Resepi Nasi Goreng Kerabu Terengganu

Assalamualaikum dan Salam Sayang… Hari ni slot masak-masak. Resepinya nasi goreng kerabu style Terengganu. Cam biase nama sesuka hati je bagi. hehe… Kalau yang dah pandai masak tue jangan gelak pulak baca semua entry masakan dari blog cik tom tau. Biasalah newbie baru belajar memasak dan excited nak memasak. Dan ada sesetengah resepi tue cik … Continue reading

Resepi Aiskrim Coklat Mudah dan Sedap

Salam.. Kali ini cik tom nak share resepi aiskrim coklat mudah dan sedap yang baru cik tom cuba minggu lepas. Resepinya amatlah mudah, senang dan sedap. Resepi aiskrim coklat handmade ini cik tom dapat dari kawan cik tom di facebook. Cik tom tanya katanya dapat sumber resepi aiskrim coklat handmade ini di myresepi tapi kawan … Continue reading

Resepi Telur Masak Sayur Kicap Cara Mudah dan Sedap

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Kali ini cik tom nak share resepi cara nak buat masakan telur masak sayur kicap iaitu antara resepi yang cik tom suka masak sebab penyediaan yang mudah. Resepinya cik tom reka sesedap rasa je. Janji mudah, cepat untuk disediakan dan juga menyelerakan untuk dimakan. Faham-faham jelah dah balik kerja mesti letih … Continue reading

Resepi Daging Masak Black Pepper Cara Mudah dan Sedap

Salam.. Kali ini cik tom nak share resepi cara nak buat resepi daging masak black pepper (lada hitam) yang biasa cik tom masak. Cik tom masak resepi daging masak black pepper sebab rasanya sedap. Resepinya amatlah mudah, senang dan menyelerakan. Sejak bekerja kat Negeri Sembilan ni makin rajin cik tom memasak. Lagi seronok bila masak … Continue reading

Resepi Ayam Goreng Kunyit Cara Mudah dan Sedap

Salam sejahtera.. Kali ini cik tom nak share cara nak buat resepi ayam goreng kunyit yang cik tom masak. Resepinya amatlah mudah, senang dan yang penting sedap. Cik tom biasa masak lauk pauk dan nasi secara bergilir-gilir dengan seorang lagi kawan cik tom selepas kitaorang balik dari kerja. Resepi ayam goreng kunyit ini dapat dimasak … Continue reading