Tips

TIPS BLOGGING & KISAH BLOGGING

  1. Sebab sayang cik tom buat entry ni~
  2. Tutorial Mengelakkan Blogwalking Palsu
  3. Adakah Korang Blogger Tegar??
  4. Tips Untuk Dapat Trafik Paling Mudah+Promotion Blog
  5. Tips Untuk Buat Entry Menarik Tertarik Deboom
  6. Tips Cari Idea Nak Update Entry
  7. Nickname main peranan penting dalam dunia blog
  8. Kenapa takde orang yang jenguk blog saya??
  9. Di Manakah Janji Manismu Sayang??
  10. 10 Tips ringan loading blog kasi ramping size blog
  11. Tips Dapatkan Banyak Komen Di Entry
  12. Ragam Follow Memollow Cap Apollo
  13. Entry dan Komen Mencarut, Maki Hamun, Kata Kesat
  14. Follower dan Iklan Penting Ke? Jangan Jadi Hipokrit!
  15. Siapa Yang Copy Paste Entry Siapa??
  16. Kelebihan dan Kekurangan Moderate Comment
  17. Kenapa Suka Entry Mesra SEO? Sebab Trafik dan Duit ke??
  18. Tips Buat Duit Dengan Blog
  19. Tips Cara Menang Contest Online
  20. Ruang “Contact” Perlu Ada di Blog
  21. Nak Jual Blog Ciktom.com @ Check Harga Blog
  22. Alexa Rank Blog Cik Tom Makin Comel
  23. Buat Apa Tayang Pendapatan Blog
  24. Lain Blog Lain Rezekinya
  25. Pahit Manis Hidup Berblog
  26. Halalkah Punca Rezeki Kita?

 

TIPS DOMAIN DAN HOSTING

  1. Domain Di NETKL Terbaik Berdasarkan Pengalaman Blogger
  2. Tips Pemilihan Nama Domain Yang Terbaik dan Simple
  3. Kelebihan Domain Berbayar Berbanding Domain Percuma
  4. Apa itu Domain, Hosting dan Perbezaannya
  5. Review Domain dan Hosting NetKL Servis Terbaik!

 

JOM BELI DOMAIN DAN HOSTING (klik banner bawah)

 

TIPS NUFFNANG

 

TIPS & KISAH PELIHARA KURA-KURA

  1. Permulaan Nak Pelihara Kura-kura
  2. Tips Mengenali Jantina Kura-kura
  3. Tips Penjagaan Kura-kura Kecil Versi Cik Tom
  4. Ini Bukan Entry Lucah
  5. Wedding of The Year Diego & Dora
  6. Penjagaan Kura-kura | Segala Soalan dan Jawapan Mengenainya
  7. Diego dan Dora Berpindah Rumah Baru Yang Besar dan Selesa
  8. Tips Mengenali Jantina Kura-kura Versi 2
  9. Contoh Rekabentuk Akuarium Kura-kura
  10. Tips Asas Penjagaan Kura-kura Kecil
  11. Sayonara Diego dan Dora
  12. Penyakit Kura-kura dan Cadangan Cara Merawat
  13. Facebook Page Community Kura-Kura Comel

 

TIPS SEHARIAN

TIPS DIET

1. Tips Turunkan Berat Badan Dengan Cepat dan Sihat Versi Cik Tom
2. Tips Diet Kuruskan Badan Sepanjang Bulan Puasa (Ramadhan)
3. Diet Rasullullah Contoh Teladan Terbaik
4. Tips Kuruskan Badan Cara Semulajadi
5. Tips Disiplin Diet Turunkan Berat Badan Versi Cik Tom

TIPS EMAS

1. Hukum Zakat Emas dari Perspektif Islam
2. Fakta dan Cara Nak Kenal Emas
3. Cik Tom Pilih Emas Sebagai Simpanan Masa Depan
4. Perbandingan Emas Perhiasan Dan Emas Jongkong
5. Motivasi Diri Dengan Hadiah Untuk Diri Sendiri
6. Emas Perhiasan Sebagai Simpanan Masa Depan Bukan Pelaburan Emas
7. Panduan Analisis Teknikal Emas dan Perak versi PREMIUM
8. Jangan Melabur Emas dan Perak Sebelum…
9. Tips Membeli Emas Perhiasan a.k.a Barang Kemas

TIPS TEMUDUGA (INTERVIEW)

1. Kenapa Susah Nak Dipanggil Temuduga?
2. Cara Hilang Nervous Interview
3. Tips Dan Panduan Lulus Temuduga Sektor Kerajaan dan Swasta

Disclaimer: Semua tips ini asli hasil penulisan dari cik tom sendiri kecuali la cik tom dah nyatakan/kreditkan sumber di akhir entry. Jika nak share sebarang link atau tips dari blog cik tom dipersilakan tapi silalah backlinkkan dari sumber cik tom yang korang perolehi. Jika nak copy, silalah copy secara berhemah iaitu edit kembali sumber asal (olah mengikut ayat sendiri) bukan copy secara 100%.

~~~~Tips ini di update pada 7/07/2012~~~~~

Peluang Buat Duit Guna FB, TWITTER, FORUM, BLOG, DLL
1. Buat duit dengan churpchurp
2. Buat duit dengan says
3. Buat duit dengan hztour

ps: manusia yang rugi ialah manusia yang malas mencuba.

Sharing is caring

36 thoughts on “Tips

  • August 28, 2011 at 1:37 am
    Permalink

    saya suke tutorial kak Tom! ^^
    nanti buat lagi taw 😀
    muahh dia <333
    Jom baca entri terkini Misa …First Love…My Profile

    • August 28, 2011 at 2:06 pm
      Permalink

      alamak..sorry kak tom, terkoment dua kali plak..pdamkan yg satu lagi tu.. boleh?.pf..

      • September 16, 2011 at 5:47 pm
        Permalink

        xpe..heee…dah padam dah 😉

        • January 18, 2012 at 7:06 pm
          Permalink

          salam, malam tadi saya sudah mendaftar domain Netkl, kalau ada apa-apa nanti tolong ajarkan ya?? saya masih baru dalam dunia IT ini.

        • January 23, 2012 at 11:31 pm
          Permalink

          salam..insyaAllah boleh je kalau mana yang cik tom tau..

    • September 16, 2011 at 5:48 pm
      Permalink

      thanks sbb suka..nape blog private?xdapat cik tom nak jenguk ;(

      • October 2, 2011 at 5:00 pm
        Permalink

        erk? yeke..
        ops..sorry ciktom..blog saya still under construction la..kalau dah siap saya invite ciktom pakai email ye? T___T

        • October 2, 2011 at 5:22 pm
          Permalink

          ok je…selamat merenovate blog 😉

  • September 17, 2011 at 3:34 pm
    Permalink

    cik tom..bru sdar..mmg btol larr..entry sya xleyh komen..knpa ea?? asanya dh setting btol dh..huhu..mhon prtlongan..^_^
    Jom baca entri terkini akcyunkdya …TIPS–> 5 tanda si dia tergila-gilaMy Profile

    • October 3, 2011 at 1:46 am
      Permalink

      cuba tengok setting kat comment tue..DASHBOARD>SETTING>COMMENTS> tick show comment, anyone can comment, pop-up comment, no word verification n save..dpt x?

  • October 25, 2011 at 3:54 pm
    Permalink

    saya byk refer tutorial kak tom untuk buat blog ni. terima kasih kak tom. saya blogger baru. sial beri tunjuk ajar =)

    New entry “jangan mempertaruhkan badan untuk lelaki (part 2)”

    • November 26, 2011 at 5:28 pm
      Permalink

      terima kasih..ciktom pn msh di peringkat belajar sbb setiap hari ada menda baru..

  • November 28, 2011 at 3:11 am
    Permalink

    cik tom,nak mintak tunjuk ajar nie..cmne cik tom buat subtopic tu..??seperti pada resipi n review..ada sub sub dia d c 2..mintak tlg cik tom ajarkan 🙂

  • December 1, 2011 at 10:01 am
    Permalink

    macam mana kura-kura tidur???

    • December 4, 2011 at 10:11 pm
      Permalink

      kura-kura tidur ada 2 cara dari pengamatan kura2 cik tom sendiri;
      1) tidur pejamkan mata dan masukkan sedikit kepala+kaki ke dalam cengkerang
      2) tidur dengan mata terpejam tapi kaki terkangkang keluar.huhu…

  • December 5, 2011 at 11:44 pm
    Permalink

    suka sangat ngan tutorial ciktom…..memang cool laaa……:D

  • December 11, 2011 at 4:53 pm
    Permalink

    Dpt tau blog ciktom drpd Mamaluv..mmg very useful exspecially bg sya yg baru2 berblogging ni…tq

    • December 26, 2011 at 2:53 pm
      Permalink

      thanks sudi singgah cik tom…semoga beroleh manfaat..

  • December 14, 2011 at 4:56 am
    Permalink

    cik tom , dua bulan yg lepas sy ada beli sekor kura2 , nama dia BABY . aktif je , kuat makan , bijak . jadi 3 hari yg lepas sy beli lagi sekor tok jadikan kawan nama dia BOBOI. boboi tu mula2 macam aktif , tapi bila diperhatikan balik , dia tak pernah bukak mata ! dia tak pernah makan pallet yg sy kasi , dia jauh berbeza dengan baby . bila boboi tutup mata , macam ada kuning2 dekat kelopak mata dia , dia sakit ke ????

    • December 26, 2011 at 2:47 pm
      Permalink

      kalau ada kuning kat mata tue maybe air dlm akuarium xsesuai..letak anti-klorin x dlm air akuarium?kl x ciktom suggest adik masukkan anti-klorin…

  • December 18, 2011 at 8:56 pm
    Permalink

    Cik Tom, macam mana cara nak tukar corsor ( anak panah ) menjadi lebih menarik ye ? tutor please :’)

    • December 26, 2011 at 2:28 pm
      Permalink

      cursor menarik dalam blog or dalam laptop ye?

  • March 26, 2012 at 5:50 pm
    Permalink

    cik tom….nk tny….napa mata kura-kura sya lnsg x leh buka??? sebb air klorin ke??? pas 2 kalau dh ltak anticlorin pn mata dya ttp x leh buka….nk wat cmna ney….sedehhh 🙁

    • April 21, 2012 at 11:49 pm
      Permalink

      try jemur kura2 bwh sinaran cahaya matahari waktu pagi..tgk ada perubahan x..

  • May 13, 2012 at 9:59 am
    Permalink

    Cik tom! Saya banyak belajar dgn tuto cik tom ni <3
    Thanks!

  • July 15, 2012 at 10:49 am
    Permalink

    cik tom..di mke saye nie bnyk sgt jerawat..saye dah cube pebagai2 produk dan ubat..hari itu sye pergi klinik doktor bgi saye ubat tapi ubat itu x berkesan..boley cik tom terangkan bagaimana nak hilangkan jerawat yang degil ini???

  • September 2, 2012 at 1:17 am
    Permalink

    salam…cik tom macam mana nak dapat duit dengan “says” saya tak faham la….cik tom tolong jelaskan dengan detil lagi boleh tak????

  • September 10, 2012 at 8:07 am
    Permalink

    datang cari tips nak renovate rumah..bg selesa ckt.huhu=)

  • September 26, 2012 at 2:30 pm
    Permalink

    huhu..tgh belajar wat blog nie…tgk blog cik tom..terus jatuh hati….sy ade add cik tom dalam fb..terima kasih..byk informasi yang sy dapat…

    • October 1, 2012 at 9:47 pm
      Permalink

      good luck dear..url blog apa ye?masukkan la kat website tue kl lain kali komen ye..

  • December 21, 2012 at 3:20 pm
    Permalink

    Hai ciktom.saya nk citer ni,hari ni saya baru beli aquarium baru,saya nk beli aquarium plastik tapi ayah saya mahu kaca,saya ikut je lah.tetapi aquarium kaca yg ayah saya pilih itu x de penutup buat sementara.jadisaya nk tanya kalau tiada penutup pastu habuk masuk ke dalam aqurium tu adakah akan terjamin kesihatan mereka? Ayah saya kata buat sementara tutup guna kardboard,boleh ke? Jadi apa pendapat ciktom?

    maaf ye ciktom sebab tilis panjang

Comments are closed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE