Post navigation

Tips Hilangkan Parut Guna Bio Oil

Posted on by

Adakah anda mempunyai masalah parut yang memeningkan kepala anda? Tidak berkeyakinan? Malu pada diri sendiri? Itu bukan lagi satu masalah. Kini ada penyeselesaian bagi semua masalah anda. Hanya memerlukan sedikit pengeluaran wang sahaja untuk hasil yang menakjubkan! haha.. Sengal je punya promotion. Iklan ni tak berbayar pun tapi nak share sedikit maklumat pasal product bio oils ni.

Product Bio OilKalau tanya cik tom? Memang tak pernah pun guna bio oils bukan sebab takde parut tapi malas nak sapu. hehe… Ramai kawan-kawan dan juga adik cik tom guna produk ni. Tapi peringatan bio oils ini sesuai untuk parut yang lama bukan parut baru tau.

Produk Bio Oil pakar penjagaan kulit untuk:

  1. Parut
  2. Bekas kulit teregang
  3. Ketidakseragaman warna kulit
  4. Penuaan kulit
  5. Kulit kering

Keistimewaan produk bio oil;

  1. Hasil yang terbukti secara klinikal
  2. Vitamin A dan E
  3. Minyak Kalendula, Lavender, Rosemary dan Kamomil
  4. Tidak berminyak dan penyerapan yang cepat
  5. Sesuai untuk kulit yang sensitive
  6. Tiada pengawet
  7. Halal

MINYAK pati memainkan peranan yang semakin penting dalam amalan penjagaan kecantikan kulit untuk wanita yang ingin memiliki kulit cantik dan wajah tanpa cela.

Malah, lelaki zaman kini turut mementingkan paras rupa dan berusaha untuk memberikan penampilan terbaik dengan bantuan produk penjagaan kulit. Antaranya adalah penggunaan Bio-Oil, minyak pati serba guna, yang membantu untuk mengurangkan kesan parut.

Bio-Oil bukan saja dinobatkan sebagai produk parut dan kesan regangan nombor satu, tetapi produk penjagaan badan nombor satu di United Kingdom. Ia memiliki pelbagai manfaat, daripada membantu memperbaiki kesan parut sehingga mengurangkan kesan regangan dan menyamaratakan warna kulit.

Namun, dari sehari ke sehari, lebih banyak kegunaan baru ditemui. Ia turut membantu menggantikan minyak semula jadi kulit, memastikan penghidratannya dan bertindak dengan cekap untuk merawat kesan penuaan dengan menegang dan melicinkan kulit muka dan badan yang kendur dan berkedut.

Tanpa diketahui ramai, Bio-Oil juga bermanfaat membantu mengurangkan kesan gigitan serangga, pancaran matahari, penuaan, kesan jerawat, kegatalan, kulit melecur serta parut parut akibat demam campak.

Menerusi sambutan daripada pengguna, Bio-Oil kini boleh didapati dalam saiz botol yang lebih besar iaitu 125 mililiter. Bio-Oil yang lahir di benua Afrika ini diluluskan dari segi ujian kulit sensitif dan hipoalergenik, menjadikannya sesuai untuk semua jenis kulit. -Sumber: Bio Oil | Kedai Herba

Untuk keterangan lanjut maybe korang boleh juga rujuk pada Website Bio Oil.

********************************************************
klik sini

109 thoughts on “Tips Hilangkan Parut Guna Bio Oil

  1. yuyue pon guna cik tom, tiap2 malam mesti sapu kat muka . berkilat muka nak tdo. haha. skrg dah tinggal stgh botol, alhamdulillah, walaupun sikit sikit parot nk ilang, tp ok bio oil ni :)
    yuyueyuliana recently posted..♥ wordless wednesday FIVEMy Profile

    • memang lambat sikit tapi insyaAllah hilang kan kalau rajin sapu..sebab kt botol bio oil tue memang dah mention hasilnya akan nmpk dlm 2-3 bulan..hee

        • insyaAllah parut akan hilang dalam masa 3 bulan..tapi parut yang hilang tue depend juga pada jenis parut camane dan macam mana tindak balas kulit kita..cepat or lambat…so setiap orang berbeza hasilnya..but mostly hilang parut kalau masih baru sethun..kalau parut dah lama bertahun makan masa jugak untuk hilang…

  2. umur 21 tahun kene chicken pox.so parut memang xboleh blah.ramai suggest bio oil.pakai parut kat muka kurang tapi kat badan tak.and paling susah hati bila pakai kat muka,makin tumbuh jerawat kecik2.terus berhenti,baru da surut jerawat.selama ni tak pernah de jerawat kat dahi,tak psal2 dah tak licin.teruz pakai bedak sejuk buatan opah sendiri coz tengok muka akak n adik memang licin n lembut.

  3. betul la bio oil hilangkan parut… deno dah cuba pun… mmg berkesan… walaupun mahal tapi berbaloi… betul tak citk tom? heee… cik tom apa khabar? lama tak dgr khabar?

    • bukan takde cuma tak approve lagi..entry cik tom semua autopublish…ciktom baru je set minggu lepas semua komen moderation approve by admin.hee

    • ye ke?hee…eh akak..nape ek kalau cik tom komen lebih dari satu entry akak akan keluar error untuk entry ke 2 n seterusnya..dapat komen untuk satu entry je…hmm ;(

    • xde free trial la..kl ciktom jadi ejen bio oil boleh la jgk bg free trial..hehe…
      erm jeragat?kurang pasti pulak..sbb bio oil ni untuk hilangkan parut..bukan jeragat..huhu

  4. eh!! yaka ciktom.. esok nk p cari la.. skrg ni tgh guna loreal men expert-pure&mate anti-mark.. hilang gak parut sikit2.. alhamdulillah.. tp kulit sy berminyak skit.. risau lak ble bc komen kt atas tu.. nnt xpasal2 naik jerawat blk..hoho..
    ingklate recently posted..Keperluan Vs KeinginanMy Profile

    • beli bio oil yang bototl kecil je dulu..try pakai beberapa hari tgk kesan macam mana..if ade kuar jerawat stop la…kl xde boleh teruskan pakai..good luck!

  5. Pingback: Beriklan Di Blog Cik Tom - Ciktom

  6. ciktom..camane nak pakai bio oil cz parut n jerawat ade dimuka…nak pakai bio oil ..mne nak letak krim lagi..huh !! suggestion ade x//

    # bio oil ni nak x camane…banyak ke..atau light2 je…

  7. sya ada masalah parut lma kt kaki dlu masa kecik2 lasak,boleh x hilangkn nye nk pakai suar pendek pn malu.mne nk dpt kn produk nie.

  8. KALO GUNA MEDERMA ..DIE KRIM KAN..PASTU DIE SERAP KULIT ATAU BERTOMPOK PUTIH DI MUKA..ATAU MCMANA??
    HARGA BRAPA?
    BERAPA BLAN BOLEH SEMBUH UNTUK PARUT YG TEBAL..?

    • mederma serap pada kulit…harga ciktom xberapa pasti tapi bawah dari rm50…boleh beli kat farmasi2..dijanjikan dalam masa 3bulan nampak perubahan tapi semuanya bergantung juga cara kita rajin sapu n tindak balas pada kulit..

  9. saya ada parut(baru) kecil di muka disesabkan pembedahan…………..panjang dia dalam 1cm………………boleh rekemen kat saya x yg mn krim yg sesuai digunakan…………….bio-oil or mederma

  10. saya nak tnye,klu selepas kita mandi di tmpat awm sperti di sunway lagon
    muka akan jadi merah dan kehitaman boleh ke pakai bio oil??? :)

    • kan dah bagitahu dalam entry ini yang adik dan kawan cik tom pakai..so cik tom tahulah info pasal bio oil dan mederma..

  11. saya baru 2 hari kena chickenpox klu pakai bio oil mmg kompom hilang ke parutnye..risau la..sebelum ni muka mmg bersih x da jerawat atau kesan jerawat(normal)

  12. assalamualaikum..huhu sy ada masalah jerawat yang meninggalkan parut..so produk bio oil yang mane sesuai untuk saya guna dan pakai..??

  13. salam.. kalaw saya ni bekas gemok.. jd kurus.. nk ilangkan kulit2 lebih hasil dr kgemukan dlu leh ka guna produk ni?
    kulit dok mngglebeh ni.. uduh pkai sluaq.. huhu.. nk bg tegang blek..
    sit up bratos2 kali tiap ptg pn mcm xbguna ja.. dok lmbek gak.. lemak xdak pn sbb kulit tu glebeh n lmbek huhu
    maw jwpn scepan mngkin! :D

    • sori baru on9..rasanya kurang sesuai..sebab bio oil ini untuk parut..maybe husni boleh tanyakan pada ahli pharmacist mana produk yang bersesuaian.

    • insyaAllah boleh..parut demam campak cik tom hilang dah sikit tapi xguna bio oil pun…tapi rajinkan makan sayurana dan juga tomato.

  14. Salam.cik tom,agk2 berapa lama ms yg d amik tok ilgkn parut?parut d mka sy baru g..lbh elok 1hari berapa kli pakai??

  15. assalamualaikum…
    sy ada parut lama dan baru diseluruh badan akibat penyakit gatal.paling teruk dibahagian lengan dan bahu serta belakang bdn.adakah sesuai sy menggunakan bio oil utk sapu di seluruh bdn?

  16. salam bekas melecur di muka sy mkin hitam stelah menggunakan bio oil slama 2 minggu .. :( risau pulak sy ..

    • salam. normal mmg kl parut melecur tue akan jadi/ berubah jadi hitam kerana sel kulit tue dah mati dan akan beransur bertukar warna…dan kulit baru akan ganti kulit yang mati…proses tue makan masa juga bergantung pada jenis kulit..tp jika rs risau sila rujuk pada ahli pharmacist/ doktor yg berdekatan sbgai langkah berjaga kerana muka aset terpenting buat manusia..

  17. assalamualaikum…
    mano komen den anto 2 ari lopeh…takdo respon pun..den dlm dilema nih,parut den dh penuh 1 bdn,sbb den garu2…tu yg berbokas jd parut tu.ank den pun samo kono.ank den umo 5 thn.parut ni bru je jd dlm 2 bulan nih,makin teruk dh…den nk tanya pendapat,patut tak den terus cuba je pakai bio oil ni?den dh tgk kat farmasi watson ada 3 saiz yg kocik,sodorhano,yg besa.den ingt nk try yg kocik dulu rm35.den nk lumur 1 bdn ni,dh geram sgt ni,sbb dh mcm2 ubt klinik den pakai,tak ilang pun

    • wslm..sori ciktom dlm proses untuk reply semua komen di blog ciktom..
      stop garu badan..rs sepatutnya 1st step awak kena cr ubat utk hilangkan gatal pada badan..
      basuh/ rendam segala pakaian dlm air suam dan jemur bawah cahaya matahari..pastu cr ubat hilangkan gatal dan sapu..
      bila dah hilang penyakit gatal baru sapu bio oil..sbb kl gatal xhilang lg..sapu bio oil nanti akan rs gatal dan garu..so parut br sentiasa muncul..

  18. Nak tanya, kalo ade parut hasil penyakit gatal celah2 peha ke, menjadi x ubat nie?

    Dulu ade penyakit gatal, garu punya garu sampai kulit x jd kaler lain n berparut.

    • kalau penyakit gatal dah hilang dan hanya tinggal parut..memang boleh guna bio oil..cuma sebaiknya kalau penyakit gatal xhilang lagi ubati gatal tue dulu sampai baik baru guna bio oil..

    • kalau muka anny jenis berminyak memang tak disarankan guna bio oil..sebab muka dah berminyak pastu sapu bio oil yang memang jenis berminyak memang akan bg senang jerawat tumbuh..suggest guna mederma. boleh beli kat watson or guardian.

  19. salam , nk tanya ni . saya ada guna tapi satu masalah saya , saya kurang rajin untuk meggunakannya . ambil masa brapa lama ek untuk ilangkan parut2 nya ?? boleh x ciktom bg pndapat untuk lebih cepat ilangkan masalah saya ? sbb saya selalu sapu pd waktu malam sahaja . itupun kadang2 .

    • wslm..normal nmpk hasil dlm masa 3 bulan..tp ini semua bergantung juga pada jenis parut dan juga tindakan sel2 pada kulit samaada aktif atau tidak..kalau jenis aktif dalam sebulan 2 pun boleh nampak hasilnya..

  20. sy ad ksan jerawat kt blah tepi pp…sbb gatal2 g picit mse bln 12….pastu skunk ade ksan hitam..skunk pkai pencuci cleopatra..n try nio oil…bley ke…?? please…da laa lme nk hlangkan dye….aduh….xla trook…tp nmpk kowt kesan hitam tu….xensem ar skunk….he…help me….agk2 bpe lme nk hilang tu erk…pkai bio oill…….??

    • kalau parut xteruk mcm jerawat maybe dalam sebulan dah boleh hilang guna bio oil..bergantung juga constant sapu bio oil setiap hari.

  21. Hai ciktom….
    Sy baru saje operate dua mingu lepas…cun2 dekat lengan sebanyak 12jahitan….esok(01/03) dah nak tanggal jahitan…sesuai ke sy nak guna bio oil….sbb sy baca di atas tu, hanya utk parut lama…:(( apa produck perlu sy pakai nak hilang kn parut tu….

  22. salam….sy pkai bio oil….tp sy cum ltak pd tmpt yg b’prt je…..
    kne spu slurh muka kew????

  23. muka saya banyak parut jerawat, tetapi saya banyak menggunakan pelbagai produk. sesuai ke untuk kulit muka saya?

  24. salam 1 malaysia..

    saya pernah mengalami masalah jerawat yang teruk 3tahun yang lepas,selepas mendapatkan rawatan pakar jerawat saya telah hilang…cuma kini tinggal parut di wajah saya..adakah saya sesuai menggunakan produk ini untuk menghilangkan parut jerawat?

    • ciktom kurang pasti untuk panau..tp kl awk ke farmasi boleh tanyakan diorg utk ubat panau sb setau ciktom mmg dh ada ubat lain khas utk panau..lg better guna ubat khas..