kawan akak tanya cemana buat link2 dlm post tu dia xgeti.

    kalo mmg reti backlink pastu sengaja tanak buat mmg nak kena backhand..kehkeh…
    Jom baca entri terkini zahidah seran …because you careMy Profile

    Reply
    • October 7, 2011 at 9:30 pm
      Permalink

      tue la ciktom mention dalam entry ni maybe blogger tue xtau nak backlink kan sumber cik tom..tapi semua tue nawaitu masing2 nak fikir apa..hanya Allah dan si dia je yang tau hal sebenarnya..wallahualam..

      Reply
    • October 7, 2011 at 9:35 pm
      Permalink

      maybe juga diorang takde idea..tapi takpe ciktom xmarah pun..huhu

      Reply
    • October 7, 2011 at 10:29 pm
      Permalink

      wah seronok la abg shah naik gaji..tahniah!

      Reply
  • October 7, 2011 at 6:33 pm
    Permalink

    Salam Cik Tom,

    Entry berkenaan 100% Cik Tom punyalah. Jadi untuk entry akan datang saya nak mohon share. Saya tak berniat menimbul kemarahan mana-mana pihak, cuma rasa tidak adil bila entry berkenaan seolah milik mereka sedangkan usaha orang lain. Sekiranya dimaklumkan tanpa backlink sekalipun bagi diri saya sudah memadai.

    Maaf sekiranya apa yang saya maklumkan menimbulkan kemarahan cik tom.

    Lagi satu thanks sebab ajar saya pasal tukar font masa mula-mula serius blogging dulu.
    Jom baca entri terkini cik kamoo …Sentap Dengan Kau!!My Profile

    Reply
    • October 7, 2011 at 11:33 pm
      Permalink

      salam cik kamoo..ciktom still ingt lg cik kamoo penah request entry tukar font dulu..heee…pasal komen cik kamoo tue thanks maklumkan n cik tom tak marah pun..dalam entry tue pun takde cik tom cakap marah kan?huhu…memang tak adil tapi entah la susah nak kekang dari copy paste pastu mengaku entry sendiri ni..sebab ni bukan 1st time entry cik tom kena camtu..so jadi dah lali skang..entry tutorial ada copy..entry info ada copy..entry memasak pun copy jugak.. yang copy bulat2 tapi takde langsung backlink dari cik tom..siap ngaku tue resepi famili dia padahal bulat2 ayat tue cik tom yang taip dgn kuantiti anggaran memasak sendiri..pastu yang dlm entry tue cik tom bahasakan diri sendiri dia ubah pada diri dia plk..yg ln still sama…pandai betull…entah la manusia zaman skang..hmm…malas nak komen lbh2 lg..hee…ok je kl cik kamoo nak amik n nak share di blog…cik tom bg je πŸ™‚

      Reply
    • October 7, 2011 at 11:26 pm
      Permalink

      xsemestinya entry tips je diorang copy paste…entry info lain pun sama..tue tips satu cnth je..huhu

      Reply
  • October 7, 2011 at 7:12 pm
    Permalink

    salam Cik Tom;
    semuanya nye hak CT, kami x leh komen ape2. saya setuju pendapat CT lihat +ve nye bahawa ilmu kalo disebar luaskan pahalanya x putus2 selagi dimanfaatkan oleh semua, lagi sebab dorang tu suka dan salute kat tulisan CT, ni ibarat sebiji benih tumbuh mengeluarkan 10 tangkai yang mengeluarkan 100 buah tiap tangkai dst . . . tapi MLM di malaysia di tak ikut syarit islam (siaran UM baru2 ni) . .
    Jom baca entri terkini musi …Mengelakkan perselisihan rumahtanggaMy Profile

    Reply
    • October 7, 2011 at 11:39 pm
      Permalink

      salam musi..ciktom cuba pandang dari sudut positif kalau tak memang haru tiap2 hari jumpa entry sama dengan blog cik tom.hehee…MLM memang hukum tak boleh..cuma ni kita guna perumpaan semoga pahala tu cam aplikasi dari sistem berangkai MLM tue..heee

      Reply
  • October 7, 2011 at 8:31 pm
    Permalink

    hai yu.. misti diet menjadi sampai kena kopipes nih. nak kena tiru nih. hehehe

    Reply
    • October 7, 2011 at 11:44 pm
      Permalink

      memang cik tom sendiri yang buat menjadi..tips tue based on experience bukan copy paste…hee…so akak boleh cuba ye..nak share kat blog pun boleh..

      Reply
  • October 7, 2011 at 9:01 pm
    Permalink

    Tak pe ciktom, itu menunjukkan mereka(pengcopy) sebenarnya admire dgn hasil penulisan ciktom. πŸ˜‰

    Sy pun banyak dicopy terutama tutorial sblum2 ini. Dah lah xde backlink, image pun dorang sedut dari benwif sy. Lepas tu blogger lain copy hasil dari si pengcopy. Last2 dia yg dpt backlink. Sy buat relaks sudee. πŸ˜‰ Nak marah xtaw cmne. πŸ™‚

    Reply
    • October 8, 2011 at 1:28 am
      Permalink

      blog nizam byk tutor best2 tue sebab diorang copy…tapi kesian plk kalau tang bandwith kena sedut dr image…xsetting utk block guna image dr blog?

      Reply
    • October 7, 2011 at 11:47 pm
      Permalink

      manusia ada pelbagai jenis dan ragamm…rmbut je sama hitam tapi hati lain2…tue xmasuk lagi kes warna rambut..heee

      Reply
  • October 8, 2011 at 1:08 am
    Permalink

    nak copy la jugak.ha3.just kidding!
    mas sendiri mana2 info mas dapat mas share sumber yang mas dapat,and ada yang ambik dari mas,de gak bagi link kat mas.tapi yang kelakar contoh mas de entry,de seorang ni pun entry yang sama jugak.pic pun sama..bila mas cuba save as picturenya sama nama pic yang mas save as.tak de pun letak link,so malas nak tegur.bior le.bagi mas c A ambik dari pak cik google,c B yang tengok blog c A,so sumber dari c A.so bila c B nak copy paste,c B kene bagi link c A.~tuh cara mas tapi terpulang masing2.(he2 entah faham ke x cik tom,mas bebel ni)~
    Jom baca entri terkini maya_mustwany …Ψ¨Ψ³Ω… Ψ§Ω„Ω„Ω‡ Ψ§Ω„Ψ±Ψ­Ω…Ω† Ψ§Ω„Ψ±Ψ­ΩŠΩ…My Profile

    Reply
    • October 8, 2011 at 8:40 pm
      Permalink

      hehe…copy la nak copy..ciktom xmarah..ye cik tom perasan yang mas selalu bagitahu dari mana sumber yang mas dapat..bagus2..cik tom faham apa yang mas cuba sampaikan..kalau pic memang ramai yang copy guna camtu je..susah nak elak sebab tue cik tom xletak pic personal..hee

      Reply
  • October 8, 2011 at 1:48 am
    Permalink

    saya pun kurang suka la cik tom copy mengopy nie… daripada diaorg spent byk masa cari artikel blog org lain.. lebih baik masa tu digunakan untuk buat artikel yg unik… sonok sebenarnya menulis nie…… kepuasan pun dapat….

    cik tom pasanglah plugin blog protector… disable selection je.. πŸ˜€
    Jom baca entri terkini Hairul Hissam …Resepi butter prawn. Resepi mudah paling sedap.My Profile

    Reply
    • October 8, 2011 at 8:58 pm
      Permalink

      cik tom nak disable selection tapi susah la sbb blog cik tom blog tutorial..so susah kalau diorang nak copy code dari entry tutorial..tp thanks ye utk nasihat tue…

      Reply
  • October 8, 2011 at 2:43 am
    Permalink

    hahah.cik tom.ecah penah google pasal tips neh.jmpa yg blog sis jgk..tgh try berdiet skrg guna 10tips tuh.

    haritu google pasal kek coklat kukus pun masuk blog sis gak

    mesra seo sungguh!heeeeee

    ~miss,rindu la kat miss,sy lulus xpaper miss ajr?;p
    Jom baca entri terkini ecah …talam dua mukaMy Profile

    Reply
    • October 8, 2011 at 8:52 pm
      Permalink

      hi ecah sayam!!miss u la dear..owh ye ke?ecah tgh nak diet n blaja buat kek ek…hehe..good luck yunk!
      lulus siap dapat A+ lagi..hik3 ;p

      Reply
    • October 8, 2011 at 8:49 pm
      Permalink

      sama2…oh ada sponsor ke?ptt la grand majlisnyaa..good luck!

      Reply
    • October 8, 2011 at 9:09 pm
      Permalink

      maybe dia tak terfikir kena bagitahu kot…wallahualam..

      Reply
    • October 8, 2011 at 9:19 pm
      Permalink

      akak…ciktom rasa yang copy tue bukan peminat ciktom je..hehee…

      Reply
    • October 12, 2011 at 3:02 pm
      Permalink

      thanks sebab akak sudi singgah blog ciktom..takpe ciktom faham je kalau ramai yang singgah tapi takde komen sebab kadang2 tak tahu nak komen pe kan..heee
      ciktom rasa entry akak yang bagus2..ciktom memang suka entry akak telus je..kalau on9 konpem ciktom singgah blog akak 1st..hee

      Reply
  • October 8, 2011 at 5:48 pm
    Permalink

    CikTom, TQVM sbb sudi share tips. Saya x larat nk copy & paste tips kuruskn badan masa posa jd saya link jer terus dlm blog utk mudahkn keja terjah blog Cik Tom bila perlu…. hehehe… hope 4 more tips from u. keep up d good work!
    Jom baca entri terkini Rosh …Diet Sudah Ke Laut!My Profile

    Reply
    • October 12, 2011 at 3:06 pm
      Permalink

      thanks share tips blog cik tom…thanks jugak sudi singgah blog cik tom ye rosh…

      Reply
    • October 12, 2011 at 2:59 pm
      Permalink

      normal la tue kan..sebab ramai yang copy paste tapi tak mengaku..ciktom tahu je mana blog yang copy paste blog ciktom…cuma malas nak bising lebih2..takut nanti malukan blogger tue jugak..hee

      Reply
  • October 8, 2011 at 7:31 pm
    Permalink

    Alhamdulillah..
    santai je cik tom jawab.. :D..
    semoga cik tom terus istiqomah menulis..
    andai ikhlas.. insya-Allah ilmu yang cik tom share.. bermanfaat dan dishare plak oleh orang lain insyaAllah besar ganjarannya di sana nanti.
    Jom baca entri terkini LadyBird …Penyakit TidurMy Profile

    Reply
    • October 12, 2011 at 2:58 pm
      Permalink

      thanks doakan cik tom..cuba share ilmu yang setakat mampu…lady pun selalu share entry ilmu yang bagus..ciktom suka baca..

      Reply
  • Pingback:Kenapa Suka Entry Mesra SEO? Sebab Trafik dan Duit ke?? | Ciktom

  • October 9, 2011 at 12:14 pm
    Permalink

    ye lah ciktom tengok diorang pun mcm baru lagi mungkin tak tahu adab nk copy paste ni ..sabar je lah kan .. heheh .. akk pun byk kalau copy akk bg backlink bukan susah pun tp entah lah .. jujur lah dengan diri sendiri ..
    Jom baca entri terkini puanbee …Buat Donut , Yang Ni JadiMy Profile

    Reply
    • October 12, 2011 at 2:09 pm
      Permalink

      takpelah akak..ciktom tak marah..heee..

      Reply
  • October 10, 2011 at 8:53 am
    Permalink

    Salam,tertarik dengan entry nie,pada pandangan saya kita masih boleh sekat,harap rakan blogger boleh buat rujukan,kalau salah boleh betulkan saya
    Macam Mana nak Buang Artikel yang diCopy di Enjin Search Google
    Jom baca entri terkini LoveHijau …Alasan Mengapa Masih belum Tunaikan Ibadat hajiMy Profile

    Reply
    • October 12, 2011 at 1:15 pm
      Permalink

      salam LH..oh ye ke?ok ciktom terjah..thanks untuk perkongsian entry tue ye..

      Reply
  • October 10, 2011 at 11:58 am
    Permalink

    Copy2 lebih afdal ada backlink reader akan lebih respect kredibliti dan kejujuran author nnt πŸ˜€

    anyway setuju dgn cik tom, yang maybe n dan lali πŸ˜€ . the best is positif thinking. tp kalo leh, amalkan kejujuran πŸ˜€ . kalo leh copy mst pandai nk buat hyperlink kot haha

    p.s : psl blog Ciktom nye on page tu, panjang gak nk ulas. nak shah buat review ke? πŸ˜€
    Jom baca entri terkini shah blogger …Tips Seo Untuk Blogger β€” On PageMy Profile

    Reply
    • October 12, 2011 at 1:04 pm
      Permalink

      thansk..ye yang terbaik positif thinking..heee…

      erk betul ke nak buat review??boleh je..kecil tapak tangan..nyiru cik tom tadahkan..heee

      Reply
  • October 10, 2011 at 9:37 pm
    Permalink

    Assalamualaikum cik tom, saya minta maaf sebab mmg ada copy tanpa minta izin, sebenarnya saya memang tertarik dgn tips tu and nk kongsi jugak dgn kawan2 . So, im trully sorry, eh πŸ™
    sekarang saya dah save kat draft jee, untuk saya sorg, terima kasih dgn tips berguna tu. (:

    Reply
    • October 12, 2011 at 11:06 am
      Permalink

      waalaikumussalam..jangan sedih..kan cik tom dah cakap takde marah dalam entry ni..kalau nak kongsikan di entry boleh je..

      Reply
  • January 1, 2012 at 12:59 am
    Permalink

    Pernah buat entri pasal tutorial Auto Slide Menu (Hide-Show) time Kemas Blog tapi terus bagi link Cik Tom dalam entri tu, rasanya cam tu paling senang

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE