Tawaran Temuduga Chemists

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Pada yang dah tahu atau belum tahu, pekerjaan cik tom bermula dari pertengahan tahun lepas sehingga sekarang ialah pensyarah sambilan sepenuh masa. Bulan 6 ini masuk semester ketiga cik tom jadi tenaga pengajar.

Entry ini bukan nak cerita pasal pekerjaan cik tom sekarang. Tapi nak kongsi cerita yang cik tom dapat call temuduga jawatan chemists di sebuah kilang bumiputera di Sungai Petani, Kedah. Rasa agak nervous sebab dah lama tak pergi interview. Nampaknya kena refresh balik semua skill-skill semasa interview danΒ Tips Dan Panduan Lulus Temuduga Sektor Kerajaan dan Swasta.

Temuduga ini akan diadakan pada hari isnin, 18/6/12. Cik tom harap kawan-kawan dapat doakan agar temuduga cik tom berjalan dengan lancar dan diperlembutkan hati penemuduga untuk ambil cik tom bekerja. amin..

ps: agak-agak masukkan sekali pengalaman blog boleh dapat kerja x? hee :p

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

65 thoughts on “Tawaran Temuduga Chemists

  • June 11, 2012 at 1:09 pm
    Permalink

    Akak dah pencen gi interview walaupun jelez dengan kawan2 yang dapat tawaran tempat kerja baru dgn gaji berdetum2…

    Reply
    • June 13, 2012 at 11:51 pm
      Permalink

      xpelah akak setiap org ada rezeki masing2.. gaji berdentum2 pun kdg2 xhappy pressure xguna jugak kan..

      Reply
  • June 11, 2012 at 2:13 pm
    Permalink

    try la masukkan pengalaman blog..mana tau syarikat nk guna blog utk promosi ker @ marketing ker…hehe

    Reply
    • June 13, 2012 at 11:45 pm
      Permalink

      thanks dear.. miss hidy kerja chemist ek?? wah seronoknya πŸ™‚

      Reply
  • June 11, 2012 at 5:40 pm
    Permalink

    Gud luck Cik Tom…Fieza esok ade interview Pegawai Psikologi kt UMP…moga kita berjaya…AMIN

    Reply
  • June 11, 2012 at 7:14 pm
    Permalink

    insyaAllah ciktom akan berjaya…
    banyakkan sembahyang hajat ya..smoga disenangkan sgala urusan..

    Reply
  • June 11, 2012 at 7:27 pm
    Permalink

    Moga berjaya… amin

    Reply
  • June 11, 2012 at 8:59 pm
    Permalink

    semoga berjaya Cik Tom.

    Reply
  • June 11, 2012 at 11:02 pm
    Permalink

    Salam , tahniah ciktom.Nak bg tau akak dah berjaya buat tabmenu..tq , tapi cam maner nak buat pengisian tab menu ..dan nak link kan cth petua..dgn petua yg akak nak tulis. Satu lg cuba ciktom tgk akak punya tabmenu bhgn resepi apasal jadi cam tu yer..rasa mcm tak jadi….

    Reply
    • June 13, 2012 at 11:11 pm
      Permalink

      salam..thanks cik ida.. em pe url blog ye?? nak tgk tp akk xmasukkan pun url blog..

      Reply
      • June 15, 2012 at 2:47 pm
        Permalink

        teratakdnurdamia …banyak akak tah fhm bhs blog la dik…sebnarnya akak minat sgt dunia blog. mana nak belaja tentn blog ni yer.

        Reply
        • June 16, 2012 at 7:27 pm
          Permalink

          akak..saya lupa apa soalan akak..boleh tak akak email balik semua yang akak nak tanya sekali dgn url blog akak ke ruang page “contact” cik tom tue…sorry sgt2..nanti kita berbalas email disana ye..senang sikit sy nak catch up..

  • June 11, 2012 at 11:09 pm
    Permalink

    Saya rasa CikTom dalam keadaan mood excited dalam erti kata lain tengah gembira dengan panggilan temuduga tersebut – saya juga pernah mengalami.

    Hope CikTom berjaya dapat pekerjaan tersebut πŸ™‚
    Kalau boleh jangan masukkan pengalaman berblogging since dorang akan trace kelemahan kita via penulisan blog.

    Reply
    • June 12, 2012 at 12:19 pm
      Permalink

      bahaya tu hee..ate klu blog kita bi blh kot heee..tpi klu kita pandai gorng balik ckp dia insyallah depa blh tercengang kot hee tpi kena hujahh yg mantap ar hee..sb blogger sgt pun bijak cari maklumat dna fakta2 yg sekitar ada di maya πŸ˜‰

      Reply
      • June 13, 2012 at 10:48 pm
        Permalink

        tue satu gurauan je suri.. kalau cik tom nak bgth tukang interview pasal blog cik tom ni…dah lama kot cik tom open biodata n nama cik tom kat blog..ciktom lg suka low profile.. lebih bebas nak berkarya bl kenalan xtau blog cik tom…

        Reply
    • June 13, 2012 at 11:10 pm
      Permalink

      sbnrnya cik tom xde excited pun based on experience interview before2 this..
      xnak excited n letak harapan tinggi.. cuma cuba yang terbaik time interview..
      yg lain terserah pada rezeki…
      cik tom xde niat nak letak pengalaman berblog dlm mn2 interview..
      rsnya nizam pun tau ciktom xpernah reveal my true identity in my blog as who i am n what is my real name…
      so of cos i will never reveal it during any interview too…
      ps tue sekadar suka2 je..hehe πŸ™‚
      doakan yg terbaik bt cik tom ye. tq

      Reply
  • June 12, 2012 at 12:31 am
    Permalink

    selamat berjaya akak! insyaAllah kalau rezeki akak, akak akan dapat keje tu! chayokkk kak! πŸ™‚

    Reply
    • June 13, 2012 at 11:04 pm
      Permalink

      thanks noraim..doakan yg terbaik bt cik tom ye. tq

      Reply
  • June 12, 2012 at 1:03 am
    Permalink

    kalau dapat, belanja aku cendol ye..

    Reply
    • June 13, 2012 at 10:50 pm
      Permalink

      boleh je.. tapi nak merasa cendol org belanja kena pergi kedah la.. hik2..doakan yg terbaik bt cik tom. tq

      Reply
  • June 12, 2012 at 8:22 am
    Permalink

    belasah je ciktom….yg penting konfiden….semoga berjaya…

    aku pun alami situasi yg sama setiap kali interview iaitu gugup…hahhaha

    Reply
    • June 13, 2012 at 10:51 pm
      Permalink

      aah setiap kali interview jd gugup..dah cam sindrom plk..hehe
      doakan yg terbaik bt cik tom ye. tq

      Reply
  • June 12, 2012 at 12:18 pm
    Permalink

    blh2 ckp ar sy byk cawagan dlm medan blogeer lku tk cye leg en call nama blog ni hee..

    sekadar jenak ya cik tom hee..btw good luck heee..suri dh 3 tahun tk pi temuduga last gomen cuak gak adui..heee..

    pst..dh semak email ker?

    Reply
    • June 13, 2012 at 10:49 pm
      Permalink

      cik tom xsemak lagi email suri..jap lagi ye cik tom cek n respon…

      Reply
  • June 12, 2012 at 12:44 pm
    Permalink

    Dah terlambat nak wish =)

    So, camne sesi interview? Harap berjalan lancar

    p/s- mengajar katne ni Cik tom…hehe

    Reply
    • June 13, 2012 at 10:41 pm
      Permalink

      eh belum terlepas..isnin minggu depan.. mengajar kat uitm..

      Reply
  • June 12, 2012 at 2:02 pm
    Permalink

    cik tom pensyarah, good, chemist tu pon bagus gak, alah cik tom dah lama mengajar mestilah rasa nervous dah sangat berkurangan lagi lagi apabila temuduga

    Reply
    • June 13, 2012 at 9:53 pm
      Permalink

      pensyarah tue sambilan.. rasanya wlpn jd pensyarah tetap nervous sbb lecture budak2 je.. nanti nak pi interview orang besar n banyak experience..heee

      Reply
  • June 12, 2012 at 2:17 pm
    Permalink

    Insyallah boleh dapat kalau datang dgn penuh yakin.

    Reply
  • June 12, 2012 at 8:37 pm
    Permalink

    good luck ye cik tom..

    buat yang terbaik, insya allah kalau ada rezeki cik tom…

    Reply
    • June 13, 2012 at 9:33 pm
      Permalink

      doakan ciktom lepas solat ye..hee..thanks dear πŸ™‚

      Reply
  • June 12, 2012 at 11:53 pm
    Permalink

    goodluck ciktom…teringin gak nk jadi chemist neh. tapi belum ad rezeki lah…

    Reply
    • June 13, 2012 at 9:31 pm
      Permalink

      ciktom pun xtau lagi.interview next week tapi pe salahnya mencuba kan..insyaAllah maybe rezeki kema after this..yang penting dont ever give up k..

      Reply
  • June 12, 2012 at 11:55 pm
    Permalink

    kalau cik tom ikut setiap tips yang cik tom cari dan fikir positif insyaAllah takde apa masalah. jangan sampai tak cukup tidur sehari sebelum interview lak.

    Reply
    • June 13, 2012 at 9:27 pm
      Permalink

      insyaAllah akan usahakan yg terbaik.. tapi tak nak letak harapan tinggi.. kena ada back up plan lain.. thanks rojak..

      Reply
  • June 13, 2012 at 12:49 pm
    Permalink

    owh..minggu depan ya..ada masa lg utk preparation..apa pun..all the best ye

    Reply
    • June 13, 2012 at 8:50 pm
      Permalink

      yup isnin minggu depan.. doakan terbaik buat cik tom.. thanks.

      Reply
  • June 14, 2012 at 12:41 am
    Permalink

    kilang sy skrg ni pun nak cari chemist gak nanti….huhu..kat kangar perlis

    Reply
    • June 14, 2012 at 12:52 am
      Permalink

      eh ye ke?? cik tom berminat nak apply jgk.. macam mana ye kl nak apply?

      Reply
  • June 14, 2012 at 10:29 pm
    Permalink

    tahniah…ciktom bleh punyer…dont nerves2 k..InsyAllah…. saya doakan semoga sume berjalan dgn lancar n berjaya….chaiyok!!!!chaiyok!!!eheee

    Reply
    • June 16, 2012 at 10:39 pm
      Permalink

      thanks a lot dear..doakan ciktom ye πŸ™‚

      Reply
  • June 16, 2012 at 10:40 pm
    Permalink

    goodluck. nanti jgn lupa share soalan interview.hehe… soalan kimia apa yg ditanya

    Reply
    • June 16, 2012 at 11:30 pm
      Permalink

      thanks dear.. insyaAllah nanti ciktom cuba share..

      Reply
  • July 2, 2012 at 3:48 pm
    Permalink

    Kalau jawatan sistem komputer,memang layak kalau cik tom cerita pengalaman blog ni..comfirm lulus..hehe

    Reply
    • July 3, 2012 at 7:18 pm
      Permalink

      ye ke?nak minta kerja jurusan komputer la pasni..hehe

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE