Post navigation

Tutorial Design Template Blog Sendiri Dengan Cara Mudah [LINK]

Posted on by
Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia……

Sebelum ni ramai yang request cik tom buat tutorial untuk design template blog sendiri. Sorry ye. Cik tom belum mahir lagi untuk ajar tutorial ni sebabnya layout yang cik tom buat ni just hasil try and error je. Tapi cik tom berusaha jugak untuk cari tutorial dari blog lain yang mudah untuk difahami supaya korang yang interested nak belajar boleh cuba sendiri. So, cik tom dah jumpa 2 blog yang bagi cik tom paling mudah difahami untuk belajar design layout blog.

1) Tutorial Cara Mudah Buat Template oleh silampuneon

2) Tutorial Buat Layout Sendiri oleh Belog Cap Ayam



Selamat mencuba ye. Cik tom harap korang berjaya mendesign blog sendiri menggunakan link tutorial di atas. Nasihat cik tom sebelum mencuba, buat 1 lagi blog untuk testing design blog. Lepas menjadi barulah korang download dan kemudian upload template ke main blog korang.

p/s: sharing is caring :)
********************************************************
klik sini

This entry was posted in tutorial by ciktom. Bookmark the permalink.

About ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber.

48 thoughts on “Tutorial Design Template Blog Sendiri Dengan Cara Mudah [LINK]

  1. Wulaweh!! nice la cik tom.lama2 blog ni jadi tuorial blog utama.Memang best! hehe.Keep it up wahai saing.hehe.;p

  2. Cik Tom! Shag nak request satu tutorial boleh? lambat pun tak kesah. hehe. Nak tahu macam mana nak buat bila cursor p kat link, link tu jadi besar! Macam Cik Tom punya ;)

    Kasi link pun okay! :D

    Bagus Cik Tom share macam mana nak buat belog sendiri ni. Boleh Shag belajar. Teehee. Thanks Cik Tom!

    Entri terbaru Shag : Fibroid Kandungan. Bahaya atau tidak?

  3. bagus sgt entry ni…lepas ni ramai yg dh pandai wat blog sendiri kan…

    meriahkan dunia blogging..gud luck semua… ;-)

  4. ciktom ni memang rajin la,tmbah syg ketat2 ni..heheee
    nanti try nak buat la,tapi nak tdo lagi..sok nak kena kja…
    oh tidaaaaaakkk!!!

  5. cik tom mmg sangat baik.. hehe.. nak cuba gak buat nanti. kena tunggu betul2 free baru leh try n error ni. huhu..

  6. aku selalu fikirkan untuk boleh create template sendiri ikut taste aku…dan tutor nih mungkin sedikit sebanyak leh bantu.(but not now)

    mekasih ciktom…

  7. wahhh..ni dah msuk hebat tahap moksya ni cik tom.mL mmg xreti la nk wat template sndri.yang dah ade pun terkapai2.hihihi…

  8. terbaiklah ciktom bagi link macam ni. boleh mereka ni belajar2. nice sharing ciktom. rindu ciktom so much. huhu

  9. nak cuba la ..
    betul la cik tom..
    kalau template2 ni kena test dulu kat blog testing kita nun..
    tak boleh buat gitu2 je..
    kan..
    tambah2 untuk blogger kurang pandai macam akak ni.. hehehh

  10. mamat dah try buat tdi…
    tpi rasanya kene btul2 buat baru boleh..
    buat masa skrg ni..
    belum sedia lagi kowt..he3