Tips Untuk Dapat Trafik Paling Mudah+Promotion Blog

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera pada semua……

Kali ni cik tom nak share tips untuk mendapat trafik paling mudah yang selalu cik tom dapat iaitu dengan join contest dan giveaway. Ada blogger yang cakap malas nak join sebab tak pernah menang. Tapi adakah matlamat untuk join tue semata-mata untuk menang??

Banyak kelebihan menyertai contest dan giveaway ni. Selain dapat trafik yang mudah, korang juga akan dapat kawan baru. Bagaimana?? Haa tue korang kena la main peranan beramah mesra dengan penganjur contest dan mana2 peserta contest juga. Dari sini akan terjalin ukhwah persahabatan yang baru dan insyaAllah berkekalan.

Ada jugak cakap, β€œAlah dah banyak kali join tapi takde pun dapat trafik dari contest/giveaway”. Korang kena la rajinkan diri join contest/giveaway yang perlu bagi jawapan berfikir seperti reka slogan, teka gambar, entry menarik, ulasan tentang blog atau sebagainya. Kenapa?? Sesiapa yang nak join contest ni kebiasaannya akan merujuk pada entry peserta yang dah join. Apa jawapan yang blogger lain buat??

Selain tue, korang kena rajin untuk menjadi orang pertama atau kalangan terawal untuk join contest/giveaway. Dari sini jugak korang akan jadi sumber inspirasi blogger lain untuk jenguk entry contest korang. Kadang-kadang dari permulaan jenguk entry contest je ni akan berlarutan pada entry-entry lain yang dirasakan menarik hati diorang dan seterusnya menjadi follower+kawan korang.

Kalau korang menang contest tue pulak. Lagi la 1 kelebihan kerana akan ramai lagi nak jenguk tengok apa kelebihan yang membuatkan entry atau jawapan korang tue menjadi pilihan penganjur. 1 lagi tips kalau nak tinggal jejak join contest tue. Seeloknya beramah mesra jugak dengan penganjur bukan sekadar β€œsaya join+url”.

colourful rainbow

Ni tips dari pengalaman cik tom. Kalau korang rasa tak betul or betul tapi tak 100% tepat?? Sila luahkan pendapat korang. Korang bebas untuk suarakan pendapat. Silakan πŸ˜‰

p/s: Salam aidiladha dari cik tom. Maaf entry autopost…

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

52 thoughts on “Tips Untuk Dapat Trafik Paling Mudah+Promotion Blog

  • November 17, 2010 at 10:19 am
    Permalink

    haa akak pun suker join tapiii penyakit M tu banyak…M malas buat research

    Reply
  • November 17, 2010 at 10:23 am
    Permalink

    hehehe…nice tips cik tom!

    slmt hari raya cik tom lalink :))

    Reply
  • November 17, 2010 at 10:34 am
    Permalink

    betul jugak cik tom . pasni cik tom kena la buat banyak2 contest dgn giveaway . hehehe

    Reply
  • November 17, 2010 at 10:38 am
    Permalink

    salam aidil adha ciktom….akak kat kampung ni..line slow beb..

    mula2 aktip blog tu..akak mabuk gak join contest/GA/LD tu…kalu ciktom ingat..kat blog akak dulu2..byk kn banner2 nyer..

    tapi sejak..line akak stat kong..lmbt nk loading..akak buang seme banner..dan sejak line kong itu jugak..akak da xjoin contest lagi..mabuk lak tulis n3..

    kadg2 nk jugak join..tapi kekangan masa..selama akak join..akak mmg org yg xbertuah…hehe..mybe bukan rezeki lagi..

    bab2 bole up traffics tu..akak xle nk sahkan..hehe..biasa aje kot..

    Reply
  • November 17, 2010 at 11:37 am
    Permalink

    salam aidiladha cik tom…yap betul setuju sangatttt..

    Reply
  • November 17, 2010 at 11:44 am
    Permalink

    nahhh … cik tomat … joinla GA aq eaa … hiihih ..

    Reply
  • November 17, 2010 at 11:50 am
    Permalink

    wah. betol gak cakap cik tom ni..
    gud luck. kiter x reti wat entry yang besh2 llar. hehehe

    Reply
  • November 17, 2010 at 11:52 am
    Permalink

    xdak dapat dinafikan.. sememangnya tepat sekali!

    Reply
  • November 17, 2010 at 12:14 pm
    Permalink

    oo..mcm tu.. tq yer cik tom sebba bagi tips..
    lady baru sekali join GA..
    xpe, nanti akan menyusul.. insyaAllah..
    bukan untuk menang, tetapi untuk menambahkan kenalan.. :)..
    selamat hr raya korban cik tom..

    Reply
  • November 17, 2010 at 12:33 pm
    Permalink

    hehehe, mcm terasa tang malas tu.
    bukan sbb x penah menang. sbb ms masuk x taruh harapan pon. cuma rs nak join contest yg mudah n senang nk buat saja. sbb bukannya ada masa sgt nk perah2 otak pk slogan semua. kahkahkah. jgn contohi yaty si pemalas ini πŸ˜€

    Reply
  • November 17, 2010 at 12:43 pm
    Permalink

    Baik! Shag akan dengar kata Cik Tom πŸ˜‰

    Reply
  • November 17, 2010 at 12:45 pm
    Permalink

    ha'a la cik tom..btul jgak tips yg cik tom bg nie..fyza x pernah t'pk pun..huhu..klu kita join cntest mst kita usya blog len yg ah join kan..hehe..tengs cik tom sbb share tips yg b'guna nie..;)

    Reply
  • November 17, 2010 at 1:25 pm
    Permalink

    Tq bg tips ni ye cik tom..miss u dik.

    Reply
  • November 17, 2010 at 1:32 pm
    Permalink

    um.. bagi macy, kena sedang2 la. mmg join cntest dpt tmbh kenalan. betul. tp klo ade y asek join gve away je.. kdg2 msk blog dia xtau na komen apa. len la jns tggl jejak je.. uhuhu

    Reply
  • November 17, 2010 at 2:09 pm
    Permalink

    1 lagi cara nak d kenali dgn lebih cepat ialah dgn menganjurkan contest atau GA…

    hee

    Reply
  • November 17, 2010 at 2:12 pm
    Permalink

    yup saya setuju tu cik tom! πŸ™‚

    Reply
  • November 17, 2010 at 2:29 pm
    Permalink

    setuju betul dgn cik tom..
    kontest salah satu sumber traffic..
    tp kalau menang contest besar seperti Nuffnang, lagi meletup traffic.. πŸ™‚

    Reply
  • November 17, 2010 at 2:46 pm
    Permalink

    mmg betul pun..ada certain blogger siap letak nama peserta kat sidebar lagi..lagi untung..kita akan join contest2 ni kalo dah abes idea nak mengarang hahahah..time tu abis smua contest geledah…heehe

    Reply
  • November 17, 2010 at 2:59 pm
    Permalink

    betul2. lagi bnyk kite join contest, lagi ramai akan jenguk kite nak tgk cmno kite jwab soklan tu. kan..kan.

    Reply
  • November 17, 2010 at 3:05 pm
    Permalink

    Ntahla cik tom..
    aku xleh komen byk2 la..
    hehehe..ader baiknyer..tp aku xpernah kot buat kontest serta join mane2 kontes…
    malas plak..
    sbab aku nk join kontest yg betul2 berbaloi dan aku ske jenis kontes tersebut…

    latest entri:

    Gangguan seksual yang Korang Perlu Tau

    Reply
  • November 17, 2010 at 3:28 pm
    Permalink

    betul gak kate cik tom…:)

    Reply
  • November 17, 2010 at 3:44 pm
    Permalink

    aah
    ye xye juga owh
    hahaha..
    slama nih contest yg best2 je ak join xD

    Reply
  • November 17, 2010 at 3:55 pm
    Permalink

    salam cik tom. selamat hari raya. wah bagus tips ni.. jz pun nak kena rajin2 join contest teman2 lain lah lepas ni.. tq cik tom. cik tom memang bes πŸ™‚

    Reply
  • November 17, 2010 at 5:05 pm
    Permalink

    betol tu c tom.. setuju sgt.
    tapi dr segi kekangan masa, xdpt la nak kata ape

    Reply
  • November 17, 2010 at 6:34 pm
    Permalink

    kami setuju dgn pendapat cik tom,,
    ada sapa je yg menang contest ke giveway ke kami mesti nak usha blog tu mcm mana dia boleh menang..:)

    Reply
  • November 18, 2010 at 2:20 am
    Permalink

    setuju sgt tu cik tom..

    Reply
  • November 18, 2010 at 4:29 am
    Permalink

    akak tak minat join kontes ni cik tom..
    tambah3 kontest /GA yang kena letak banner kat side bar..
    memang semak la akak rasa..
    tu pasal tak join banyak kontest..
    ada 2 je rasanye..
    hehheh

    Reply
  • November 18, 2010 at 5:29 am
    Permalink

    betul2…saya tak suka makan tomato…tp suka sos tomato..

    Reply
  • November 18, 2010 at 10:14 am
    Permalink

    cik tom jom ambik award..selamat hari rayeee

    Reply
  • November 18, 2010 at 2:30 pm
    Permalink

    setuju ngan cik tom!!! yeaghhhhhh πŸ˜›

    Reply
  • November 19, 2010 at 4:10 am
    Permalink

    Nak join la jugak.. Cik tom watna contest… Confirm ramai pemenang..hu3

    Reply
  • November 19, 2010 at 7:41 am
    Permalink

    nak cuba la cam nie

    Reply
  • April 21, 2011 at 9:03 pm
    Permalink

    Lagi satu, masa nak tinggalkan URL entri contest kita dekat comment post tu, tinggalkan URL yang click-able. So senang visitor lain nak klik + tengok entri penyertaan kita tu. Terus dapat trafik. Kan Cik Tom kan? :’D
    Jom baca entri terkini iEra NaDiRa …Lukis Kartun Guna Paint Photoshop My Profile

    Reply
    • June 4, 2011 at 10:49 am
      Permalink

      tenkiu sudi jemput ciktom..insyaAllah berkesempatan nanti ciktom join ye shah…

      Reply
    • August 15, 2011 at 7:12 pm
      Permalink

      tue la kan..dulu cik tom memang gila contest tapi skang dah slow down sebab jarang on9..entry pun mmg fully autopuslihed..

      Reply
  • October 28, 2011 at 3:38 pm
    Permalink

    Salam cik tom πŸ™‚
    Apakata cik tom buat contest/giveaway, mst saya join & ramai yg join.
    He he he πŸ™‚

    Reply
    • November 27, 2011 at 2:44 am
      Permalink

      salam dila..ciktom pernah buat sekali je ga..kalau ade rezeki lebih insyaAllah..

      Reply
    • February 17, 2016 at 5:25 pm
      Permalink

      kena rajin blogwalking nak tahu contest atau giveway..nak senang follow blog yang rajin join contest camtu..kalau malaysia boleh ciktom rekemen..tapi blog indonesia maaf cik tom tak tau..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE