Travel Blog bersama Ceritaku Untuk Mu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Kali ini jom kita berkenalan dengan antara salah seorang blogger yang cik tom kenali masa mula-mula berblog lagi. Blogger yang peramah iaitu Kak Mahh. Terima kasih akak masih sudi berkunjung dan support blog cik tom sampai sekarang.

Dari koleksi entry blog, kak mahh mula menghasilkan entry pada bulan november 2009. Sebuah blog personal yang berunsurkan travel blog. Bagi cik tom blog kak mahh memang blog yang sangat unik berbeza dengan blog lain.

Apa yang menariknya travel blog kak mahh berbanding travel blog lain?? Sudah semestinya yang special ialah kembara kak mahh diluar Malaysia menggunakan ER6N atau motosikal. Malah mereka berdua pergi melancong tanpa tourist guide dan seingat cik tom pernah baca yang diorang pernah ride redah je tanpa peta mahupun gps. Perggh memang berani.

Nampak seronok tengok suami isteri ni pergi melancong ke Indonesia, Vietnam, China, Combodia, Thailand, Hanoi dan banyak lagi tempat menarik. Dalam banyak2 tempat yang kak mahh pergi travel, cik tom paling suka time diorang pergi melancong ke Vietnam. Tengok gambar tempat dan budayanya cantik dan menarik.

Cik tom pernah pergi Thailand je kalau luar dari Malaysia. Yang dalam Malaysia ni, Sabah & Sarawak setakat ini tak pernah jejak lagi. InsyaAllah plan nak holiday ke Sarawak tahun depan sebab memang sekarang Airasia tengah promosi harga tiket untuk tahun depan -> http://www.airasia.com/my/en/promotion/rr2920509.page.

  1. Medan- Part 2
  2. Pemandangan & aktiviti masyarakat to Bukit Tinggi
  3. Melawat ke Kampung Cham,Vietnam
  4. Feri ke Pulau Karimun, Indonesia
  5. Jalan-jalan di Pontianak

Pada yang nak melancong luar negara atau tercari-cari mana tempat yang sesuai untuk pergi holiday maybe boleh singgah ke blog kak mahh untuk cari idea. hee…   Jauh perjalanan luas pandangan. Jom singgah tambah pengetahuan dan kenalan di blog kak mahh >> http://www.ceritaku.my/

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

24 thoughts on “Travel Blog bersama Ceritaku Untuk Mu

  • November 1, 2012 at 12:40 am
    Permalink

    Hajat di hati hendak travel ke cameron highland.hehehe

    Reply
  • November 1, 2012 at 1:50 am
    Permalink

    suka dgn cerita kak mah sbb byk berjalan…
    byk ride ke beberapa negara… nak join x leh.. tunggu anak2 besar baru boleh join kak mah dgn abe mat ride kot.. hehhee

    Reply
    • November 1, 2012 at 11:35 am
      Permalink

      Boleh je en.Sop nak join,kena plan molek.

      Reply
  • November 1, 2012 at 1:59 am
    Permalink

    wahhh…ayie baru tau blog tu….lepas baca entry ni nk terjah laa..

    Reply
    • November 1, 2012 at 11:36 am
      Permalink

      Tq,CTom…tulisan cTom buat ayie trrjah akak.

      Reply
  • November 1, 2012 at 4:04 am
    Permalink

    wah..naik motor je…hehehhee.. terbaik la pasangan suami isteri ni..hehehe

    Reply
  • November 1, 2012 at 6:04 am
    Permalink

    Mmg lain dari yg lain ni..harus diterjah!

    Reply
  • November 1, 2012 at 8:07 am
    Permalink

    bestnya ronda2 bermotosikal.. jauh perjalanan luas pemandangan

    Reply
  • November 1, 2012 at 9:12 am
    Permalink

    owhh, bestnye….suami istri pergi sweet…..terjah tanpa peta dan gps..hahah terbaekk lah kak mah…hihi

    nk masuk list blog…nnt nk travel je tgok blog kak mah…[huhu, tunggu kaya skit, kalau tak cuci mata je] ^_______^

    Reply
  • November 1, 2012 at 9:29 am
    Permalink

    seronok kalau dapat p jalan2 makan angin n cuci mata…

    Reply
  • November 1, 2012 at 12:16 pm
    Permalink

    Beliau memang bikers wanita sejati. Salah satu impian saya untuk menjelajah seluruh Semenanjung dengan motor tetapi belum tercapai lagi.

    Reply
    • November 2, 2012 at 3:15 pm
      Permalink

      Insyaallah,jika diberikan keizinanNYA…pastu en.akubiomed boleh juga.

      Reply
  • November 2, 2012 at 11:53 am
    Permalink

    Wah bestnyer jalan jalan… 🙂

    Reply
    • November 5, 2012 at 12:42 am
      Permalink

      memang seronok jln2 ni..fevret org pompuan..hee

      Reply
  • November 2, 2012 at 12:56 pm
    Permalink

    wahh..bestnya jalan merata. sekarang kat mana akak tu ye??

    Reply
    • November 2, 2012 at 3:22 pm
      Permalink

      KakMahh …berlokasi di KL saja,santai di sini. Insyaallah november kalau diberikan kesihatan yang baik akan travel by car pula…
      Sorry cTom akak tulis sini…hihii

      Reply
      • November 5, 2012 at 12:21 am
        Permalink

        xpe akak silakan reply komen kat sini..ciktom lg suke..hee

        Reply
  • November 2, 2012 at 6:03 pm
    Permalink

    Sblm ni follow blog kak mah sbb kak mah crita xperience travel ke vietnam tu..pernah gak pi vietnam tapi kak mah crita tpt yang saya x pi kat vnam tu…tapi sejak hp rosak x ingat dah url kak mah..skang dah jumpa balik..i follow balik laa…hehehe

    Reply
    • November 4, 2012 at 11:55 pm
      Permalink

      blog kak mahh ni mmg best..byk experience..

      Reply
  • November 3, 2012 at 8:17 pm
    Permalink

    seronok jugak bc blog kak mah ni..best tengok org melancong terasa mcm nk pegi melancong. rehat smbil hilangkan stress bekerja.:)

    dlm angan2 nk pegi mekah/madinah pastu korea..ehee..

    Reply
    • November 4, 2012 at 10:35 pm
      Permalink

      aah memang seronok pergi blog kak mah..bc experience kak mahh mengembara..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE