Waiting for someone to open my heart

Tahun 2011 ini bertambah lagi angka usia walaupun tarikh lahir cik tom bulan november. Meningkatnya usia bermakna bertambah lagi tanggungjawab dan soalan2 cepumas. Soalan hot kalah artis kot. Salahkan kalau status single di usia 25 tahun bagi perempuan zaman sekarang?? Kalau takde tue maknanya memilih sangat ker?? Atau tak laku?? Huhu….

Hurm.. tak tahulah tapi rasanya hati ni sukar nak mempercayai lagi kata-kata seorang lelaki. Bukanlah menyalahkan semua lelaki kerana kesalahan seorang lelaki. Tapi lagi selesa dengan status berkawan dengan semua orang. Ramai juga yang cakap, tue la memilih sangat! Pernah cuba untuk menerima orang lain dalam hidup tapi tak berjaya. Asyik ada perasaan negative pada si dia dan tak percaya pada diri sendiri.

Ada pulak yang terlebih take care nak jadi matchmaker. Nak kenalkan dengan orang itu dan ini. Nak kenalkan dengan abang la. Bunyinya macam tak laku je. Hahaha… Setakat ni belum terfikir untuk kenal sesiapa guna orang tengah.

Seronok jugak bila tengok makin ramai kawan yang kahwin dan dapat anak. Tapi cik tom takdelah sampai tertekan jodoh tak sampai lagi. Maybe patut tunggu jodoh dari langit?? Hehehe.. Ada yang cakap, kita kena berusaha cari jodoh sebab jodoh ni tak datang bergolek. Ada pulak yang cakap, jangan risau tentang jodoh sebab setiap individu telah Allah ciptakan dengan jodoh masing2.

Setiap orang ada pendapat tersendiri. Nak tutup mulut manusia memang tak boleh la. huhu… Bagi cik tom, kalau memang dah jodoh insyaAllah adalah suatu hari nanti. So, no need to worry πŸ™‚

“Ya Allah rezekikanlah aku dengan cinta-MU, cinta insan menyintai-MU serta cinta kepada amalan yang mendekatkan diriku pada-MU, rezekikanlah aku jodoh yang soleh yang menyintai dan dicintai-MU, yang baik akhlak peribadi dan kehidupanya.. amen amen ya rabbala’laminnn…”

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

68 thoughts on “Waiting for someone to open my heart

  • February 1, 2011 at 3:21 pm
    Permalink

    hehehe.tak salah pun kalau umur 25 still lagi single.

    nanti smpai la jodoh cik tom :))

    jum baca : ;))
    Hans Si Tukang Tilik | Anonymous Yang Baik Hati

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:41 pm
    Permalink

    ciktom,, saya datang sini bawak spanar nak bukak hati ciktom ni.. :p

    Blog Berunsur Lucah Kegemaran Ramai?

    Reply
  • February 1, 2011 at 4:20 pm
    Permalink

    jodoh ketentuan Tuhan. cuma ia datang tak tau bila, sama ada cepat atau lambat. bergantung kepada individu jugak kan. Ade tuh,,belum jumpa kot. =)

    Latest Entri :
    Episod 14 : Aku Seorang Blogger

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:27 pm
    Permalink

    salam Cik Tom

    Tipulah kalau saya cakap saya tak risau pasal jodoh..dah 31 tahun ni..apapun saya serahkan pada taqdir. Tapi saya tetap berusaha!!

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:29 pm
    Permalink

    doakan jodoh terbaik utk cik tom πŸ˜€

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:33 pm
    Permalink

    saya doakan yang terbaik buat cik tom…saya tahu cik tom baik orangnya….insyaAllah cik tom akan cuba seseorg yang memang dah ditakdirkan untuk cik tom…

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:36 pm
    Permalink

    ololow… dgr mcm sunyi je.. heheh..
    xpe2.. insyaAllah akan ada jodoh yg jatuh dri langit..
    sy doakan cik tom dpt jodoh yg trbaik.. insyaAllah..
    trus sabar menanti ok.. πŸ˜€

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:41 pm
    Permalink

    25 tu muda lagi la cik tom..
    adik akak yang umur 29 pun belum berpunye..
    umur tu cuma angka je cik tom..
    jangan la risau..ye??
    zaman sekarang bukan macam zaman mak ayah kita dulu..

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:42 pm
    Permalink

    lah dah 25 yer..nanti ada lah tu πŸ™‚

    sis 25 ank 3 dah!

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:42 pm
    Permalink

    tak salah umur 25 msh single. tapi asal jgn tunggu lama2 sgt. usaha dan banyakkan berdoa. InsyaAllah setiap orang diciptakan Allah ada jodohnya masing2.

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:43 pm
    Permalink

    cik tom..jangan susah hati yea..mungkin jodoh yang cik tom tunggu tu sedang mempersiapkan diri untuk bekalan hidup berkeluarga nanti. sampai masa dia dah matang, insyaAllah tanpa undangan dia muncul depan cik tom. hehe…

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:45 pm
    Permalink

    patut la tajuk en3 jiwang cik tom..
    hehe..anyway, insya Allah akan ada ssorg utk cik tom yg juga menunggu spt cik tom..
    gud luck! πŸ™‚

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:53 pm
    Permalink

    Zaman Sekarang ni,pmpn lagi ramai yang kawin lewat disebabkan byk yg berkerjaya berbanding dulu..
    takpe ciktom,, suatu hari nanti ade la jodoh tu, mungkin nanti akan dipertemukan yang lebih soleh..:)

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:54 pm
    Permalink

    25?muda lagi la dik….jangan terburu buru, perkahwinan bukan untuk satu dua hari. Memang kita kena pilih. Islam dah susun dn Rasulullah dah beri panduan bagaimana untuk memilih jodoh. nothing to be worried, sooner or later, it will come to you. Mohon pada Allah, yg terbaik akan datng.

    Miss u…

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:54 pm
    Permalink

    nati sampai jodoh, ade la tue cik tom…:)

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:55 pm
    Permalink

    serahkan pada-NYA ciktom..tapi usaha juga perlu kan.
    bisk pasti ciktom tetap bertemu dengan insan yang ciktom impikan sebagai peneman hidup ciktom…moga dikabulkan.

    Reply
  • February 1, 2011 at 3:58 pm
    Permalink

    Cinta & airmata..Cinta & pengorbanan..Cinta & kejujuran..Cinta & iman..Cheewaahhh..Saje jer jiwa2 tiba2..Relaks la cik Tom..Itu semua sentimen zaman dulu..Perkahwinan tapi tak membahagiakan uat per..Perkahwinan tapi mngecewakan uat per..Perkahwinan2..Bagi saya pada zaman sekarang umur hanya satu angka..Saya sejak dulu lagi pegang satu perkara..Percaya ada hati yang Allah cipta untuk satu hati..Cuma bila tidak pasti..So dont worry buddy k?

    Reply
  • February 1, 2011 at 4:01 pm
    Permalink

    semoga ciktom dapat jumpa jodoh nanti..amin

    Reply
  • February 1, 2011 at 4:03 pm
    Permalink

    Cool cik tom, hehe.. ala, baru jak nak bgtau mo minta alamat rumah, haha..

    Reply
  • February 1, 2011 at 4:07 pm
    Permalink

    mungkinkah jodoh tue sebenarnya dah berada depan mata??who knows kan.. πŸ˜€

    Reply
  • February 1, 2011 at 4:10 pm
    Permalink

    cik tom jiwang la pulak malam ni.heheheh….

    Reply
  • February 1, 2011 at 4:14 pm
    Permalink

    chill babe..dla rilex je taw walaupun…asal bahagia sudah..dla ni nmpk je hepi tp dlm ati xtaw tp dla ni jns mls nak pk sgt kot. lagipun, manusia kan dicipta berpasang-pasangan..adalah tu nt jodohnya..

    Reply
  • February 1, 2011 at 4:36 pm
    Permalink

    fuyoo tajuk cik tom. :p

    xpe jodoh pertemuan di tangan tuhan. insyaAllah nti cik tom jmpe the one. aminn. =)

    Reply
  • February 1, 2011 at 4:39 pm
    Permalink

    rilek le ciktomm..kite ni pon singgle jgk lagi..eheh..ade la tu

    Reply
  • February 1, 2011 at 4:46 pm
    Permalink

    semoga cik tom di bukakan pintu hati dan di pertemukan jodoh yang terbaik untuk keluarga,agama dan diri sendiri..

    amiin.. πŸ˜‰

    Reply
  • February 1, 2011 at 4:48 pm
    Permalink

    dunt worry cik tom..
    Dia Maha Mengetahui apa yg terbaik utk kita.

    Reply
  • February 1, 2011 at 4:52 pm
    Permalink

    salam malam rabu =)

    jom sign up geng single yang,, jangan sedih darling…x suke sedih3…

    Reply
  • February 1, 2011 at 4:59 pm
    Permalink

    slm ciktom…

    betul2,dah ditertulis jodoh kita mcm mna, semua kuasa allh..kita merancang tuhan yang menentukan..usaha lebih baik dan lihat hasil disamping berdoa pada allah..
    insyallah cik tom yang baik hati ini pasti mudah mendapat jodoh,moga jodoh ciktom adalah yang terbaik dan kekal ke anak cucu dan akhir hayat..amin3..

    skdr pndgn dari achie^^

    Reply
  • February 1, 2011 at 5:10 pm
    Permalink

    pelik,nape malam ni ramai pulak cite pasal jodoh nih ..kita pun single n not mingle cik tom…kita rilek je, org lain plak risau

    Reply
  • February 1, 2011 at 5:20 pm
    Permalink

    ololo….xpe2.muda lagi kottttt…masih bergetahhh gitu..ehhehe..;p

    muda ag sis.lgpn jodoh ni bkn nk tngkap muat je.org nk khawin kite pn nk khawin.

    kalau jmpe nnti trus ajak khawin la sng.hehehe..brcnita di alam pkhwinan gitu.;p

    cik tom!adekah akak ecah abdullah yg kakak geng echah kat mache tuh?

    echah mashuri

    Reply
  • February 1, 2011 at 5:26 pm
    Permalink

    Hai Tom..jodoh pertemuan semuanya di tangan Allah, cepat atau lambat semua adalah ketentuan DIA.so better dapat orang yang betul2 menyintai kita dari dapat orang yang kita cintai tapi tak menyintai kita..
    Semoga Tom akan dipertemukan dengan jodoh yang baik..Amin.

    Reply
  • February 1, 2011 at 5:34 pm
    Permalink

    sabar ye cik tom..
    insyaAllah, Cik Tom mesti jumpe yg terbaik.
    πŸ˜‰

    Reply
  • February 1, 2011 at 5:36 pm
    Permalink

    sis, jgn rsau. insyaAllah rezeki ada. m fam sll 26 kawen. plg lmbt 27 yg pmpn. yg laki 28 πŸ™‚

    Reply
  • February 1, 2011 at 6:00 pm
    Permalink

    Tolong beri komen entry terbaru mamat..mamat perlukan pandangan dan semangat dari blogger2 yang lebih lama dari mamat..tolong..

    Reply
  • February 1, 2011 at 6:22 pm
    Permalink

    terima kasih cik tom..mamat try the best..

    Reply
  • February 1, 2011 at 6:25 pm
    Permalink

    As salam cik Tom…kalau dah sampai jodoh kita…tak lari gunung di kejar…(^^,)

    Reply
  • February 1, 2011 at 11:36 pm
    Permalink

    semoge cepat jumpe jodoh cik tom ;D

    Reply
  • February 2, 2011 at 12:34 am
    Permalink

    Insya-Allah cik tom akan jumpa jodoh cik tom satu hari nanti

    Reply
  • February 2, 2011 at 12:53 am
    Permalink

    Doa tu buat aku gak eh..
    Hahaha..
    Takpe, org kata tak guna jugak kalo dpt jodoh cepat tapi tak bahagia..
    Last2 bercerai..
    Baik kita pilih yg elok2 dan boleh jaga kita dan tegur kita..
    Pasti hidup bahagia dunia dan akhirat..
    Semua dah d tentukan jodoh, cuma tak ketemu lagi tu..
    Sabar ye, pasti ade yang terbaik buat perempuan yg baik macam cik Tom..

    Reply
  • February 2, 2011 at 1:10 am
    Permalink

    Assalamualikum..saya baru je dalam dunia blog..tak sengaja terjumpa blog ciktom ni.dalam setengah bulan ni kemaruk buka blog ciktom..sukeee..ciktom ni bijak dan sangat pemalu laaa..tak banyak pic ciktom..hati saya nak tengok sangat rupa ciktom…tu pun jumpa pic dekat blog tokesah ehehehehe..expose la dirimu ciktom yang ku kagumi wihihiihi

    Reply
  • February 2, 2011 at 1:16 am
    Permalink

    InsyaAllah akn bertemu dgn yg terbaik utk Cik Tom…beselah soaln cepumas ni mmg tak blh nk elak bila umur dh cecah 25 ke atas ni…

    Reply
  • February 2, 2011 at 1:34 am
    Permalink

    leks lah cik tom. yg berusia 26 thn ni pon belum kawen. huuuuu~~. insyaallah cik tom, klau da jodoh, semua akn berlaku dlm sekelip mata

    Reply
  • February 2, 2011 at 2:00 am
    Permalink

    btl cik tom..jodoh tu ada cuma tak sampai lagi..hehe..

    kalau dah sampai nanti laju je kot mana tahu terus cik tom kawen kan ? ehh..hehe

    Reply
  • February 2, 2011 at 4:11 am
    Permalink

    betul tu cik tom.. igtkan umur yg meningkat ni rasa gak tertekan tapi janji family tak pernah kata apa2.. mereka memahami hida.. mmg kita tak mampu nk tutup mulut orang.. so, buat tak tahu jnji kita x kacau org.. πŸ™‚

    Reply
  • February 2, 2011 at 4:47 am
    Permalink

    dont worry dear…tgk ramai komen support&doakan yg terbaik buat diri cik tom…insyaALLAH u will meet someone good oneday…amin..

    Reply
  • February 2, 2011 at 5:19 am
    Permalink

    Kita serupa la cik tom….serius…situasi yang sama…orang sana sini sibuk je tanya…tp dri sndri cool je…hehehe…insyaAllah, kalau ada, adala..kalau takde…ada hikmah yang menanti =)

    Reply
  • February 2, 2011 at 5:20 am
    Permalink

    Kita serupa la cik tom….serius…situasi yang sama…orang sana sini sibuk je tanya…tp dri sndri cool je…hehehe…insyaAllah, kalau ada, adala..kalau takde…ada hikmah yang menanti =)

    Reply
  • February 2, 2011 at 5:41 am
    Permalink

    saya datang.. tunggu.. hehehe

    Reply
  • February 2, 2011 at 7:38 am
    Permalink

    tak salah . allah dah tetapkan jodoh masing2 cuma maybe cik tom tak jumpa lagik jodoh cik tom . hikhik

    Reply
  • February 2, 2011 at 7:39 am
    Permalink

    Cik tom..
    tunggu ye..

    mungkin bakal teman hidup cik tom masih berlegar dalam dunia blogging ni?

    atau si dia hanya mampu menjadi silent reader aje sbb tkut cik tom rejek dia….

    walaupape pn,,nnt makan nasi minyak,jemput la SCC ye =D

    Reply
  • February 2, 2011 at 8:12 am
    Permalink

    kami pulak baru broke up..so hidup bujang mcm best jer..

    Reply
  • February 2, 2011 at 9:57 am
    Permalink

    cik tom!!! i/allah ada lah tu jodoh nanti!!!

    hurm, tok balik malam ni, kol 10!!

    Reply
  • February 2, 2011 at 10:35 am
    Permalink

    time mrs.belalang kawen dgn Belalang dulu umo dia 25 la…tp Belalang rase 25 x kawen lagi masih ok.

    sabaq la ciktom…nanti ade la tu yg bekenan d hati…sekacak dan semaskulin belalang…hahaha

    Reply
  • February 2, 2011 at 1:38 pm
    Permalink

    hai cik tom πŸ™‚
    xpa cik tom..
    klu da jodh x kemana kan πŸ™‚
    fatin doakan cik tom bertemu jodoh cik tom x lama lagi k πŸ™‚
    emm g pun umur 25 ok lagi la cik tom πŸ˜€

    Reply
  • February 2, 2011 at 3:27 pm
    Permalink

    ramai dah kawan2 sy yg dah kawen..
    takpa cik tom, 25 still ok lagi..
    kalo 30 baru mmg wajib cari.. hehe πŸ™‚

    Reply
  • February 2, 2011 at 3:48 pm
    Permalink

    Alaa~ Skrg ramai je perempuan kahwin lambat. Bukan sebab memilih tapi dah tak berjumpa dengan soulmate.

    Shag pun dah susah nak percaya kat lelaki since kawan baik Shag *lelaki* dan ex-bf tikam belakang Shag serentak. Hmph~

    Moga jodoh kita di temukan secepat mungkin. AMIN πŸ˜‰

    Reply
  • February 2, 2011 at 5:25 pm
    Permalink

    hmm xpe, biar lmbat sikit asalkan pilihan hati u nt tepat..^_^
    semoga berjaya~

    Reply
  • February 3, 2011 at 12:05 am
    Permalink

    insyallah cik tom…
    kalau jodoh kita awal…
    awallah.. ehhee

    Reply
  • February 3, 2011 at 1:47 am
    Permalink

    hahaha..jap lagi ramai la beratur n submit resume..=D

    Reply
  • February 3, 2011 at 5:59 am
    Permalink

    cik tom sayang..jodoh tu Allah yang tentukan..kita hanya mampu berserah.betul kan?

    Reply
  • February 3, 2011 at 8:56 am
    Permalink

    hey kite same.. november.. πŸ™‚
    alaa, age doesn't matter.. hehe..
    sy rase, ni msti org kg duk tny bila nk kawen nih! hehe..
    mcm kawan saye, sampai tensen2..sanggup xmo balik raye haji yg lepas sbb jiran dpn umh yg lagi mude bertunang.. huhu

    Reply
  • February 3, 2011 at 8:58 am
    Permalink

    takpe ciktom. ai pun single lagi.
    =p

    ade lah tuh ciktom. ke nak kami carikkan?
    πŸ˜€

    Reply
  • February 3, 2011 at 3:15 pm
    Permalink

    Blog sudah antarabangsa tak akan tidak ada yang cuba mengorat kot πŸ™‚

    Reply
  • February 7, 2011 at 9:08 pm
    Permalink

    Moga dipermudahkan segalanya! πŸ™‚

    Reply
  • February 8, 2011 at 12:06 am
    Permalink

    jangan risau lah cik tom cayang
    kak ati pun kahwin lambat

    jodoh tu akan datang sendiri nanti
    tak perlu orang lain nak paksa
    atau kita paksa2 kan..

    itu semua kerja Allah yang Maha Esa
    bukan kita yang tentukan

    mana tau..masa mengajar nanti ke
    terjumpa cikgu besar ke..huhu

    p/s: lama tak singgah kak ati hemtam semua komen ^___^ sori yek…bz gak

    Reply
  • February 8, 2011 at 3:32 pm
    Permalink

    tak suka jugak matchmaker. sebab if the relationship doesnt work out, we tend to blame him. sigh!

    Reply
  • April 18, 2011 at 12:48 am
    Permalink

    ciktom..kalau dah jodoh tak kemana,mungkin jodoh tak sampai lagi..memang tak diakui bila ppuan lambat berkwin,mesti ada suara sumbing berkata itu ini..tapi bila laki,leh gak diterima..nmpak tak adil kan??ermmmm sbr,insyallah jodoh yang baik untuk mu pasti kunjung tiba gak…

    *ntah2,jodoh ciktom dgn sy….hahaaaaaa gurau..ngeeeee
    Jom baca entri terkini achie …Bila dah ada lesenMy Profile

    Reply
    • April 22, 2011 at 11:04 pm
      Permalink

      tunggu jodoh turun dari langit…maybe achie ker..hahahah…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE