Resepi Nasi Goreng Tomyam Cik Tom

Assalamualaikum dan Salam Sayang…. Hari ni nak share resepi favourite cik tom- nasi goreng tomyam! Tapi cik tom lagi suka makankat kedai letak macam2 jenis seafood. Kalau masak sendiri biasa letak udang or ayam je. Jimat masak style bujang. hehe… Cadangan hidangan nasi goreng tomyam ni untuk 4 orang.   Bahan-bahan Resepi Nasi Goreng Tomyam … Continue reading

Resepi Jemput-Jemput Udang Cara Mudah dan Sedap

Salam.. Bosan pulak asyik artikel pasal tips, blogging, cari duit dan contest Eyriqazz vs Denaihati. Jom kita masak-masak pulak.¬†Kenyang perut senang hati. Famili pun bertambah sayang. InsyaAllah. Ok perkongsian resepi masakan hari ini iaitu¬†Resepi Jemput-Jemput Udang Cara Mudah dan Sedap. Resepi ini ialah resepi asli dari emak cik tom. Kalau versi resepi bujang cik tom … Continue reading

Resepi Kuih Bakar Pandan Cara Mudah dan Sedap

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Kali ini cik tom nak share resepi cara nak buat masakan resepi kuih bakar pandan cara mudah dan sedap. Kuih bakar pandan ini antara kuih favourite ayah cik tom. Resepi kali ini dari my sister in law (SIL) untuk kuih bakar pandan. Alhamdulillah sedap rasanya cuma SIL cik tom ini terlupa … Continue reading

Resepi Telur Masak Sayur Kicap Cara Mudah dan Sedap

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Kali ini cik tom nak share resepi cara nak buat masakan telur masak sayur kicap iaitu antara resepi yang cik tom suka masak sebab penyediaan yang mudah. Resepinya cik tom reka sesedap rasa je. Janji mudah, cepat untuk disediakan dan juga menyelerakan untuk dimakan. Faham-faham jelah dah balik kerja mesti letih … Continue reading

Resepi Spaghetti Daging Cara Mudah dan Ringkas

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Kali ini cik tom nak share resepi cara nak buat resepi spagetthi daging cara mudah dan ringkas. Resepi spagetthi daging ini sesuai untuk satu family anggaran dalam 6-8 orang. Sesekali cuba pula masak resepi western untuk famili. Makanan yang paling sedap ialah masakan yang dimasak oleh air tangan sendiri dan dimakan … Continue reading