SUARAPEOPLE[DOT]COM SANGAT GEMPAK


“Kontest Tulis & Menang adalah Sponsor By SuaraPeople[Dot]Com &Gempak[Dot]Org


Dulu masa mula berblog untuk isi masa lapang sebab tertarik tengok adik macam best je layan blog. Maka pada 15 Julai 2010, secara rasminya lahirlah sebuah blog yang diberi nama “Tomato Gurl’s Life”. Kemudian cik tom teruskan berblogging dengan matlamat baru untuk tambah follower. Sebab tengok blog lain ramai follower macam best!


rumah tomato


Tapi sayang seribu kali sayang. Cik tom je duk sibuk follow blog orang lain tapi diorang tak follow pun balik. Kenapa ya takde orang nak follow up blog cik tom?? Yelah.. cik tom asyik update entry yang copy+paste. Paling nyata, cik tom tak pernah pun take note entry blogger lain. Just follow blog dan tinggal jejak di shoutmix. So, siapa la nak pandang kalau cik tom sendiri tak cuba untuk memandang entry blog lain.

Dari situ, cik tom menukar corak berblog dengan rajin membaca entry sambil meninggalkan pendapat di ruang komen. Macam biasa jugak, tak semua datang blog picisan tapi tue tak mematahkan semangat cik tom untuk terus berblog.

you cant stop me


Dari pembacaan blog ke blog buatkan cik tom dapat banyak info menarik. Cik tom banyak belajar pelbagai tips dan tutorial untuk memperbaiki blog. Pelbagai eksperimen tentang blog yang telah cik tom lakukan. Apa yang orang suka dan tak suka?? Blog mesra pelawat??

Kini kenapa ya cik tom berblogging? Untuk mencapai target follower ribu-riban?? Untuk up trafik supaya dapat lagi banyak BE?? Adakah kerana nak femes dan buat blog GEMPAK?? Atau nak tiru blog SUARAPEOPLE??

Jawapannya sekarang untuk kepuasan diri sendiri. Bila berblog tue dapat puaskan diri sendiri pabila dapat keluarkan segala pendapat/idea dari diri cik tom yang tak pernah cik tom suarakan sebelum ni. Ayat omputih “the other side of me”.

lisa suharni lawa

p/s: takde idea so cik tom buat je entry blog ni. asal join je. hehehe…

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

32 thoughts on “SUARAPEOPLE[DOT]COM SANGAT GEMPAK

  • December 12, 2010 at 1:35 pm
    Permalink

    waa..gudlak cik tom sayang~~

    Reply
  • December 12, 2010 at 1:42 pm
    Permalink

    haha.. yezzaa ciktom… kita nih jenisan suka menulis.. so, sekarang menulis lah dalam blog! haha

    Reply
  • December 12, 2010 at 1:43 pm
    Permalink

    hepi2 blogging cik tom..
    teruskan berkarya..

    Reply
  • December 12, 2010 at 1:53 pm
    Permalink

    ya' cik tom dlu sy pn cm 2 tp skang sdh rjin bce entri owg laen n bkn skdr singgah

    btw,thanx cik tom coz sudi juga singgah blog sy n tgglkan komen,sy hargai sgt2 =)

    Reply
  • December 12, 2010 at 2:02 pm
    Permalink

    sis..hope mng k.:)
    best la entri ni.
    from zero to hero.hehehe

    Reply
  • December 12, 2010 at 2:06 pm
    Permalink

    Pergh.. awat letak Lisa Surihani tu? Tau tak nanti dia jadi Lisa Suriatik? haha.. Apapapun.. gud luck yek.. hehe..

    Reply
  • December 12, 2010 at 2:12 pm
    Permalink

    good luck cik tom 🙂

    Reply
  • December 12, 2010 at 2:16 pm
    Permalink

    awak dah mintak permission dari saya ke letak pic awek saya tu..hahrharharun..bergurau..:D

    Reply
  • December 12, 2010 at 2:31 pm
    Permalink

    Pandai betul Cik Tom mengolah ayat untuk hasilkan entri ni.. Tersusun dan kreatif.. By the way, all the best!!

    Reply
  • December 12, 2010 at 2:38 pm
    Permalink

    contest ke apa nih ?

    Reply
  • December 12, 2010 at 2:39 pm
    Permalink

    saya baru blogging, kita dah folo awak..awak folo la kita jg..sian kita tau..ngeee..kita suka bca entri2 awak ni..keep in touch, nt kita salu komen entri ye..

    Reply
  • December 12, 2010 at 2:44 pm
    Permalink

    salam selamat malam…

    terima kasih..syira harapkan benda yang sama, itupun redboys y bg pendapat skit2…suke..

    syira nak buat y simple mcm cik tom buat tu..tak boleh tak ckp nak ejas..last2 buat ikhtiar ni…

    terima kasih kerana sudi mendengar masalah saya 🙂

    Reply
  • December 12, 2010 at 2:50 pm
    Permalink

    alamak tiba2 ade lisa plak keluar kan..goodluck cik tom

    p/s: teringat cerita kartun tomatoman dulu2.best! try google

    Reply
  • December 12, 2010 at 2:51 pm
    Permalink

    kontest ke ni?
    gambar last tu pergh!! hahaha

    Reply
  • December 12, 2010 at 3:02 pm
    Permalink

    macam best je tips dari cik tom. tapi ilmu berblog saya terlalu ckit. masa lak mcm tak berapa ada.

    Reply
  • December 12, 2010 at 3:03 pm
    Permalink

    cayalah cik tom.perjalanan hidup kita sebagai blogger sama dan serupa.hehehe.keep it up!

    Reply
  • December 12, 2010 at 3:27 pm
    Permalink

    semoga cik tom berjaya dalam berblog ni..
    akak suka blog cik tom ni..
    antara blog wajib kunjung la untuk akak..
    heheh

    Reply
  • December 12, 2010 at 3:48 pm
    Permalink

    semoga berjaya cik tom…

    Reply
  • December 12, 2010 at 3:55 pm
    Permalink

    oo cam tu ke.. tapi dah ramai follower ni.. tahniah yer cik tom…cepat cik tom belajar.. cik su baru belajar pasal ni

    Reply
  • December 12, 2010 at 5:03 pm
    Permalink

    isk.. isk.. ni mana punya prinsip ambik 'asal join' je?? join tu kena letak harapan.. mesti menang, baru penuh dengan semangat. hihi ;P

    gud luck! (^^,)

    Reply
  • December 12, 2010 at 5:27 pm
    Permalink

    waahh gambar lisa surihani,,mengancam gitu hehe

    Reply
  • December 12, 2010 at 7:37 pm
    Permalink

    aah kan?
    dlu aku pun jenis cmtuh gak
    walaupun xsuh follow balik tapi tau mereka mesti ad sifat perikemanusiaan utk follow balik XD

    mesra followers yg penting
    hohoho
    bkn stakat tinggalkan link je kt cb

    Reply
  • December 12, 2010 at 9:53 pm
    Permalink

    betol tu cik tom~~ keen sokong.. berblogging utk puaskn ati.. tamau tension2 nk kejar follower.. happy jer~ ^_^

    Reply
  • December 13, 2010 at 2:26 am
    Permalink

    betul2.
    iqa dulu pun mcm tuh. folo aje yg org. lepas tuh entri copy paste.

    skang iqa rase, buat entri sndri lepas tuh rjn2 tglkan komen kt blog org lain tu yg buat kite sng dpt followers and kwn2 baru 😉

    Reply
  • December 13, 2010 at 3:41 am
    Permalink

    Good luck Tom..semoga dapat hadiah tu..hehe..

    Reply
  • December 13, 2010 at 9:55 am
    Permalink

    hihi..ciktom2..gewd luck!

    Reply
  • December 13, 2010 at 12:45 pm
    Permalink

    waaa !
    mcm tu rupenye sejarah blog nie..
    mcm best je..
    ape2 pon gudluck okey !

    Reply
  • December 14, 2010 at 7:04 pm
    Permalink

    good luck cik tom..

    mmg jz pun trasa sgt bla jz je beria2 follow blogger lain but yang follow jz.. hmm.. mungkin blog jual ubat2 cam jz ni tak menarik minat orang nak follow kot kan.. itu yg jz cuba selitkan apa2 yg patut.. tp masih slow.. camne nak buat bisnes bla tak de yg nak ambek tau update jz?.. 🙁

    Reply
  • December 15, 2010 at 11:30 am
    Permalink

    gud luck cik tom.tggu result 🙂

    Reply
  • February 8, 2011 at 5:13 am
    Permalink

    akak ni pun sama gam cam kak tom, asal saje2 suka, dan luahkan citer hal anak2 merupakan kepuasan diri.. alih2 bila byk blogwalking byk ilmu lain lak dpt… ishh mmg menarik rupanya berblogging yg sambil menjana wang

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE