Tutorial>>

KOLEKSI TUTORIAL BLOG CIK TOM. NAK TENGOK KLIK PADA TAJUK UNTUK BELAJAR TUTORIAL LEBIH LANJUT. SELAMAT MENCUBA. ADA MASALAH BOLEH TANYA. INSYAALLAH SELAGI TERMAMPU DAN TAK BUSY, CIK TOM AKAN CUBA JAWAB.

TIPS DAN TUTORIAL MENGENAI DOMAIN DAN HOSTING

  1. Domain Di NETKL Terbaik Berdasarkan Pengalaman Blogger
  2. Kelebihan Domain Berbayar Berbanding Domain Percuma
  3. Tips Pemilihan Nama Domain Yang Terbaik dan Simple
  4. Apa itu Domain, Hosting dan Perbezaannya

JOM BELI DOMAIN DAN HOSTING DENGAN KLIK BANNER NETKL dibawah…

 

Disclaimer: Semua tutorial ini asli hasil penulisan dari cik tom sendiri kecuali la cik tom dah nyatakan/kreditkan di akhir entry dari mana sumber tutorial tue cik tom pelajari. Jika nak share sebarang link atau tutorial dari blog cik tom dipersilakan tapi silalah backlink kan dari sumber cik tom yang korang perolehi. Jika nak copy, silalah copy secara berhemah iaitu edit kembali sumber asal (olah mengikut ayat sendiri)Β bukan copy bulat-bulat secara 100%.

Sharing is caring

28 thoughts on “Tutorial>>

  • April 7, 2011 at 8:51 pm
    Permalink

    best sangat tutorial2 ni. thanks
    Jom baca entri terkini SyamimKasaba …Hari ini Hujan !My Profile

    • April 8, 2011 at 11:53 pm
      Permalink

      terima kasih syamim..diharap tutorial yang cik tom kongsi ni bermanfaat kepada blogger lain πŸ˜‰

  • April 8, 2011 at 10:15 pm
    Permalink

    sis taw x mcm mna nk tukar warna shout box ? sy nk tukar lah

    • April 9, 2011 at 2:35 am
      Permalink

      cara nak tukar warna shoutbox;
      1) login shoutbox
      2) klik “setting”>”display”>”style & color”
      3) kat sini boleh pilih warna, jenis tulisan, style template, saiz tulisan untuk shoutbox/shoutmix
      4)nak lihat hasilnya klik “preview”
      5)dah berpuas hati , sila klik “save”

      selamat mencuba ye πŸ™‚

  • April 9, 2011 at 10:58 pm
    Permalink

    xthu la cik tom..
    cik tom comment kat mne?
    btw nt stella check..
    kalo xbole kne mule balik…
    cam ne nak buat button like kat post?
    Jom baca entri terkini stella …mIss mAs sTEllAMy Profile

  • April 12, 2011 at 11:30 pm
    Permalink

    cik tom..terima kasih..tutorial cik tom benar2 membantu πŸ™‚
    Jom baca entri terkini Bidadari Solehah …SyahduMy Profile

    • April 13, 2011 at 7:46 pm
      Permalink

      alhamdulillah baguslah kalau macam tue…selamat mencuba ye πŸ™‚

    • April 22, 2011 at 11:48 pm
      Permalink

      tenkiu syaf πŸ™‚

  • April 22, 2011 at 3:16 am
    Permalink

    salam cik tom….nak tnya lah macam mana nak buat FOLLOWER macam cik tom tu…. cantik je… ada 4orang face je ditunjukkan…syaf nak bljr buat macam tu cik tom..ley ajarkan..
    Jom baca entri terkini [email protected]Apa Kata AndaMy Profile

    • April 22, 2011 at 3:30 pm
      Permalink

      salam syaf…boleh je…cik tom guna follower ni under “friend google connect” kat sini; http://www.google.com/friendconnect/… tp syaf pakai akaun yahoo kan..so nak masuk kena ada akaun gmail..kalau dah sign in dan buka “friend google connect”, langkah2nya;

      1) Klik “add new site” untuk tambah url blog yang syaf guna sekarang
      2) Klik “add the members gadget” untuk gadget follower
      3) kat sini syaf pilih yang no 1 tue untuk “row of face” pilih 4 je. (atau mana2 bilangan yang syaf nak)
      4) no 2 tue syaf pilih nak warna apa untuk gadget follower
      5) klik “generate code”…copy code yang diberi dan letakkan pada sidebar…selesai

      Faham x?cuba buat dulu ye..kalau tak boleh..insyaAllah nanti cik tom cuba buatkan 1 entry tutorial…

  • May 3, 2011 at 5:41 pm
    Permalink

    hye cik tom ! sya da follow blog cik tom , harap sudi la dtg ke blog saya . hihii , thnx 4 all information in ur blog . sgt b’guna kpd saya yg msih baru dlm dunia blogger πŸ™‚
    Jom baca entri terkini dyea …suka suki –My Profile

    • May 4, 2011 at 3:28 am
      Permalink

      hi dyea..thanks sudi jenguk blog cik tom ye…memang cik tom harap blog cik tom ni bagi manfaat buat kawan2..hee

  • May 12, 2011 at 7:19 pm
    Permalink

    tq ciktom….akk sgt bbga ngn ciktom…

    • May 13, 2011 at 8:21 pm
      Permalink

      terima kasih akak πŸ˜‰

  • May 12, 2011 at 10:30 pm
    Permalink

    salam.tqa guna template simple, tapi tak jumpa la code sidebar untuk tutorial num 19 πŸ™ mcm mana ek ?

  • May 15, 2011 at 1:10 pm
    Permalink

    Salam Cik Tom..nak tnye ni. Kalau da buat pages bnyk2 kan, i da try buat dropdown mcm Cik Tom bt tu. Yg I confuse ni, nak tulis entry kt mane?kat NEW POST ke?tp cne nk buat spya entry tuk stiap pages tu x appear kat HOME yek?mcm Cik TOM pnyer xde pun HOME tab…tlg la Cik Tom..sobsob
    T.T

  • June 11, 2011 at 5:30 pm
    Permalink

    salam,c.tom…nak tanye..cmana nak buat lau kita publish post yang harini…kua skali yang older post 2…maksudnya kat page kita bukan 1 je,,,lau ada 3.tiga2 skali kua…cmana lau kita nak yang kita post hari 2 je kua…yang lain xyah…huhu…panjgnyew…

  • June 16, 2011 at 3:45 am
    Permalink

    Salam..banyak info dlm blog ni..tq cik tom
    Jom baca entri terkini umiedella …Slimming underwearMy Profile

  • June 19, 2011 at 12:02 pm
    Permalink

    ciktom, tau x cemana kita nak buat tab menu kita tu kan dia bleh drop down? macam tab menu cik tom yang review tu.. kiranya utk blogspot la.. kita pernah jumpa satu tutorial tu.. tapi dian cam kompleks sket. bila buat plak x jadi.. dia jadi ke tepi.. bukan kebawah! huhu~

  • March 19, 2012 at 9:12 pm
    Permalink

    Salam Cik Tom,

    Saya dah belek tutorial Cik Tom tapi tak jumpa apa yang saya nak. Jadi saya nak request satu tutorial dari Cik Tom. Macam mana nak buat butang share+++ sebaris macam Cik Tom punya. Kalau boleh saya nak butang compact.. Harap Cik Tom dapat membantu.. TQ

    *Dah lama saya cari + jelajah sana sini tapi Cik Tom punya lebih cantik & kemas dari beberapa yang saya jumpa+dah cuba..

    • April 22, 2012 at 1:44 am
      Permalink

      salam..ciktom xde buat lagi entry tue..cik tom akan autopublish entry tue 23/4/12 pukul 12.01 am..boleh cek nanti ye

Comments are closed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE