Tempias Keyword 3 Blog Pilihan Terbaik

Salam… Hanya beberapa hari lagi bakal tamatlah satu lagi contest seo dari blog Amirez. Pejam celik dah nak habis rupanya. Dalam 2 minggu ni memang busy dengan kemasukan pelajar untuk semester baru, busy study, prepare notes dan tugas seangkatan dengannya. Entry di blog ini pun hampir kesemuanya autopublish. hee.. Sampai agak terabai dengan keyword contest seo kali ini. So, hari ini agak free buka cek ranking kata kunci untuk 3 Blog Pilihan Terbaik dan nampaknya artikel blog cik tom dah terkeluar dari carta top 3. Entry tersebut tertendang jatuh ranking ke 6. Sob3..

Tempias Keyword 3 Blog Pilihan Terbaik

Sempat ke untuk kejar?? Dengan busy kerja lagi?? Takpelah fokus mana yang penting dulu kan. Amanah kerja yang penting. **ayat berbau orang mengaku kalah. hehe…. Tapi seronok jugak tengok ranking banyak nama blogger baru dan blogspot sedang hebat mengungguli ranking. Tahniah diucapkan. Siapa cakap blog baru tak mampu nak bertanding dan menang??  Korang dah membuktikan kehebatan dan kemampuan blog korang. Yang penting ialah sentiasa berusaha dan jangan patah semangat. Sentiasa belajar bagaimana teknik-teknik untuk menawan hati abang google.com.my.

Alhamdulillah rezeki dari blog bulan ini berjaya terima bayaran beberapa komisyen dari affiliate. Namun dalam seronok dapat bayaran ada 3 program affiliate yang sehingga sekarang tidak bayar komisyen walaupun dah disahkan 3,4 bulan lepas. Total 3 komisyen masih tak dibayar tue RM335. SOb3 T_T.. So, 2 program affiliate ini telah diblacklist sebab bayaran dijanjikan oleh admin pada awal bulan lepas. 1 lagi program affiliate hold dulu. Tengok macam mana bulan ni. Pengajaran cik tom hanya promote affiliate yang terjamin pembayarannya.

Alhamdulillah kesedihan tue dah berganti dengan cek pengiklanan nuffnang dan exabytes, 3 sponsor post yang masih dalam proses pembikinan (kuota sponsor post ditutup sementara waktu untuk fokus yang sedia ada). Lastly blog ini dapat tawaran menarik dari satu syarikat server yang menawarkan tajaan hadiah domain “.com.my” khas untuk pembaca blog ciktom jika sekiranya cik tom berminat anjurkan contest. InsyaAllah jika tiada halangan dan kelapangan cik tom akan terima tawaran ini. Doakan semoga perancangan ini berhasil ye.

Untuk dapatkan sesuatu bukanlah mudah dan ianya tidak datang bergolek.. Kena ada USAHA… DOA.. TAWAKKAL…InsyaAllah akan ada kejayaan rezeki yang akan menyusul diberikan oleh Allah. Yang penting kita jangan cepat putus asa. Dan ingatlah rezeki bukan hanya dalam bentuk wang ringgit sahaja. Kasih sayang, perkahwinan, keluarga bahagia, suami, isteri, anak, pekerjaan.. Itu semua termasuk dalam cabang rezeki yang lagi INDAH dan TAK TERNILAI berbanding wang ringgit. Jadilah sama-samalah kita bersyukur dengan segala nikmat yang diberikan dan jika ada rezeki yang lebih boleh hulurkan bantuan kepada yang lebih memerlukan.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

30 thoughts on “Tempias Keyword 3 Blog Pilihan Terbaik

  • December 13, 2012 at 12:25 am
    Permalink

    Tahniah sahabat mendapatkan rejeki komisyien dari program affiliate.
    Setakat dengan entri terakhir Usaha, Doa, Tawakkal dalam mencari rejeki serta menjemput rejeki

    Reply
  • December 13, 2012 at 12:31 am
    Permalink

    djchef pun ada join affiliate n dh ada buyer bli produk tu tapi admin tu tak bayar lagi komisen 3-4 bulan, yg teruknya ada yg dh bank in tp admin x post ebook kat buyer,buyer tu pula yang serang djchef.. hurm sabo je lah

    Reply
  • December 13, 2012 at 12:33 am
    Permalink

    Ramai juga yg tak bayar komisyen affiliate kebelakangan ni. Ada kes sampai nak masuk court

    Reply
  • December 13, 2012 at 1:09 am
    Permalink

    tahniah 🙂

    resepi nasi basah huh x pernah dgr pun… acu beritau resepi dia guane ke?

    Reply
  • December 13, 2012 at 1:48 am
    Permalink

    salam..
    musim hujan nih,air hujan je la
    memang selalu kena tempias..
    kalau tempias trafik kira masyuk
    juga kan?

    Reply
  • December 13, 2012 at 3:56 am
    Permalink

    siapa yang tak bayar tuu..

    Reply
  • December 13, 2012 at 6:25 am
    Permalink

    ciktom ada juga tempias. blog saya langsung tak dapat kesan…hehe..saya pun ada kes komisen belum bayar walaupun ada sale.

    Reply
  • December 13, 2012 at 6:35 am
    Permalink

    Tahniah cik tom..memang suka baca blog ni..bersemangat untuk jadi macam cik tom…sumber inspirasi lah katakan!!! tq cik tom

    Reply
  • December 13, 2012 at 11:51 am
    Permalink

    Dah cuba macam2…tapi blum ada rezeki…
    Tumpang seronok melihat ada yang mampu menjana pendapatan.

    Reply
  • December 13, 2012 at 12:02 pm
    Permalink

    Senaraikan syarikat yang mana tak bayar tu biar depa ingat ingat sikit la..

    Reply
  • December 13, 2012 at 12:13 pm
    Permalink

    tahniah ciktom.. syukur banyak rezeki hujung tahun

    Reply
  • December 13, 2012 at 12:31 pm
    Permalink

    nak tengok blacklist tu juga

    Reply
  • December 13, 2012 at 4:00 pm
    Permalink

    .com.my macam yang kat blog innanie tu ke??akak daftar dah tapi sampai sekarang tak de apa pun.dia buat senyap akak pun jadi malas la nak tanya2 dah..biar je la..

    Reply
  • December 13, 2012 at 4:59 pm
    Permalink

    hebat betul cik tom ni…w/pun busy still sempat nak kejar SEO…mmg queen SEO la..

    Reply
  • December 13, 2012 at 6:23 pm
    Permalink

    kalau ada rezeki,tak kemana kan cik tom?hehe

    Cik tom,follower kat blogspot tak boleh ke nak bawa ke Wp yang guna hosting ni?erkkkk =.=

    Reply
  • December 13, 2012 at 7:05 pm
    Permalink

    hehee come on Tom, jangan cepat mengalah ekekee…

    Reply
  • December 14, 2012 at 4:24 pm
    Permalink

    Tak kisah tendang ke mana sekali pun yang penting program Affiliates disertai membuahkan hasil.

    Reply
    • December 15, 2012 at 9:27 am
      Permalink

      ciktom ni memang terbaik..

      Reply
  • December 14, 2012 at 10:52 pm
    Permalink

    Banyak benda yang kena belajar dengan Cik Tom ni terutama bab SEO ni.

    Reply
  • December 15, 2012 at 8:55 am
    Permalink

    hebat…walaupun tertendang…SEO Cik Tom still hebat…

    Reply
  • December 15, 2012 at 9:15 am
    Permalink

    gud luck cik tom..

    Reply
  • December 15, 2012 at 1:20 pm
    Permalink

    tempias yg baik sememangnya elok untuk blog. meramaikan pengunjung dan menambah income.

    saya baru nak berjinak2 dgn nuffnang dan affiliate

    Reply
  • December 15, 2012 at 5:46 pm
    Permalink

    wah..power laaa keyword tu ..hehe

    Reply
  • December 16, 2012 at 1:04 am
    Permalink

    Orang dah tolong promote boleh lak dorang tak bayar..hmmm..

    Reply
  • December 16, 2012 at 8:36 am
    Permalink

    Alhamdulillah sy bersyukur dengan nikmat yang diberikan..emm tahniah cik tom sebab dapat komisen tu..huhu..sy masih tak jumpa lagi skill nak berjaya dapatkan komisen tu..traffic ramai kan salah satu faktor juga kan cik tom..huhu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE