Post navigation

Tutorial Transparent Header Guna Photoscape [LINK]

Posted on by

Salam.. Cik tom dapat pertanyaan dari Cya Irah; “Macam mana nk buat TRANSPARENT HEADER untuk Photoscape?“. Untuk buat transparent header kita boleh gunakan samaada software photoshop, photoscape, paint ataupun GIMP. Cik tom biasa buat transparent header sebelum ni guna gabungan software photoscape dan juga paint.net. Mudah je nak buat header yang penting otak kena kreatif nak hasilkan transparent header yang cun dan menarik. Maaf cik tom tak berkesempatan untuk buat tutorial transparent header guna photoscape ini sendiri tapi cik tom tahu sekarang makin ramai dah blogger amik inisiatif buat tutorial di blog masing2. So, dari ulang perkara sama 10x baik cik tom share je link tutorial dari blogger lain. Sama-sama dapat manfaat bersama. Selamat mencuba!

Senarai link tutorial buat transparent header;

1. Tutorial Transparent Header Guna Photoscape dan GIMP

2. Tutorial Buat Header Transparent Guna Photoscape dan GIMP

3. Tutorial: Buat header transparent Guna Paint.Net and Photoscape

4. Tutorial Buat Transparent Header Guna Photoshop

p/s: Header cik tom sekarang pun blogger lain yang tolong buatkan sebabnya malas. hehe…

********************************************************
klik sini


18 thoughts on “Tutorial Transparent Header Guna Photoscape [LINK]

  1. Tq Cik Tom…;p akhirnye sy brjaye create header sndiri..xksah la cntek ke x..yg penting sy suke blaja bnde baru..yeahhhhhh…;p

  2. ciktom. sama la. sy pon guna paint lu pastu sy akhiri dgn photoscape. tp teringin lah pakai header menarik yg ada dlm otak ni . tp x tau nk guna apa. untuk header yg bergerak :D

    photoshop x reti :P
    shah blogger recently posted..Teknik SeoMy Profile

    • cik tom pun xberapa reti nak wat header..dulu cik tom ada header cun and gerak2 tapi semua minta tolong blogger lain buatkan..hehee