Tips Hilangkan Parut Guna Bio Oil

Adakah anda mempunyai masalah parut yang memeningkan kepala anda? Tidak berkeyakinan? Malu pada diri sendiri? Itu bukan lagi satu masalah. Kini ada penyeselesaian bagi semua masalah anda. Hanya memerlukan sedikit pengeluaran wang sahaja untuk hasil yang menakjubkan! haha.. Sengal je punya promotion. Iklan ni tak berbayar pun tapi nak share sedikit maklumat pasal product bio oils ni.

Product Bio OilKalau tanya cik tom? Memang tak pernah pun guna bio oils bukan sebab takde parut tapi malas nak sapu. hehe… Ramai kawan-kawan dan juga adik cik tom guna produk ni. Tapi peringatan bio oils ini sesuai untuk parut yang lama bukan parut baru tau.

Produk Bio Oil pakar penjagaan kulit untuk:

  1. Parut
  2. Bekas kulit teregang
  3. Ketidakseragaman warna kulit
  4. Penuaan kulit
  5. Kulit kering

Keistimewaan produk bio oil;

  1. Hasil yang terbukti secara klinikal
  2. Vitamin A dan E
  3. Minyak Kalendula, Lavender, Rosemary dan Kamomil
  4. Tidak berminyak dan penyerapan yang cepat
  5. Sesuai untuk kulit yang sensitive
  6. Tiada pengawet
  7. Halal

MINYAK pati memainkan peranan yang semakin penting dalam amalan penjagaan kecantikan kulit untuk wanita yang ingin memiliki kulit cantik dan wajah tanpa cela.

Malah, lelaki zaman kini turut mementingkan paras rupa dan berusaha untuk memberikan penampilan terbaik dengan bantuan produk penjagaan kulit.ย Antaranya adalah penggunaan Bio-Oil, minyak pati serba guna, yang membantu untuk mengurangkan kesan parut.

Bio-Oil bukan saja dinobatkan sebagai produk parut dan kesan regangan nombor satu, tetapi produk penjagaan badan nombor satu di United Kingdom.ย Ia memiliki pelbagai manfaat, daripada membantu memperbaiki kesan parut sehingga mengurangkan kesan regangan dan menyamaratakan warna kulit.

Namun, dari sehari ke sehari, lebih banyak kegunaan baru ditemui. Ia turut membantu menggantikan minyak semula jadi kulit, memastikan penghidratannya dan bertindak dengan cekap untuk merawat kesan penuaan dengan menegang dan melicinkan kulit muka dan badan yang kendur dan berkedut.

Tanpa diketahui ramai, Bio-Oil juga bermanfaat membantu mengurangkan kesan gigitan serangga, pancaran matahari, penuaan, kesan jerawat, kegatalan, kulit melecur serta parut parut akibat demam campak.

Menerusi sambutan daripada pengguna, Bio-Oil kini boleh didapati dalam saiz botol yang lebih besar iaitu 125 mililiter.ย Bio-Oil yang lahir di benua Afrika ini diluluskan dari segi ujian kulit sensitif dan hipoalergenik, menjadikannya sesuai untuk semua jenis kulit. –Sumber: Bio Oil | Kedai Herba

Untuk keterangan lanjut maybe korang boleh juga rujuk padaย Website Bio Oil.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

123 thoughts on “Tips Hilangkan Parut Guna Bio Oil

  • August 25, 2011 at 12:11 am
    Permalink

    yuyue pon guna cik tom, tiap2 malam mesti sapu kat muka . berkilat muka nak tdo. haha. skrg dah tinggal stgh botol, alhamdulillah, walaupun sikit sikit parot nk ilang, tp ok bio oil ni ๐Ÿ™‚
    Jom baca entri terkini yuyueyuliana …โ™ฅ wordless wednesday FIVEMy Profile

    Reply
    • September 17, 2011 at 2:34 pm
      Permalink

      memang lambat sikit tapi insyaAllah hilang kan kalau rajin sapu..sebab kt botol bio oil tue memang dah mention hasilnya akan nmpk dlm 2-3 bulan..hee

      Reply
      • November 30, 2011 at 11:49 pm
        Permalink

        hilang parut dlm 3 bulan ke? parut hilang terus ke atau ada skit2 parut??

        Reply
        • December 4, 2011 at 10:14 pm
          Permalink

          insyaAllah parut akan hilang dalam masa 3 bulan..tapi parut yang hilang tue depend juga pada jenis parut camane dan macam mana tindak balas kulit kita..cepat or lambat…so setiap orang berbeza hasilnya..but mostly hilang parut kalau masih baru sethun..kalau parut dah lama bertahun makan masa jugak untuk hilang…

        • October 27, 2016 at 1:20 am
          Permalink

          Klau parut yg dh bertahun klau nk hilangkn memakan masa bape bulan?

        • October 27, 2016 at 8:49 am
          Permalink

          susah na jawab sebab healing proses setiap orang berbeza..parut pun ada banyak jenis..tapi parut lama (bertahun) adik cik tom pudar makin masa dalam 3 bulan jugak..3 bulan tu konsisten sapu setiap hari..

        • November 3, 2016 at 4:27 pm
          Permalink

          Saya mempunyai parut akibat cakar kucing dan ia juga agk dlm dan sudah bertahun klau menggunkkn bio oil berapa bulan bru dpt hilangkn??

        • November 13, 2016 at 12:25 am
          Permalink

          susah nak bagi jawapan tu..sebab tindakbalas kulit setiap orang berbeza2..itu tak termasuk lagi jenis parut dan tempoh berapa lama dah parut tu terjadi..cuma boleh ciktom katakan at least amik masa 3 bulan atau lebih untuk hilang parut yang lama..yg penting baik awak cuba amalkan dan lihat sendiri perubahannya..

      • November 30, 2011 at 11:51 pm
        Permalink

        kalo guna bio oil sapu kat badan bleh kan?

        Reply
        • December 4, 2011 at 12:19 pm
          Permalink

          boleh yunk..bio oil boleh sapu kat badan dan juga muka..

    • August 29, 2011 at 2:22 pm
      Permalink

      owh berkesan bagi parut baru ek?kalau parut lama biasanya lepas 3 bulan baru nampak hasilnya..

      Reply
    • May 13, 2019 at 11:37 am
      Permalink

      Kalo parut yg baru kne.seperti terpercik minyak panas ke muka.tp skit jew terkne.bape lme agaknya boleh hilang kesan tu bila gne bio oil

      Reply
  • August 25, 2011 at 6:56 am
    Permalink

    maknanya boleh sapu kat muka la??:p
    akak ada masalah kulit kering.
    mcm2 produk guna tapi tak berkesan la..
    nak cuba bio oil la [pulak..
    Jom baca entri terkini diana …TOLONG REVIEW BLOG SAYAMy Profile

    Reply
    • August 29, 2011 at 2:20 pm
      Permalink

      boleh sapu kat muka..kawan cik tom sapu kat muka memang ok…akak boleh cuba jugak..

      Reply
  • August 25, 2011 at 9:24 am
    Permalink

    sesuai untuk lelaki, ermmm.. boleh try, ader sample, saya nak satu, hehe

    Reply
    • August 29, 2011 at 2:19 pm
      Permalink

      xde sample la pulak..hehe..nak cuba boleh beli di farmasi berdekatan or watson, guardian..heee

      Reply
  • August 25, 2011 at 11:56 am
    Permalink

    umur 21 tahun kene chicken pox.so parut memang xboleh blah.ramai suggest bio oil.pakai parut kat muka kurang tapi kat badan tak.and paling susah hati bila pakai kat muka,makin tumbuh jerawat kecik2.terus berhenti,baru da surut jerawat.selama ni tak pernah de jerawat kat dahi,tak psal2 dah tak licin.teruz pakai bedak sejuk buatan opah sendiri coz tengok muka akak n adik memang licin n lembut.

    Reply
    • August 29, 2011 at 2:47 pm
      Permalink

      maybe kulir tak sesuai pakai bio oil,…sebab kalau muka dah berminyak tak direkemen kan pakai bio oil..nanti makin berminyak dan boleh keluar jerawat..wah ada bedak sejuk buatan opah..share la cara2 nak buatnya..

      Reply
  • August 25, 2011 at 1:04 pm
    Permalink

    betul la bio oil hilangkan parut… deno dah cuba pun… mmg berkesan… walaupun mahal tapi berbaloi… betul tak citk tom? heee… cik tom apa khabar? lama tak dgr khabar?

    Reply
    • September 16, 2011 at 5:55 pm
      Permalink

      yup betul…cik tom alhamdulillah sihat…cik tom busy sbb tue xdpt nk jenguk blog deno..hrp deno pun sihat2 selalu ye ๐Ÿ˜‰

      Reply
    • August 29, 2011 at 2:31 pm
      Permalink

      cik tom pun sama..agak malas bab nak sapu losyen ni..huhu

      Reply
  • August 25, 2011 at 6:58 pm
    Permalink

    sy tak nah cuba lg…parut lama ek? sy ni byk giler parut kihkihkih
    Jom baca entri terkini Jiejah …Rezeki Lagi.My Profile

    Reply
    • September 16, 2011 at 5:53 pm
      Permalink

      aah sesuai untuk parut lama..boleh cuba bio oil…hee..

      Reply
  • August 26, 2011 at 9:20 am
    Permalink

    Sungguh cantik kain pelekat,
    dipakai orang pergi ke pekan.
    hari raya semakin dekat,
    silap dan salah mohon dimaafkan.

    Selamat Hari Raya aidilfitri
    maaf zahir batin wanzi seisi keluarga.. Jika ada terkasar bahasa..
    Jom baca entri terkini wanzi …Selamat Hari Raya AidilfitriMy Profile

    Reply
    • August 29, 2011 at 2:17 pm
      Permalink

      terima kasih….selamat hari raya juga buat wanzi sekeluarga..

      Reply
    • September 16, 2011 at 5:49 pm
      Permalink

      memang senang..cuma pucuk pangkal rajin ke tak je nak buat..

      Reply
    • September 16, 2011 at 5:48 pm
      Permalink

      yup boleh cuba ladybird…insyaAllah menjadi kalau betul2 ikut step pakai..

      Reply
  • August 27, 2011 at 12:10 am
    Permalink

    eh apesal komen saya sblm ni xder

    Reply
    • August 29, 2011 at 2:42 pm
      Permalink

      bukan takde cuma tak approve lagi..entry cik tom semua autopublish…ciktom baru je set minggu lepas semua komen moderation approve by admin.hee

      Reply
  • August 28, 2011 at 3:34 pm
    Permalink

    Saya pernah pakai bio oil untuk beberapa tahun. Tapi tak berkesan pon. Mungkin sebab parut dalam kot.. ๐Ÿ™‚
    Jom baca entri terkini Idayu Harun …haha.. cam jakun jeMy Profile

    Reply
    • September 17, 2011 at 2:43 pm
      Permalink

      wah lama jugak tue pakai beberapa tahun..untuk parut dalam cik tom tak pasti sesuai tak bio oil ni…

      Reply
    • September 13, 2011 at 9:43 pm
      Permalink

      hehe…kalau malas bab pakai krim or losyen ni memang payah sikit..hee

      Reply
    • September 17, 2011 at 3:25 pm
      Permalink

      ye ke?hee…eh akak..nape ek kalau cik tom komen lebih dari satu entry akak akan keluar error untuk entry ke 2 n seterusnya..dapat komen untuk satu entry je…hmm ;(

      Reply
  • September 3, 2011 at 5:20 pm
    Permalink

    bagus ni cik tom. Kalo ada free trial best ni ๐Ÿ˜€

    nk gak try hilangkan jeragat. boleh kot kalo pakai berterusan ye dok?
    Jom baca entri terkini Blogger Newbie …Akibat Tukar DomainMy Profile

    Reply
    • September 13, 2011 at 7:30 pm
      Permalink

      xde free trial la..kl ciktom jadi ejen bio oil boleh la jgk bg free trial..hehe…
      erm jeragat?kurang pasti pulak..sbb bio oil ni untuk hilangkan parut..bukan jeragat..huhu

      Reply
    • September 13, 2011 at 4:43 pm
      Permalink

      tue la berkesan kan..banyak testimonial memang cakap bio oil ni berkesan hilang parut..cuma kena sabar..take time..

      Reply
  • September 25, 2011 at 1:14 am
    Permalink

    eh!! yaka ciktom.. esok nk p cari la.. skrg ni tgh guna loreal men expert-pure&mate anti-mark.. hilang gak parut sikit2.. alhamdulillah.. tp kulit sy berminyak skit.. risau lak ble bc komen kt atas tu.. nnt xpasal2 naik jerawat blk..hoho..
    Jom baca entri terkini ingklate …Keperluan Vs KeinginanMy Profile

    Reply
    • October 2, 2011 at 11:19 pm
      Permalink

      beli bio oil yang bototl kecil je dulu..try pakai beberapa hari tgk kesan macam mana..if ade kuar jerawat stop la…kl xde boleh teruskan pakai..good luck!

      Reply
  • Pingback:Beriklan Di Blog Cik Tom - Ciktom

  • December 31, 2011 at 5:26 am
    Permalink

    BIO OIL HARGE TU BERAPE .AND IA NYA BOLEH DIDAPATI DI MANA

    Reply
    • December 31, 2011 at 4:05 pm
      Permalink

      boleh beli bio oil ni kat farmasi2, guardian, watson dan hypermarket…harga botol saiz kecil rm30++…

      Reply
  • January 6, 2012 at 9:08 pm
    Permalink

    ciktom..camane nak pakai bio oil cz parut n jerawat ade dimuka…nak pakai bio oil ..mne nak letak krim lagi..huh !! suggestion ade x//

    # bio oil ni nak x camane…banyak ke..atau light2 je…

    Reply
    • January 13, 2012 at 1:04 pm
      Permalink

      letak sikit2 je bio oil tue..kalau parut jerawat, ramai suggestion guna mederma…boleh beli kat mana2 farmasi…

      Reply
  • January 9, 2012 at 12:28 pm
    Permalink

    Saya dah gune bio oil ni dekat 3 bulan dah . Tp , nape parut still tak hilang hah ?

    Reply
    • January 11, 2012 at 12:02 am
      Permalink

      pakai constant x?pakai ikut arahan?sapu berapa kali sehari?

      Reply
  • January 10, 2012 at 1:19 am
    Permalink

    bio oil ni sesuai x utk parut exident??

    Reply
  • January 11, 2012 at 6:22 pm
    Permalink

    sya ada masalah parut lma kt kaki dlu masa kecik2 lasak,boleh x hilangkn nye nk pakai suar pendek pn malu.mne nk dpt kn produk nie.

    Reply
    • January 15, 2012 at 2:39 pm
      Permalink

      boleh hilang insyaAllah dengan izinNYa dan juga constant sapu…boleh beli kat farmasi, watson, guardian.

      Reply
  • January 13, 2012 at 10:23 pm
    Permalink

    KALO GUNA MEDERMA ..DIE KRIM KAN..PASTU DIE SERAP KULIT ATAU BERTOMPOK PUTIH DI MUKA..ATAU MCMANA??
    HARGA BRAPA?
    BERAPA BLAN BOLEH SEMBUH UNTUK PARUT YG TEBAL..?

    Reply
    • January 14, 2012 at 6:24 pm
      Permalink

      mederma serap pada kulit…harga ciktom xberapa pasti tapi bawah dari rm50…boleh beli kat farmasi2..dijanjikan dalam masa 3bulan nampak perubahan tapi semuanya bergantung juga cara kita rajin sapu n tindak balas pada kulit..

      Reply
  • January 15, 2012 at 6:09 pm
    Permalink

    saya ada parut(baru) kecil di muka disesabkan pembedahan…………..panjang dia dalam 1cm………………boleh rekemen kat saya x yg mn krim yg sesuai digunakan…………….bio-oil or mederma

    Reply
  • January 20, 2012 at 8:00 pm
    Permalink

    bio-oil nie.,.sesuai utk semua jnis umor ke..??ta kire tua atau muda..??

    Reply
    • January 23, 2012 at 4:21 pm
      Permalink

      yup..bio oil sesuai untuk semua jenis umur..

      Reply
  • January 22, 2012 at 11:18 pm
    Permalink

    saya nak tnye,klu selepas kita mandi di tmpat awm sperti di sunway lagon
    muka akan jadi merah dan kehitaman boleh ke pakai bio oil??? ๐Ÿ™‚

    Reply
  • January 28, 2012 at 12:41 pm
    Permalink

    eh ciktom..ko ckp ko xpki,mne ko dpt info tntg bio oil??

    Reply
    • January 28, 2012 at 4:10 pm
      Permalink

      kan dah bagitahu dalam entry ini yang adik dan kawan cik tom pakai..so cik tom tahulah info pasal bio oil dan mederma..

      Reply
  • January 31, 2012 at 4:07 pm
    Permalink

    saya baru 2 hari kena chickenpox klu pakai bio oil mmg kompom hilang ke parutnye..risau la..sebelum ni muka mmg bersih x da jerawat atau kesan jerawat(normal)

    Reply
  • February 2, 2012 at 12:25 am
    Permalink

    assalamualaikum..huhu sy ada masalah jerawat yang meninggalkan parut..so produk bio oil yang mane sesuai untuk saya guna dan pakai..??

    Reply
    • February 19, 2012 at 8:25 am
      Permalink

      wslm..produk bio oil ada 1 jenis je yg jual kt farmasi..boleh beli botol yg saiz kecil sebagai permulaan.

      Reply
  • February 7, 2012 at 10:46 pm
    Permalink

    klau parut berlubang akbt jerawat bleh k hilangkn gne bio oil ni????

    Reply
    • February 19, 2012 at 7:33 am
      Permalink

      untuk parut berlubang cik tom kurang pasti..tapi boleh cuba…

      Reply
  • February 9, 2012 at 5:16 pm
    Permalink

    salam.. kalaw saya ni bekas gemok.. jd kurus.. nk ilangkan kulit2 lebih hasil dr kgemukan dlu leh ka guna produk ni?
    kulit dok mngglebeh ni.. uduh pkai sluaq.. huhu.. nk bg tegang blek..
    sit up bratos2 kali tiap ptg pn mcm xbguna ja.. dok lmbek gak.. lemak xdak pn sbb kulit tu glebeh n lmbek huhu
    maw jwpn scepan mngkin! ๐Ÿ˜€

    Reply
    • February 19, 2012 at 7:05 am
      Permalink

      sori baru on9..rasanya kurang sesuai..sebab bio oil ini untuk parut..maybe husni boleh tanyakan pada ahli pharmacist mana produk yang bersesuaian.

      Reply
  • February 10, 2012 at 9:19 am
    Permalink

    bio oil sesuai tak utk parut jerawat yg dah lme..

    Reply
    • February 19, 2012 at 6:49 am
      Permalink

      sesuai untuk parut jerawat lama cuma maybe masa lambat sikit nak hilangkan sebab dah lama.

      Reply
  • February 11, 2012 at 12:10 pm
    Permalink

    ciktom klw bekas kesan2 demam campak kat seluruh tubuh badan boleh hilang tak??? ๐Ÿ™‚

    Reply
    • February 19, 2012 at 6:40 am
      Permalink

      insyaAllah boleh..parut demam campak cik tom hilang dah sikit tapi xguna bio oil pun…tapi rajinkan makan sayurana dan juga tomato.

      Reply
  • February 11, 2012 at 8:36 pm
    Permalink

    Salam.cik tom,agk2 berapa lama ms yg d amik tok ilgkn parut?parut d mka sy baru g..lbh elok 1hari berapa kli pakai??

    Reply
    • February 19, 2012 at 6:39 am
      Permalink

      suggest 2x sehari..pagi n malam..parut lama makan masa 3 bulan nak hilang..kalau parut baru maybe sebulan dua..

      Reply
  • February 14, 2012 at 2:25 pm
    Permalink

    assalamualaikum…
    sy ada parut lama dan baru diseluruh badan akibat penyakit gatal.paling teruk dibahagian lengan dan bahu serta belakang bdn.adakah sesuai sy menggunakan bio oil utk sapu di seluruh bdn?

    Reply
    • February 19, 2012 at 5:39 am
      Permalink

      wslm..penyakit gatal dah hilang belum?sebaiknya ubati sakit gatal dulu baru pakai bio oil..

      Reply
  • February 15, 2012 at 1:37 am
    Permalink

    salam bekas melecur di muka sy mkin hitam stelah menggunakan bio oil slama 2 minggu .. ๐Ÿ™ risau pulak sy ..

    Reply
    • February 19, 2012 at 4:44 am
      Permalink

      salam. normal mmg kl parut melecur tue akan jadi/ berubah jadi hitam kerana sel kulit tue dah mati dan akan beransur bertukar warna…dan kulit baru akan ganti kulit yang mati…proses tue makan masa juga bergantung pada jenis kulit..tp jika rs risau sila rujuk pada ahli pharmacist/ doktor yg berdekatan sbgai langkah berjaga kerana muka aset terpenting buat manusia..

      Reply
  • February 16, 2012 at 4:38 am
    Permalink

    assalamualaikum…
    mano komen den anto 2 ari lopeh…takdo respon pun..den dlm dilema nih,parut den dh penuh 1 bdn,sbb den garu2…tu yg berbokas jd parut tu.ank den pun samo kono.ank den umo 5 thn.parut ni bru je jd dlm 2 bulan nih,makin teruk dh…den nk tanya pendapat,patut tak den terus cuba je pakai bio oil ni?den dh tgk kat farmasi watson ada 3 saiz yg kocik,sodorhano,yg besa.den ingt nk try yg kocik dulu rm35.den nk lumur 1 bdn ni,dh geram sgt ni,sbb dh mcm2 ubt klinik den pakai,tak ilang pun

    Reply
    • February 19, 2012 at 4:35 am
      Permalink

      wslm..sori ciktom dlm proses untuk reply semua komen di blog ciktom..
      stop garu badan..rs sepatutnya 1st step awak kena cr ubat utk hilangkan gatal pada badan..
      basuh/ rendam segala pakaian dlm air suam dan jemur bawah cahaya matahari..pastu cr ubat hilangkan gatal dan sapu..
      bila dah hilang penyakit gatal baru sapu bio oil..sbb kl gatal xhilang lg..sapu bio oil nanti akan rs gatal dan garu..so parut br sentiasa muncul..

      Reply
  • February 16, 2012 at 5:53 pm
    Permalink

    Nak tanya, kalo ade parut hasil penyakit gatal celah2 peha ke, menjadi x ubat nie?

    Dulu ade penyakit gatal, garu punya garu sampai kulit x jd kaler lain n berparut.

    Reply
    • February 19, 2012 at 3:41 am
      Permalink

      kalau penyakit gatal dah hilang dan hanya tinggal parut..memang boleh guna bio oil..cuma sebaiknya kalau penyakit gatal xhilang lagi ubati gatal tue dulu sampai baik baru guna bio oil..

      Reply
  • February 19, 2012 at 11:36 am
    Permalink

    Nak tanya, kalo ade parut luka lepas kemalangan bley ilang ke gune bio oil ni? minx pndpt..

    Reply
    • February 19, 2012 at 10:04 pm
      Permalink

      boleh cuba guna bio oil…efeknya dalam 3 bulan jugak baru nmpk perubahan ketara..

      Reply
  • February 22, 2012 at 12:55 pm
    Permalink

    sy dh pernah cuba pakai bio oil tp xsesuai..akan muncul jerawat la pastu..

    Reply
    • February 22, 2012 at 6:31 pm
      Permalink

      kalau muka anny jenis berminyak memang tak disarankan guna bio oil..sebab muka dah berminyak pastu sapu bio oil yang memang jenis berminyak memang akan bg senang jerawat tumbuh..suggest guna mederma. boleh beli kat watson or guardian.

      Reply
  • February 24, 2012 at 10:53 pm
    Permalink

    salam , nk tanya ni . saya ada guna tapi satu masalah saya , saya kurang rajin untuk meggunakannya . ambil masa brapa lama ek untuk ilangkan parut2 nya ?? boleh x ciktom bg pndapat untuk lebih cepat ilangkan masalah saya ? sbb saya selalu sapu pd waktu malam sahaja . itupun kadang2 .

    Reply
    • April 21, 2012 at 5:12 pm
      Permalink

      wslm..normal nmpk hasil dlm masa 3 bulan..tp ini semua bergantung juga pada jenis parut dan juga tindakan sel2 pada kulit samaada aktif atau tidak..kalau jenis aktif dalam sebulan 2 pun boleh nampak hasilnya..

      Reply
  • February 28, 2012 at 7:48 pm
    Permalink

    sy ad ksan jerawat kt blah tepi pp…sbb gatal2 g picit mse bln 12….pastu skunk ade ksan hitam..skunk pkai pencuci cleopatra..n try nio oil…bley ke…?? please…da laa lme nk hlangkan dye….aduh….xla trook…tp nmpk kowt kesan hitam tu….xensem ar skunk….he…help me….agk2 bpe lme nk hilang tu erk…pkai bio oill…….??

    Reply
    • April 21, 2012 at 6:08 pm
      Permalink

      kalau parut xteruk mcm jerawat maybe dalam sebulan dah boleh hilang guna bio oil..bergantung juga constant sapu bio oil setiap hari.

      Reply
  • February 29, 2012 at 9:25 pm
    Permalink

    boleh ke bio oil hilangkan panau???

    Reply
    • April 21, 2012 at 7:02 pm
      Permalink

      panau boleh beli ubat panau kat farmasi sbb punca panau sebenarnya ialah bakteria.xsesuai guna bio oil..

      Reply
  • March 1, 2012 at 12:53 am
    Permalink

    Hai ciktom….
    Sy baru saje operate dua mingu lepas…cun2 dekat lengan sebanyak 12jahitan….esok(01/03) dah nak tanggal jahitan…sesuai ke sy nak guna bio oil….sbb sy baca di atas tu, hanya utk parut lama…:(( apa produck perlu sy pakai nak hilang kn parut tu….

    Reply
    • April 21, 2012 at 7:02 pm
      Permalink

      parut pembedahan pun sesuai guna bio oil..boleh cuba guna ye..gdluck!

      Reply
  • March 2, 2012 at 4:35 pm
    Permalink

    salam….sy pkai bio oil….tp sy cum ltak pd tmpt yg b’prt je…..
    kne spu slurh muka kew????

    Reply
    • April 21, 2012 at 8:11 pm
      Permalink

      letak tempat berparut pun boleh..nak sapu semua pun boleh..tapi nak jimat sapu je kat tempat berparut.

      Reply
  • March 6, 2012 at 11:51 pm
    Permalink

    muka saya banyak parut jerawat, tetapi saya banyak menggunakan pelbagai produk. sesuai ke untuk kulit muka saya?

    Reply
    • April 22, 2012 at 3:19 pm
      Permalink

      boleh cuba baru tahu sesuai atau tidak..tp kalau muka jenis berminyak tak digalakkan sangat.

      Reply
  • March 20, 2012 at 12:22 pm
    Permalink

    salam 1 malaysia..

    saya pernah mengalami masalah jerawat yang teruk 3tahun yang lepas,selepas mendapatkan rawatan pakar jerawat saya telah hilang…cuma kini tinggal parut di wajah saya..adakah saya sesuai menggunakan produk ini untuk menghilangkan parut jerawat?

    Reply
    • April 21, 2012 at 11:45 pm
      Permalink

      salam 1 malaysia..yup mmg sesuai utk gunakan bio oil hilangkan parut..

      Reply
  • January 24, 2013 at 1:12 pm
    Permalink

    sesuai tak untuk hilangkan panau kat muka ?

    Reply
    • February 19, 2013 at 2:51 am
      Permalink

      ciktom kurang pasti untuk panau..tp kl awk ke farmasi boleh tanyakan diorg utk ubat panau sb setau ciktom mmg dh ada ubat lain khas utk panau..lg better guna ubat khas..

      Reply
  • January 27, 2013 at 10:56 am
    Permalink

    kulit muka sya bjeragat n kering ..bleh gne ke bio oil ni cik tom..

    Reply
    • February 19, 2013 at 2:06 am
      Permalink

      kalau muka kering mmg sesuai guna bio oil..

      Reply
  • December 10, 2015 at 1:31 pm
    Permalink

    haii . parut saya sda 5 tahun . bole hilang lgi ka? klau guna bio oil .

    Reply
    • December 13, 2015 at 1:26 am
      Permalink

      boleh cuba..bio oil sesuai untuk parut lama..tapi amik masa lama jugak nak hilang..dalam 3 bulan..sbb parut dah lama..kena rajin dan sabar sapu setiap hari..
      kalau parut baru ciktom rekemen menderma..

      Reply
  • October 5, 2016 at 5:43 pm
    Permalink

    Assalamualaikum ciktom. Nak tanya. Saya ada parut kat kepala akibat kemalangan. So bahagian berparut tu dah tak tumbuh rambut dah. Ingat nak guna bio oil ni. Kalau guna lepas tu parut hilang tak? Kalau parut dah hilang rambut tu boleh tumbuh balik tak? Tu ja.

    Reply
    • October 19, 2016 at 9:56 pm
      Permalink

      waalaikumussalam…cik tom tak pasti…tapi kalau parut lama take time nak hilang..kena konsisten dalam 3 bulan jugak..pasal rambut sorry cik tom kurang pasti…

      Reply
  • March 7, 2017 at 4:52 pm
    Permalink

    bio oil ni ada expired date ke?

    Reply
    • July 25, 2017 at 12:36 am
      Permalink

      ada sis…sila check pada botol untuk tahu expired date bila..

      Reply
  • June 29, 2017 at 11:36 am
    Permalink

    bolehkah pakai bio-oil pada kulit jerawat

    Reply
  • September 4, 2019 at 12:58 am
    Permalink

    bio oil ni sesuai tak pakai untuk parut hitam dekat tangan ?

    Reply
    • September 4, 2019 at 4:00 pm
      Permalink

      sesuai sis..cuma kalau parut dah lama makan masa bulan jugak nak hilang…kena konsisten sapu

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE