Siapakah kakak???

Hoho.. Kali ini, cik tom nak share kisah hidup cik tom yang selalu disalah anggap adik antara 3orang adik beradik perempuan yang dah besar. Cik tom ada 9 orang adik beradik dan cik tom ialah anak keempat iaitu anak perempuan sulung dalam famili. Kisah adik beradik cik tom ni pernah diceritakan di dalam entry Tomato’s Big Family.

Salah anggap ni berlaku disebabkan keadaan fizikal cik tom yang paling rendah berbanding dengan 2 adik perempuan yang lain. Adik lelaki memang konpem2 la jauh lebih tinggi dari cik tom. Kalau korang nak tahu ketinggian cik tom hanyalah 149cm je. Rendah kan??hehe.

Kalau ke mana-mana kitaorang bertiga pergi mesti ramai yang salah anggap yaty paling tua diikuti eda dan last cik tom. Walaupun hal sebenar sebaliknya.hehe.. Cik tom ni pun selalu disalah anggap masih pelajar sekolah kerana gaya dan perangai yang macam budak2. Tak matured langsung. Haha. Dan kerana itu jugalah, tahun nie cik tom masih dapat duit raya sama seperti tahun sebelum2 nie. Huhu.

Mula-mula cik tom suka jugak bila disalah anggap muda dari usia ni. Yelah awet muda la konon-kononnya. Tapi bila dah lama-lama rasa naik menyampah pulak bila kita cakap usia sebenar, diorang buat2 terkejut dan tak percaya. Alah nape muka cik tom ni tak layak ker gaya dah abis belajar universiti?? Kui3..

Sekarang ni pun cik tom tengok gaya, lagi 2 orang adik cik tom tue, ika dan seha pun bakal lagi tinggi dari cik tom. Alamak macam mana ni?? Pasrah jelah nampaknya. Kuang3..

Jom layan tengok gambar cik tom dengan adik dan sepupu time hari raya yang baru nie. Kalau nak tahu mana cik tom, cari yang paling rendah. Haha..

p/s: Sebenarnya ada jugak sebab musabab cik tom kontot ni. Dan ini merupakan rahsia terbesar hidup cik tom. Miahaha.. InsyaAllah cik tom akan dedahkan rahsia terbesar hidup cik tom nie dalam entry akan datang.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

48 thoughts on “Siapakah kakak???

  • September 24, 2010 at 11:04 am
    Permalink

    cik tom…. kite serupa.. owh tidak.. tapi mas tgi ckit la dari cik tom.. hihi..

    Reply
  • September 24, 2010 at 11:09 am
    Permalink

    cik tom comey lotey lg kecik dr nad la.. hihi.. btw yg mana 1 cik tom? -_-"

    Reply
  • September 24, 2010 at 11:35 am
    Permalink

    wat la entry camner nak kasi tinggi…hehe

    Reply
  • September 24, 2010 at 11:48 am
    Permalink

    cik tom tudung biru ek?

    Reply
  • September 24, 2010 at 1:13 pm
    Permalink

    ciktom..tinggi kita sama lah..tp ciktom slem, ellen gedebss..tak per yang ptgnya kebahagiaan…wah!!

    Reply
  • September 24, 2010 at 2:29 pm
    Permalink

    eh2..samela kite! anak sulung..tp slalu org ingt adik.. 🙁

    Reply
  • September 24, 2010 at 2:48 pm
    Permalink

    Uuh.. kalo cakap gambar.. yang pendek si baju biru.. gaga~ nak lg pndek.. yang duduk.. ahakz..

    Reply
  • September 24, 2010 at 3:14 pm
    Permalink

    ohhhh cik tom….cube teka tinggiku pula….eheheheheh

    Reply
  • September 24, 2010 at 4:32 pm
    Permalink

    yg kakak slalu org angap adik.
    yg adik mcm yatie org angap kakak.. haha. menci.

    Reply
  • September 24, 2010 at 5:20 pm
    Permalink

    cik tom! kita tggi sikit sbb kita dah masuk area 15* cm! err.. cik tom yg mana?? kita mana kenal??

    Reply
  • September 24, 2010 at 6:55 pm
    Permalink

    heh cik tom..best ape. tiap2 thn konpem dpt duit ry sbb org slh anggap. hehe. kecik2 kan comel. 🙂

    Reply
  • September 24, 2010 at 10:41 pm
    Permalink

    ahahaha ciktom…kita sama2 serama la…chekleen paham fenomena ciktom..uhuhu…takpe2,kita ada musabab tersendiri redha je la..ahaha

    Reply
  • September 25, 2010 at 12:11 am
    Permalink

    cik tom… perempuan kecik la comel… hehe~

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:15 am
    Permalink

    @pu3:wah..kita serupa…huhu

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:16 am
    Permalink

    @nad: kecik la 149cm je..huhu…cik tom carik yg paling rendah..dat's me..hihi

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:17 am
    Permalink

    @azrul: good idea..insyaAllah next n next entry k~

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:23 am
    Permalink

    @padin: kalo ko rasa tue cik tom ye la kot ^_^

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:25 am
    Permalink

    @ellen: wah kita sama tinggi ker..yahoo…geng ngan ellen..huhu…yup dats rite..yg pntg kebahagiaan 🙂

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:34 am
    Permalink

    @nobita:wah anak sulung gak eh..huhu..trademark gmbr kita sama la tunduk..ngeh3

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:35 am
    Permalink

    @aretikz:haha..mana2 la yang aretikz rasa pendek..itu la diriku, cik tomato..huhu

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:37 am
    Permalink

    @echah: tinggi 153cm kot…betul ker?hihi

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:39 am
    Permalink

    @pinky: begitu la keadaan yg dialami adik cik tom..miahaha~

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:41 am
    Permalink

    hehe btul x setiap kekurangan tu ade hikmahnye tersendri? tgk,cik tom dapat duit raye lagi wuuuu best tuuu..btul ke adik beradik cik tom 9 orang? ramainye..mesti meriah kan hehe

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:51 am
    Permalink

    @afiq: a'ah hikmah dpt duit raya..miahaha…yup la 9org..meriah+selalu gaduh…huhu

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:53 am
    Permalink

    @gemok9endek: kalo camtu u xpendek sgt la..cik tom lg pendek.hihi..erm mana 1 rasa pendek??itu la cik tom..^_^

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:59 am
    Permalink

    @anna boleyn:tang dpt duit raya mmg la best..kecik=comel??miahaha~

    Reply
  • September 25, 2010 at 5:00 am
    Permalink

    @miss checkleen: tue la pasrah je la..huhu

    Reply
  • September 25, 2010 at 5:04 am
    Permalink

    @anna: ye ke comel?? tak semestinya jugak..huhu

    Reply
  • September 25, 2010 at 5:38 am
    Permalink

    yg mana satu cik tom ni..tudung pink ke, yg kecik comel selalunya nampak awet muda..hehe

    Reply
  • September 25, 2010 at 6:38 am
    Permalink

    @sweetsal: mana2lah..sweetsal suka..huhu

    Reply
  • September 25, 2010 at 7:36 am
    Permalink

    cik tom ni kecik je la sebeno nye ye..
    (dalam hati::boleh la aku buli2 dia ni)

    hahahha…janagn marah cik tomm

    Reply
  • September 25, 2010 at 7:42 am
    Permalink

    cik tom..famili kite sama2 besor…tapi mish anak sulong dari 9 beradik..lagi parah ka..dan mish jugak yanh paling kecik..hahaha

    Reply
  • September 25, 2010 at 8:46 am
    Permalink

    aku ingatkan tom tom bak.haha

    Reply
  • September 25, 2010 at 9:38 am
    Permalink

    @diana:kecik2 cili padi tau..xdpt buli tau..miahaha~

    Reply
  • September 25, 2010 at 9:42 am
    Permalink

    @mish;wah lg hebat anak sulung dr 9 adik beradik..berat tggjwb tue..huhu

    Reply
  • September 25, 2010 at 9:44 am
    Permalink

    @peminat katie holmes: hehe…tom tom bak ye gak..huhu

    Reply
  • September 25, 2010 at 10:29 am
    Permalink

    sama mcm adik pompuan rush d..
    seorg tinggi n sorg lg pendek…
    diorg ingat yg tinggi tue kakak..padahal adik jer..

    Reply
  • September 25, 2010 at 10:31 am
    Permalink

    @rush D:ramai camtukan..huhu…jgn lihat pada fizikal..hehe

    Reply
  • September 25, 2010 at 10:32 am
    Permalink

    149cm? murahnye.. hehe..
    pegi la gayut lama2 kt tiang gol kasi panjang..

    Reply
  • September 25, 2010 at 10:46 am
    Permalink

    cik tom!!!!!!!! ktggian kite sama!!!!!!! 149 cm jgk! HAHAHA fiuhh..nsib diri ini tdak keseorangan…kikiki

    Reply
  • September 25, 2010 at 10:46 am
    Permalink

    @solihin:murah??haha..dah terlambat nak gi gayut pun takkan tinggi dah..huk3 T_T

    Reply
  • September 25, 2010 at 10:49 am
    Permalink

    @wanie:wah sama tinggi ngan cik tom gak ek yunk..yeay ade geng lagi..hihi

    Reply
  • September 25, 2010 at 10:51 am
    Permalink

    sama la kte..haha..ifa amik it..major ecommerce..hihi..cik tom?..full plak shoutmix cik tom tue..hihi

    Reply
  • September 25, 2010 at 11:16 am
    Permalink

    @ifa:oowh amik it..cik tom amik kimia guna2..huhu..sori la smix penuh td..skang da setel..

    Reply
  • September 26, 2010 at 7:19 am
    Permalink

    cik tom paling cun di situ !
    ily 😉

    Reply
  • September 26, 2010 at 8:53 am
    Permalink

    @anish: paling cun??adakah tersilap orang??miahaha~

    Reply
  • September 26, 2010 at 1:02 pm
    Permalink

    kila tinggi sikit dri cik tom./muahahahhaa

    Reply
  • September 26, 2010 at 1:48 pm
    Permalink

    @kila: bangga la tue..uweekks ;p

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE