Tutorial Transparent Header Guna Photoscape [LINK]

Salam.. Cik tom dapat pertanyaan dari Cya Irah; “Macam mana nk buat TRANSPARENT HEADER untuk Photoscape?“. Untuk buat transparent header kita boleh gunakan samaada software photoshop, photoscape, paint ataupun GIMP. Cik tom biasa buat transparent header sebelum ni guna gabungan software photoscape dan juga paint.net. Mudah je nak buat header yang penting otak kena kreatif nak hasilkan transparent header yang cun dan menarik. Maaf cik tom tak berkesempatan untuk buat tutorial transparent header guna photoscape ini sendiri tapi cik tom tahu sekarang makin ramai dah blogger amik inisiatif buat tutorial di blog masing2. So, dari ulang perkara sama 10x baik cik tom share je link tutorial dari blogger lain. Sama-sama dapat manfaat bersama. Selamat mencuba!

Senarai link tutorial buat transparent header;

1. Tutorial Transparent Header Guna Photoscape dan GIMP

2. Tutorial Buat Header Transparent Guna Photoscape dan GIMP

3. Tutorial: Buat header transparent Guna Paint.Net and Photoscape

4. Tutorial Buat Transparent Header Guna Photoshop

p/s: Header cik tom sekarang pun blogger lain yang tolong buatkan sebabnya malas. hehe…

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

18 thoughts on “Tutorial Transparent Header Guna Photoscape [LINK]

  • September 20, 2011 at 3:08 pm
    Permalink

    tutorial terbaik nih 8)

    Reply
  • September 20, 2011 at 3:31 pm
    Permalink

    tuto header guna flash ade kak? keh2 =D

    *skang ni musim trial, tu busy sikit :\

    Reply
    • October 3, 2011 at 1:22 am
      Permalink

      ada je..cuba cari dalam list tutorial blogspot ciktom..

      Reply
  • September 20, 2011 at 5:26 pm
    Permalink

    cik tom pandai guna gimp tak??
    akak tak berapa reti la…
    pening kepala..

    Reply
    • October 3, 2011 at 1:21 am
      Permalink

      ciktom xreti guna gimp akak..kalau guna paint.net, photoscape tau la..photoshop reti sikit2..

      Reply
    • October 3, 2011 at 1:20 am
      Permalink

      haha..memang header simple..engine.my?web apa tue??

      Reply
  • September 21, 2011 at 8:43 am
    Permalink

    Tq Cik Tom…;p akhirnye sy brjaye create header sndiri..xksah la cntek ke x..yg penting sy suke blaja bnde baru..yeahhhhhh…;p

    Reply
    • October 3, 2011 at 1:08 am
      Permalink

      tahniah!!yang penting usaha sendiri..tue yg terbaik!

      Reply
    • October 3, 2011 at 12:33 am
      Permalink

      try la akak…tutorial diorang pun mudah nak faham..heee

      Reply
  • September 22, 2011 at 10:12 pm
    Permalink

    ciktom. sama la. sy pon guna paint lu pastu sy akhiri dgn photoscape. tp teringin lah pakai header menarik yg ada dlm otak ni . tp x tau nk guna apa. untuk header yg bergerak 😀

    photoshop x reti 😛
    Jom baca entri terkini shah blogger …Teknik SeoMy Profile

    Reply
    • October 3, 2011 at 12:03 am
      Permalink

      cik tom pun xberapa reti nak wat header..dulu cik tom ada header cun and gerak2 tapi semua minta tolong blogger lain buatkan..hehee

      Reply
  • September 25, 2011 at 11:56 pm
    Permalink

    tercari2 la.mcm mana referring urls leh dtg dari blog ciktom ni.. rupe2 nye tutorial ieyza tu.. hee.. thanx.. ^^
    Jom baca entri terkini ieyza afieyna …Bloglist..My Profile

    Reply
    • October 2, 2011 at 8:44 pm
      Permalink

      sama2..kita sesama blogger kena saling tolong menolong..hee

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE