Tempah dan Beli Buku Online di Isbookstore

Assalamualaikum dan Salam Sayang pada semua. Cik tom nak promote korang untuk tempah dan beli buku online di Is Bookstore. Tiada had minimum untuk tempahan dan pembelian buku serta majalah secara online di Is Bookstore. Banyak kelebihan beli buku online ni. Kalau beli buku online ini tak sama tau beli dengan baju, kasut atau apa-apa yang korang pakai sebabnya kadang-kadang barang yang dapat tak sama dengan dalam gambar. Tapi kalau beli buku online insyaAllah semuanya dalam keadaan baik dengan naskah buku yang terbaru. Dengan beli online dapat jimatkan kos, masa dan juga tenaga. Tak payah nak drive pergi kedai buku dan cari buku pastu beratur panjang pula time nak bayar. Semuanya hanya di hujung jari je. Mudah, praktikal dan menjimatkan.

Isbookstore The Best Online Bookstore

Sedikit maklumat ringkas mengenai Is Bookstore;

  • Menjalankan perniagaan buku, novel dan majalah secara online.
  • Menjual buku – buku, dan majalah – majalah keagamaan untuk penambahbaikan ilmu agama yang sedia ada.
  • Antara buku – buku dan majalah – majalah yang hangat di perkatakan sekarang adalah Majalah Solusi, Majalah Gen-Q, Majalah Q&A (terbaru dipasaran), Tanya ustaz azhar, Indahnya Hidup Bersyariat, Hadiah Buat Muslimah, Imam Muda, Jejak 5 Rasul  di Tursina dan banyak lagi. Untuk melihat buku – buku yang terdapat di kedai Isbookstore. Boleh layari laman yang disediakan.

Cara pembelian buku dan majalah online boleh dilakukan dengan menggunakan 2 kaedah iaitu:

1. IngShari (Kedai Maya- Laman Web)

Untuk melihat judul – judul buku ataupun untuk membuat pembelian bolehlah pergi  secara terus di kedai maya; http://www.stormreaders.net/IngShari.

Cara – cara untuk melihat judul – judul  buku dan membuat pembelian terus adalah:

  1. Pergi ke alamat web yang telah disediakan;  http://www.stormreaders.net/IngShari
  2. Pastikan hanya menggunakan Internet Explorer SAHAJA.
  3. Klik daftar masuk  dan isi keterangan untuk maklumat penghantaran buku – buku yang dibeli. Setelah selesai mendaftar (Pendaftaran adalah percuma dan hanya sekali sahaja).
  4. Klik Laman Utama untuk melihat senarai produk (lebih 1000 produk tersedia untuk pembelian).
  5. Sekiranya berminat untuk membeli. Klik beli dan arahan seterusnya akan diberikan.
  6. Produk akan di pos setelah pembelian selesai. Produk akan sampai dalam masa 3 hari bekerja.

 2. Isbookstore (Kedai FB)

  1. Like Fan page IsBookstore; http://www.facebook.com/pages/IsBookstore/197403323679118
  2. Sila ke bahagian “Gambar” untuk melihat senarai buku dan majalah yang terdapat di Isbookstore.
  3. Maklumat buku dan pembelian disediakan pada setiap gambar buku yang terdapat di laman tersebut. Sekiranya buku yang dicari tiada.. Sila hantarkan pertanyaan kepada Isbookstore.
  4. Set Walimatul Urus juga disediakan.Untuk hantaran perkahwinan dan juga hadiah perkahwinan. Gift menarik akan di berikan.

***Kelebihan beli buku dan majalah online di fan page fb Isbookstore, korang akan dapat diskaun 5 – 15% depend pada jenis buku. Kalau beli dekat web, akan ikut harga pasaran tapi di web terdapat lebih 1000 jenis produk yang boleh dipilih.

Sekiranya mempunyai sebarang pertanyaan tentang beli buku online, sila berhubung dengan is di talian; 0126714009 atau utarakan pertanyaan di laman fan page IsBookstore. InsyaAllah segala pertanyaan akan dibalas dengan layanan yang mesra dan terbaik dari owner, is.

Tuntutlah ilmu yang bermanfaat untuk kebahagiaan di dunia mahupun di akhirat. Carilah ilmu setinggi bintang di langit ^_^

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

27 thoughts on “Tempah dan Beli Buku Online di Isbookstore

  • December 26, 2011 at 3:29 pm
    Permalink

    Dapatkan memori 50GB kapasiti simpanan foto, muzik, video dan apa sahaja untuk telefon anda secara percuma hari ini tanpa sebarang bayaran dari Gombug.net! Sebelum 31 Dec 2012

    Reply
  • December 26, 2011 at 4:27 pm
    Permalink

    skrg ni macam2 bnda boleh buat dgn tenet..jgn salah guna sudah la..

    #cik tom skg ni makin diam je..hehee

    Reply
    • December 26, 2011 at 5:01 pm
      Permalink

      internet tue bagi kemudahan kepada pada manusia..kl yang salah guna jadi tak eloklah..ni salah satu cara yang betul..guna internet sebagai platform untuk berjual beli..jom la beli buku online..

      Reply
    • December 26, 2011 at 9:34 pm
      Permalink

      kalau nak dapat diskaun boleh beli direct melalui is di fan page facebook..

      Reply
  • December 26, 2011 at 9:51 pm
    Permalink

    wahhh macam best je ni

    Reply
    • December 27, 2011 at 12:47 pm
      Permalink

      memang best..lagi mudah nak beli buku..online je..pilihan pun lagi banyak dari kedai buku..

      Reply
  • December 26, 2011 at 9:52 pm
    Permalink

    wah macam menarik ni

    Reply
    • December 27, 2011 at 12:48 pm
      Permalink

      boleh jenguk website or fan page isbookstore untuk info lanjut ye..

      Reply
  • December 26, 2011 at 10:08 pm
    Permalink

    best juga ebook.. biasa sop download dan baca terus dari galaxy tab.. adam masa boleh baca sket2.. 🙂

    Reply
    • December 27, 2011 at 12:49 pm
      Permalink

      ini bukan ebook sop…buku atau majalah yang biasa cuma kita beli secara online..terus akan dihantar ke depan pintu rumah..tak payah nak pergi keluar beli sendiri pulak..

      Reply
    • December 27, 2011 at 12:56 pm
      Permalink

      boleh klik link yang tersedia tue ye yunk kalau nak beli buku online…mmg mudah tak payah nak jalan jauh pergi beli..huhu

      Reply
    • December 27, 2011 at 1:02 pm
      Permalink

      memang bagus rajin membaca ni…banyak ilmu pengetahuan kita dapat..

      Reply
  • December 27, 2011 at 2:49 am
    Permalink

    kenapa Internet Explorer SAHAJA??

    Reply
    • December 27, 2011 at 12:46 pm
      Permalink

      sebab website stormreader tue support by internet explorer je akak..kalau dengan web browser lain tak dapat…

      Reply
    • December 27, 2011 at 12:44 pm
      Permalink

      cik tom bukan ahli yunk..ini iklan promote…kalau nak jadi agen boleh berurusan lanjut dengan is ye..boleh tanya di facebook or via hp is ye..

      Reply
  • December 27, 2011 at 9:22 am
    Permalink

    fuyooooo…ciktom ni owner ke?

    Reply
    • December 27, 2011 at 12:42 pm
      Permalink

      ciktom bukan owner…tolong promote…jomlah beli online..lagi mudah dan cepat..

      Reply
    • December 29, 2011 at 2:48 am
      Permalink

      sama2..yup boleh beli buku online..mudah hanya di hujung jari..klik2 je =)

      Reply
  • Pingback:Beriklan Di Blog Cik Tom - Ciktom

  • January 18, 2012 at 11:33 pm
    Permalink

    saya hendak membeli novel kahwin kontrak…

    Reply
    • January 18, 2012 at 11:59 pm
      Permalink

      boleh nur..cuba klik pada link facebook yang ada dalam entry ini bertanyakan terus dengan owner isbookstore untuk beli novel kahwin kontrak.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE