Penyakit Kura-kura dan Cadangan Cara Merawat

Assalamualaikum dan salam sejahtera… Dalam entry kali ini cik tom ingin kongsikan jenis-jenis penyakit kura-kura yang biasa pelawat blog cik tom tanyakan pada cik tom. Cik tom senaraikan masalah penyakit serta┬ácadangan cara merawat kura-kura yang boleh dicuba sekiranya korang menghadapi masalah penyakit kura-kura seperti berikut; 1. Gigitan, Lebam-lebam, Kebakaran, Luka-luka dan Calar-calar Masalah luka dan … Continue reading

Contoh Rekabentuk Akuarium Kura-kura

Cik tom nak kongsikan contoh-contoh rekabentuk akuarium kura-kura atau tempat tinggal kura-kura yang cantik untuk korang. Thanks pada ash yang bagitahu kewujudan forum mengenai kura-kura ni. Cuma sayang forum ni dah tak aktif tapi still boleh ambil input dari komen-komen forum yang lama. Cik tom terpegun tengok cantiknya diorang ni design akuarium, kolam even bekas … Continue reading

Diego dan Dora Berpindah Rumah Baru Yang Besar dan Selesa

Pada yang tak tahu lagi cik tom ada bela sepasang kura-kura kecil kononnya sebagai Teman Hidup Cik Tom. Permulaannya cik tom hanya beli seekor je kura-kura tue pada 18/10/2010. Bila rasa dah selesa cik tom beli seekor lagi pasangan kura-kura ni yang ada diceritakan di entry Ini Bukan Entry Lucah.  Cik tom confius pasal jantina … Continue reading