Wedding of The Year Diego & Dora

Wah lama giler hutang entry ni. Cik tom janji nak publish entry ni selepas 30/10/2010 kerana entry cik tom kat SINI, SINI dan SINI ada beritahu nak buat wedding diego dan dora. 2 ekor kura-kura kesayangan cik tom. Padin siap tanya lagi hidup lagi kekura yang cik tom bela tue?? Please ye.. Diego dan dora masih hidup dan sihat walafiat lagi. Cuma asyik lupa nak buat entry pasal diorang. Hehe…

Jom layan tengok gambar perkahwinan dan dialog antara diego dan dora yang serba ringkas. Ambil part yang wajib je. Huhu.. 


Diego: Bila cik tom ni nak kahwinkan kita ni yunk?
Dora: Entah la bang. Lambatkan. Tak sabarnyeer.


Diego: Adoi dah pukul berapa dah ni? Tak nampak pun batang hidung cik tom.
Dora: Usahkan batang hidung. Bayang cik tom pun tak nampak ni bang. Huk3 T_T

kura-kura diego dan dora 3

Diego: Janganlah sedih2 ye yunk. Mungkin cik tom busy tue duk update entry je memanjang.
Dora: Yelah tapi takkan sampai lupa janji dengan kita.

kura-kura diego dan dora 4

 


Diego: Yes!! Cik tom dah datang dengan lenguk lengoknya. Jom kita pergi kahwin kat siam ek. Eh silap jom kahwin kat rumah cik tom. Huhu..
Dora: Jomlah bang. *tersipu-sipu malu. 

kura-kura diego dan dora 5
Diego: Jom. *dengan pantas mara ke hadapan
Dora: Baang.. Nape tinggal yunk ni?? Waaaa….

kura-kura diego dan dora 6
Diego: Opsss.. Sorry2 abang terlampau excited sangat tadi terus lompat masuk.
Dora: Majuk la camni. Takmo kahwin!!*berlaku la adengan pujuk memujuk yang telah diskip oleh tuan director.

kura-kura diego dan dora 7

Diego: Kita kahwin ye yunk.
Dora: Yelah.

kura-kura diego dan dora 8
Diego: Yeahhh!! Dah kahwin. Cium sikit dahi isteri abang ni
Dora: *Tunduk malu.

kura-kura diego dan dora 9
Diego: Jomlah kita pergi honeymoon. Takde privacy pulak cik tom ni asyik duk tengok snap gambar je.
Dora: Dah2 la tue cik tom. Pergi cari pakwe tue sempena tahun 2011 ni ye. Kitaorang nak pi honeymoon. Bye.
Cik tom: Kurang asam punya diego dan dora ni. Takpelah. Sob3 =(

Hik3…tue hanya dialog rekaan je ek. Tiada kaitan samaada yang hidup mahupun yang dah meninggal dunia. Kalau baru lahir tue tak tahulah. Hehe.. Segala persamaan hanyalah satu kebetulan.

 

p/s:sori mutu gambar yang tak bagus sebab guna handphone je+jurugambar yang tak berbayar.
p/s2: entry autopublish.

 

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

40 thoughts on “Wedding of The Year Diego & Dora

  • December 31, 2010 at 7:13 am
    Permalink

    moga cik tom cepat dapat cucu..he he

    Reply
  • December 31, 2010 at 7:13 am
    Permalink

    hahaha!! akhirnya mereka kahwin juga.. lama dah tunggu 🙂

    Reply
  • December 31, 2010 at 7:15 am
    Permalink

    perghh..khawin musim tengkujuh mcm ni cepatlah cik tom pgg title nenek..hehe

    Reply
  • December 31, 2010 at 7:21 am
    Permalink

    wee..cumil je kura2 cik tom nie.. =P

    Reply
  • December 31, 2010 at 7:43 am
    Permalink

    wah ! congrate yaww !

    Reply
  • December 31, 2010 at 7:46 am
    Permalink

    he3…dpt juga tgk si comel tu kawin…hah Cik Tom bila lagi?admirer mesti ramai ni..tu yg pening nk pilih ye he3…

    Reply
  • December 31, 2010 at 7:49 am
    Permalink

    kawin jugak dora nge diego ni..anak akak like kura2 walau takut nk sentuh..hehee

    oppss..ni dialog yg ciktom terlupa nk publish::

    dora: simple je kita kawin..huhu..ciktom ni tak wat pelamin ke?

    dieg0: a'ah la..kata wedding of da year 2010…huhu

    dora+dieg0: ciktommmm!!!!..nak plamin..sanding2..waaaa..

    hehhe..jgn marah ciktom..akak menyelami hati dora dan diego..

    Reply
  • December 31, 2010 at 7:55 am
    Permalink

    salam

    wa wah comel bangat tu cik tom….ngeeee

    Reply
  • December 31, 2010 at 8:02 am
    Permalink

    dah ada pengalaman jadi tok kadi la cik tom ni. hahahaha..

    Reply
  • December 31, 2010 at 8:03 am
    Permalink

    Hehe.. Piwit.. kan kura2 dah kenakan tuannya sendiri.. xpala.. meh ceq nyamar jadi boyfie.. haha..

    Reply
  • December 31, 2010 at 8:13 am
    Permalink

    hehe cepat2 cari pakwe tom, ke3 boleh teman kura2 bulan madu jugak, hee

    Reply
  • December 31, 2010 at 8:25 am
    Permalink

    ehemm.sweet nye..bila perkahwinan cik tom and mr right lak. kui kui kui..

    comel je nama diego ngn dora. the explore tu. hehe

    Reply
  • December 31, 2010 at 8:29 am
    Permalink

    alah..momelsnya…hahahha…suka la…
    diorang nmpak cte banget…
    congrats..

    Reply
  • December 31, 2010 at 8:34 am
    Permalink

    =) alahai…main kahwin-kahwin plak diego n dora cik tom nie…cik tom bile lg?…

    Reply
  • December 31, 2010 at 8:39 am
    Permalink

    keh keh keh
    comel je kura-kura tu.

    Reply
  • December 31, 2010 at 8:42 am
    Permalink

    comelnyer diego & dora, rmai yg tnye sal cik tom,emiey pn nk tnye gak..turn cik tOM bila pulak???! 😛

    Reply
  • December 31, 2010 at 9:00 am
    Permalink

    haha patotlah dok pelik diego dan dora kan kartun, rupa2nyer…

    Reply
  • December 31, 2010 at 9:26 am
    Permalink

    ahahhaa.. tahniah ciktom.. kahwin jugak diorg eh.. hehe…
    tahniah2.. moga dpt anak cepat2.. hehe..
    kura2 sy meninggal sekor.. minggu lepas.. tinggal si jantan sorg2.. T_T

    Reply
  • December 31, 2010 at 9:36 am
    Permalink

    Alahai cutenya kura2 tu.. Lepas ni Cik Tom dapat cucu la plak ye.. hehe. Jom dtg blog Kak Nur ada kad utk Cik Tom.. Selamat tahun baru 2010..

    Reply
  • December 31, 2010 at 9:50 am
    Permalink

    balik dari honeymun nanti tentu dora pregnant.hehehe

    Reply
  • December 31, 2010 at 10:17 am
    Permalink

    salam..adeh..lamanya cma x singgah cni..wah..dah dpt domain baru..tahniah cik tom..
    comeynye diego & dora..he3..nnti mesti cik tom cpt "cucu"

    epy new year cik tom..:p

    Reply
  • December 31, 2010 at 10:46 am
    Permalink

    waa..bestnya bele kure2 comel tu ;D

    Reply
  • December 31, 2010 at 11:00 am
    Permalink

    suka..tngk kura2 tu…hehehehhe…cayalah cik tom…

    Reply
  • December 31, 2010 at 11:03 am
    Permalink

    wahh..comelnya..tom tengokkan link ni ada ramai tak pakai template ni.. ferry5.com

    Reply
  • December 31, 2010 at 11:05 am
    Permalink

    tomeeii nyerr tomeeeeiii
    aaaaaa..
    curi nanti bari taw,,
    baik cik tom sorok!

    Reply
  • December 31, 2010 at 11:54 am
    Permalink

    kekeke
    ingatkan wedding manusia mana

    Reply
  • December 31, 2010 at 1:33 pm
    Permalink

    huhu..
    cik tom minat kura2…
    comel….

    Reply
  • December 31, 2010 at 3:15 pm
    Permalink

    cepat2 beranak..
    anak ramai baru meriah..
    ahahha

    Reply
  • February 26, 2011 at 2:22 am
    Permalink

    ERRR.. besar tu dah boleh mengawan ke ??

    Reply
  • March 15, 2011 at 9:17 am
    Permalink

    nnti cik tom dapat cucu..huhu

    Reply
  • March 22, 2011 at 3:20 am
    Permalink

    @mr.hac; yg psl mengawan tue cik tom pun xpasti bila usia yg sesuai bg kura2..hehehe..

    Reply
    • April 22, 2011 at 3:18 pm
      Permalink

      memang comel…sekarang makin besar diego dan dora..cik tom dah pindahkan ke dalam aquarium lagi besar…hee

      Reply
      • February 8, 2012 at 5:37 pm
        Permalink

        kura kura apa ni?cantik betul…

        Reply
        • February 19, 2012 at 7:23 am
          Permalink

          kura2 jenis res..red ear slider..

  • December 2, 2011 at 6:47 pm
    Permalink

    Maaflah cik t0m .. syer ni dh due kli bela kura-2 tpy x pnah lgy kawenkan d0wg .. Cne nk kawenkn d0rg tuh yek ??

    Reply
    • December 4, 2011 at 11:29 pm
      Permalink

      hehe..entry cik tom ni just gurau2 je yunk..gurau buat majlis kahwin untuk diorng…hee

      Reply
  • February 8, 2012 at 5:36 pm
    Permalink

    comelnya kura2 ni 🙂

    Reply
    • February 19, 2012 at 7:25 am
      Permalink

      thanks haikal..haikal bela kura2 jugak?

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE