Sissyira | Rahsia Hatiku [Blog Review]

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.. Kali ini cik tom akan review blog Sissyira | Rahsia Hatiku. Kali pertama singgah blog sissyira dan tengok gambar sissyira pada header, terdetik dalam hati cik tom; “Eh, macam kenal je dia ni“. Selidik punya selidik rupa2nya sissyira ni kakak kepada kawan cik tom. Kecilkan dunia ni sampai terjumpa kat alam maya pulak. hehe..

Blog sissyiraSissyira mula berblog dari Ogos 2008 dan berasal dari Terengganu. Seorang blogger yang pemalu dan sopan santun gitu. Sejak akhir-akhir ni, entry syira lebih tertumpu kepada entry bervideo. Busy kerja ke? Harap syira sihat la hendaknya ye. Syira ni seorang blogger yang rajin update blog. Antara entry syira yang cik tom suka baca ialah;

* Akhirnya dapat juga ku tatap wajah abg ben =)
* Umur U Berapa? | Sesi Cari Jodoh
* sissyira.com vs sinarpelangipagi.blogspot

Cadangan cik tom pada blog sissyira;

1. Gabungan warna coklat dan oren memang cantik tapi cik tom rasa warna coklat yang syira gunakan skang kurang auranya tak macam warna blog hijau sissyira dulu. So, cik tom suggest cuba mix warna lain untuk tema blog syira supaya nampak lebih menarik.

2. Dulu blog syira ada header tapi skang dah takde header. Nampak terlalu kosong. Sebaiknya sissyira masukkan kembali header sebab first impression pembaca akan tengok pada header. Cik tom tahu sisyira memang kreatif dan pandai orangnya dalam bab edit mengedit ni.

3. Rasanya lagi better letakkan widget follower di bahagian sidebar berbanding di atas post entry sebab widget follower paling lambat untuk load so better letak di bahagian sidebar.

Jom berkenalan lebih rapat dengan sissyira dengan klik Blog Sissyira .

p/s: Sori kepada semua peserta yang join segmen review cik tom sebelum ni. Ciktom tetap akan bayar hutang lagi kepada 11 orang. Sori sekali lagi.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

22 thoughts on “Sissyira | Rahsia Hatiku [Blog Review]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE