Teknik Rahsia Affiliate Yang Power

Salam sayang.. Baru-baru ini cik tom ada dapat email dari bro Hairul yang bagitahu selama ini dia tertanya-tanya macam mana cik tom dapat komisen affiliate bro hairul tanpa pernah promosi kat blog cik tom. Sedangkan statistik per klik memang dari blog cik tom. hehe… Sebenarnya cik tom ada je promosi link affiliate cik tom di dalam blog iaitu di sidebar blog cik tom. Maybe kalau blogger yang singgah ke blog cik tom lebih kepada baca entry so tak berapa alert apa yang ada di sidebar blog cik tom.

Teknik Rahsia Affiliate Yang Power
Teknik Rahsia Affiliate Yang Power

Terima kasih bro hairul juga sebab cik tom still ingat lagi bro bagi peluang kat cik tom untuk promosi kesemua affiliate ebook yang bro hairul hasilkan. Malahan pernah hadiahkan satu CD Panduan buat cakoi dan donut ala Dunkin Donut. Boleh dikatakan email offer dari bro hairul salah satu starting penyumbang cik tom bergiat lebih serius dalam program affiliate. Terima kasih sangat2.

Komisen ke ? dari Bro Hairul
Komisen ke ?? dari Bro Hairul

Alhamdulillah komisen kali ini terkumpul total dari panduan roti canai, bun, taufufah dan cakoi. Komisen ke berapa? Cik tom dah lupa sebab bulan lepas cik tom tak sempat nak buat entry komisen. Kadang-kadang pilih komisen juga nak kongsikan bimbang bosan pulak pengunjung blog ni asyik tengok entry komisyen. huhu..

Apa teknik rahsia affiliate yang power cik tom guna tanpa promosi dalam entry di blog? Tapi masih mampu mendapat komisen setiap bulan ke blog walaupun hanya 1 sales. Rahsianya ialah pada trafik blog cik tom + potential buyers. Setiap trafik yang masuk ke blog sangat bernilai dan setiap pengunjung kadang-kadang masuk ke sesebuah blog untuk mencari perkara lain tapi mereka ialah “potential buyers”. Iaitu orang berduit yang bila tengok iklan suka klik dan bila sudah klik pulak tertarik nak beli. 🙂

Boleh refer juga entry >> Apa Tips Cara Promosi Affiliate Cik Tom?

Trafik blog awal bulan November 2012
Trafik blog awal bulan November 2012

 

Trafik Bulan Oktober 2012
Trafik dari 16 Oktober- 11November 2012
Trafik Bulan Julai 2012
Trafik Bulan Julai 2012

Pada yang berminat untuk beriklan dengan blog cik tom, sangat dialu-alukan. Cik tom ada buat promosi untuk beriklan bagi tempoh jangka masa yang panjang. Selain itu, cik tom ada buat promosi akhir tahun untuk Pakej D: Advertorial/ sponsor post iaitu percuma untuk cik tom karangkan artikel. Sesiapa berminat boleh >>hubungi cik tom. Untuk lihat list pakej pengiklanan >>Iklan di sini.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

36 thoughts on “Teknik Rahsia Affiliate Yang Power

  • November 17, 2012 at 12:56 pm
    Permalink

    hoho..tengok sape tuk guru dia. haha..

    Reply
  • November 17, 2012 at 1:02 pm
    Permalink

    bukan rahsia dah, dah bocor ni
    tapi nak buat payah hehehe

    Reply
    • November 20, 2012 at 8:08 pm
      Permalink

      rahsia yg dh dibocorkan..hehe
      ye ke pyh?bukan auc pernah dpt uv smpi 12k time maal hijrah hari tue..so try praktis perkara yg sm dlm entry2 akan dtg..insyAllah boleh..

      Reply
    • November 20, 2012 at 8:07 pm
      Permalink

      yup tue pun slh satu..kl rajin blh jgk effort hasilkan banner sendiri utk affiliate selain banner yg dah disediakan..

      Reply
  • November 17, 2012 at 2:16 pm
    Permalink

    Setiap orang / blogger ada cara berbeza dan mungkin tak berkesan utk semua orang. Nak cari kaedah @ teknik yang berkesan tu yang paling susah. Tak gitu ciktom?

    Reply
    • November 20, 2012 at 8:03 pm
      Permalink

      ye 100% btul..setiap blogger mmg skill nya pn berbeza..nak tau kn praktis utk cr teknik yang bersesuaian dgn diri msg2.hee

      Reply
    • November 20, 2012 at 7:59 pm
      Permalink

      yelah tue..bg ciktom blog hazmin sebuah blog yg hebat dgn entry mkn2 yg myelerakan =)

      Reply
  • November 17, 2012 at 2:57 pm
    Permalink

    Mantap!!!!!!. Memberi semangat kepada blogger lain untuk berusaha.

    Reply
    • November 20, 2012 at 7:58 pm
      Permalink

      insyaAllah semua org mampu lakukannya..yg pntg kn berusaha.

      Reply
  • November 17, 2012 at 4:43 pm
    Permalink

    mmg berbaloi sangat2 beriklan di blog cik tom.. trafik tinggi.. ramai pengunjung. cik tom pun orgnya baik hati dan budi.. heee 😀

    Reply
    • November 20, 2012 at 4:24 am
      Permalink

      terima kasih atas testimonial yang diberikan..

      Reply
  • November 17, 2012 at 8:45 pm
    Permalink

    Memang saya musykil bagaimana program affiliates di blog Cik Tom meletup. Bukan mudah dengan letak dan tinggal akan ada pengunjung akan tertawan untuk membeli. Memang hebat.

    Reply
      • November 20, 2012 at 3:13 pm
        Permalink

        ambepun musykil tp kini tidak lagi selepas melihat statistik blog cik tom…semuanya sudah terjawab….best

        p.s-moga terus sukses!

        Reply
        • November 20, 2012 at 11:17 pm
          Permalink

          hehe..xpe skang dah terjawab kan..thanks ye bro

  • November 17, 2012 at 10:42 pm
    Permalink

    cik tom pandai cari peluang yang ada,, nak tahu gak resipinya

    Reply
  • November 18, 2012 at 1:54 am
    Permalink

    wahhh.bila la nak merasa traffic mcm cik tom rasakan tu..adoi…

    Reply
      • November 22, 2012 at 12:49 am
        Permalink

        emm kena buat perancangan yang rapi sy rasa..kan cik tom..target pelawat tu memang penting..tapi kadang2 apa yang ditarget tu mencapai sasaran la..faktor masa, faktor emosi..semua mengganggu…

        Reply
        • November 25, 2012 at 1:34 pm
          Permalink

          betul..semua kena ada perancangan rapi jugak..tgk siapa target visitor..pastu nak capai target kena banyak usaha

  • Pingback:Rahsia Teknik Psikologi Trafik download PERCUMA!!

  • November 18, 2012 at 10:44 am
    Permalink

    Uwahh..

    Trafik Cik Tom macam hujan batu..haha..

    Affiliate laku nilah sebab dia,trafik bertaburan…

    Reply
    • November 20, 2012 at 4:05 am
      Permalink

      alhamdulillah tp xdelah cam hjan batu..hihi

      Reply
  • November 18, 2012 at 3:59 pm
    Permalink

    hebat trafik tu 🙂

    Reply
  • November 18, 2012 at 4:11 pm
    Permalink

    tahniah ciktom..jelesnya tengok trafik blog ciktom ni. rahsia affiliate dah terbongkar. apa rahsia trafik ciktom pulak? hehe

    Reply
    • November 20, 2012 at 3:49 am
      Permalink

      rahsia trafik insyaAllah akan share in future.

      Reply
  • November 18, 2012 at 8:29 pm
    Permalink

    saya juga mahu belajar affiliates ni ..ingin jadi macam ciktom ..hehe.. trafik membukit rahsia kejayaan affiliates kan ? hehe

    Reply
    • November 20, 2012 at 3:40 am
      Permalink

      rafik salah satu rahsia kejayaan..tapi ada byk lg rahsinya..hehe..insyaAllah akan cik tom dedahkan time by time..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE