ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

24 thoughts on “Wordless Wednesday 1: Tips Menabung Yang Berkesan

  • June 6, 2012 at 5:20 pm
    Permalink

    menabung di tabung haji takda rasa ragu-ragu sangat sebab dah tentu ada panel syariah. Nak menabung di ASB tak yakin sangat sebab sampai la ni belum ada panel syariah lagi. info ni yang saya baca di blog ustaz zaharuddin

    Reply
    • June 6, 2012 at 7:25 pm
      Permalink

      cik tom memang xmenabung di asb sbb dr kecil lagi emak ayah dah larang and cite pasal isu riba.. so dari dulu mmg menabung kat tabung haji..

      Reply
  • June 6, 2012 at 5:33 pm
    Permalink

    Betul menabung nie 🙂 Ada tabungan sendiri, tp sikit je… Tu je yang mampu..

    Reply
    • June 6, 2012 at 7:23 pm
      Permalink

      sikit atau banyak tak jadi hal..yang penting ada simpanan..sikit2 lama2 jadi bukit..

      Reply
  • June 6, 2012 at 6:31 pm
    Permalink

    wahh..dah berapa juta tu??

    Reply
  • June 6, 2012 at 8:26 pm
    Permalink

    bguslah muda2 dh menabung.. 🙂

    Reply
  • June 6, 2012 at 9:09 pm
    Permalink

    pergghh,..
    banyaknya duit ciktom..kuat betul menabung ya..
    sy pun suka menabung gak..tapi suka habiskan bila dah byk…hadoiii..

    Reply
  • June 6, 2012 at 9:18 pm
    Permalink

    Arwah mak dulu pun ajar menabung di Tabung Haji sejak kecil. Sekarang pun buat simpanan tetap melalui potongan gaji, biarpun jumlahnya tak banyak.

    Reply
  • June 6, 2012 at 9:56 pm
    Permalink

    bagus…nnt nak g haji..at least da ada simpanan sikit2 🙂

    Reply
  • June 7, 2012 at 1:30 am
    Permalink

    boleh pergi haji kalau dah bersedia,,,

    Reply
    • June 10, 2012 at 2:17 am
      Permalink

      cik tom dah daftar dari 2009.. tengah tunggu turn..insyaAllah kalau berpeluang…

      Reply
  • June 7, 2012 at 6:09 pm
    Permalink

    Yeay!! Pasni dah buleh naik haji dah cik tom..duit dah cukup, cpt2 register,mana nak tau rezeki, bleh cik tom pergi dulu

    Reply
    • June 10, 2012 at 1:29 am
      Permalink

      cik tom dah register haji tahun 2009 lagi mak..hehe..turn cik tom nanti time umur cik tom 45 tahun..hehe…

      Reply
  • June 11, 2012 at 8:08 am
    Permalink

    nampak cam banyak tuh walau kabur..hehehe..

    Reply
  • Pingback:Buat Apa Tayang Pendapatan Blog

  • August 10, 2012 at 7:17 am
    Permalink

    banyak nyer duit.. boleh bukak kedai ni. huhu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE