Yana Samsudin a.k.a Siti Kelembai Singgah Blog

Hi kawan-kawan blogger tersayang. Sebenarnya takde idea nak buat entry apa. So godek-godek blog sambil cari idea baru cik tom sedar yang blog cik tom ni telah di follow oleh seorang artis yang makin meningkat naik namanya. Fuyoo tak sangka Yana Samsudin singgah blog cik tom dan siap follow lagi. Tapi sayang seribu kali sayang cik tom cuba mencari jejak Yana Samsudin ni di shoutmix tapi tak jumpa. Apa pun thanks pada yana yang sudi singgah dan follow blog cik tom yang tak seberapa ni. huhu..


Cik tom suka tengok cerita yang dilakonkan oleh Yana ni dalam drama Siti Kelembai. Pandai la yana ni berlakon. Jalan ceritanya pun best. Kalau ter miss cerita tue pada waktu petang akan cik tom tengok pula pada waktu malam. Santai je tengok yang paling suka banyak lawak dan part sumpahan tue. huhu. Jom tengok gambar Yana kat bawah ni cantik kan??

******************************

Sedikit sinopsis tentang cerita Siti Kelembai ni;

Pada zahirnya, Siti Ratna dianugerahkan rupa paras yang cantik warisan ibundanya, namun, kecantikan itu tidak terserlah kerana dia seorang gadis yang sangat selekeh dan tidak pandai menjaga penampilannya. Sewaktu di dalam kelas, Siti Ratna sering hilang tumpuan kerana tatkala guru kelasnya sedang memberi pengajaran di hadapan, fikiran Siti Ratna akan melayang-layang entah ke mana dan seolah-olah dirinya berada di alam lain.

Di kolej, satu-satunya kawan rapat Siti Ratna adalah Moin yang agak lurus bendul dengan tabiat pelik dan sering menjadi mangsa buli rakan-rakan sekuliahnya. Menjelang hari lahirnya yang ke-21, atas bantuan kakak Moin, Masmona yang mempunyai sebuah salon kecantikan, Siti Ratna telah bertukar menjadi seorang gadis yang rupawan dan anggun!

Selain daripada menjadi bualan hangat dan pujaan hampir semua lelaki di kolejnya, secara tiba-tiba Siti Ratna telah dianugerahkan suatu kuasa sakti yang agak luar biasa pada malam sambutan hari lahirnya. Kuasa itu adalah satu kelebihan yang pada mulanya tidak disedari oleh Siti Ratna sendiri dan jika disalahgunakan atau tidak terkawal boleh menyebabkan suasana haru-biru.

Siti Ratna tidak boleh marah atau terdetik dalam hati memarahi sesiapa kerana boleh menyebabkan seluruh tubuh orang yang dimarahinya menjadi gatal. Pastinya peristiwa hari lahirnya itu telah menjadi titik permulaan kepada rungkaian hikayat Siti Kelembai. Dapatkah Siti Ratna menyesuaikan dirinya dengan kuasa sakti yang dimiliki? Apakah kaitan kelebihan dirinya dengan ibunya yang dipercayai mati selama ini tetapi sebenarnya masih hidup berkelana di hutan rimba?


Nak tahu lebih lanjut cerita ni jangan lupa saksikan setiap hari Isnin hingga Khamis di;
TV3 = 4.30 – 5.30 ptg
TV9 = 8.30 – 9.30 mlm

*************************************
So, siapa berminat jom terjah blog Yana Samsudin dan jangan lupa tengok Siti Kelembai. Memang santai dan best!! 5 Star from cik tom 🙂

Sumber sinopsis: http://misssipptembam.blogspot.com/

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

53 thoughts on “Yana Samsudin a.k.a Siti Kelembai Singgah Blog

  • October 5, 2010 at 6:05 am
    Permalink

    1st..
    Wah2..
    Pasni makin bsmgt la cik Tom updated blog ek..
    Haha..

    Reply
  • October 5, 2010 at 6:10 am
    Permalink

    @tieah: uits pantasnya komen..hihi..semakin bersemangat ade kawan2 yang best cam tieah!!!

    Reply
  • October 5, 2010 at 6:30 am
    Permalink

    Cayalah…
    Tahniah, tahniah ^ ^

    Reply
  • October 5, 2010 at 6:31 am
    Permalink

    wwwaaaaa…glemer laa cik tom pas nii…..

    Reply
  • October 5, 2010 at 6:35 am
    Permalink

    @sumandak: haha..takde pelah..jom singgah blog yana..

    Reply
  • October 5, 2010 at 6:39 am
    Permalink

    @anati: wakakakaka…ramai lagi la yana ni follow..cik tom tak glamer..yana yang glamer..hihi

    Reply
  • October 5, 2010 at 6:39 am
    Permalink

    blog best..
    artis pun nak follow…
    nak jadi macam cik tommmm…..!!!

    Reply
  • October 5, 2010 at 6:39 am
    Permalink

    miahahahahaaha.nak sign!

    Reply
  • October 5, 2010 at 6:47 am
    Permalink

    whooaaa…cik tom glemer you..akak pom follow org glemer nih..ki3

    Reply
  • October 5, 2010 at 6:51 am
    Permalink

    @diana: wah kalau camtu blog kak diana lagik best..cik tom selalu pi skodeng kat sana..hihi

    Reply
  • October 5, 2010 at 6:56 am
    Permalink

    @kila: meh2 sign kat dahi nak??miahaha~

    Reply
  • October 5, 2010 at 6:58 am
    Permalink

    @sarah: haha…glamer lagi akak sarah 🙂

    Reply
  • October 5, 2010 at 7:00 am
    Permalink

    salam cik tom…

    waaaa..glemer la cik tom ni… 😉

    Reply
  • October 5, 2010 at 7:04 am
    Permalink

    @syamila: takde glamer pon..just selalu singgah blog yana..hihi

    Reply
  • October 5, 2010 at 7:11 am
    Permalink

    Piwiit.. nak tak berlakon cite tebaru.. Siti belalai? eh?

    Reply
  • October 5, 2010 at 7:15 am
    Permalink

    ooo…siti kelembai pon ade blog eh..huhu

    Reply
  • October 5, 2010 at 7:29 am
    Permalink

    @aretikz: sejak bila jadi producer ni??hehe

    Reply
  • October 5, 2010 at 7:30 am
    Permalink

    @eda: yup yana ade blog..jom pergi terjah ye..hihi

    Reply
  • October 5, 2010 at 7:51 am
    Permalink

    wah bukang calang2 cik tom ni..
    da setaraf artis..hehe

    Reply
  • October 5, 2010 at 8:33 am
    Permalink

    fiwitt cik tom glamer.. nak minta autograf blh? wakakaka 😛

    Reply
  • October 5, 2010 at 10:03 am
    Permalink

    bestnye cik tom pun dh hebat..syukur la ada artis follo cik tom..hehe

    Reply
  • October 5, 2010 at 10:06 am
    Permalink

    cewwaahh..suke la tu cik tom..thniah..nk kena jenguk cik tom selalu la ni…tumpang glemer..hahaha

    Reply
  • October 5, 2010 at 10:36 am
    Permalink

    @life kami: haha..belum sampai taraf artis lagik..kui3 ;0

    Reply
  • October 5, 2010 at 11:29 am
    Permalink

    @budak nakal: silap orang nih…takpe meh autograf kat muka nak??ekekee

    Reply
  • October 5, 2010 at 11:30 am
    Permalink

    @macy: kena la bersemangat..baru hidup dapat diteruskan dengan lebih baik!!

    Reply
  • October 5, 2010 at 11:31 am
    Permalink

    @sweetsal: hehe..akak punye blog lagi cik tom suka..best!!

    Reply
  • October 5, 2010 at 11:35 am
    Permalink

    @mish: suka3..kan memang selalu singgah sebab sayang cik tom lebih..hihi

    Reply
  • October 5, 2010 at 12:42 pm
    Permalink

    hye cik tom! zaer xleh nk balas jejak semua yang ade SB..da kene banned ngn samwan.huhu.sadis tu..;-)

    Reply
  • October 5, 2010 at 12:53 pm
    Permalink

    @zaer: tau..dah baca ur latest entry..sabar ye zaer…kalau dia tak ngaku..bagitahu je kat semua sape yang buat tue..akan cik tom boikot!!

    Reply
  • October 5, 2010 at 1:15 pm
    Permalink

    woah, bestla cik tom.. i loike.. hehe

    Reply
  • October 5, 2010 at 3:18 pm
    Permalink

    jelesnya!!! jelesnya!!! aku nak tunggu adam lambert follow blog aku la……. he he……….. tunggu entri mngenainya nanti!!! he eh……..

    Reply
  • October 5, 2010 at 3:45 pm
    Permalink

    @yaty: hehe…blog yaty lagik best..cantik!!

    Reply
  • October 5, 2010 at 3:46 pm
    Permalink

    @sofia: silakan jeles sepuas hati..selama ni asyik cik pia je jeleskan cik tom…miahahaha~

    Reply
  • October 5, 2010 at 5:07 pm
    Permalink

    naseb baek ciktom letak sinopsis..
    bleh gak tahu sikit2 cerita ni..
    wlaupon xtgk sbnrnya..hehe.

    Reply
  • October 5, 2010 at 5:56 pm
    Permalink

    Wah..hbtnyer blog Cik Tom dh di follow oleh Yana Shamsuddin..

    :- jemput gk jd follower kt blog
    Fieza ekh..hehe..

    Reply
  • October 6, 2010 at 2:31 am
    Permalink

    ramai yg singgah ke blog beliau..
    sop suka tgk beliau berlakon..

    Reply
  • October 6, 2010 at 2:47 am
    Permalink

    best ekk kalau ada artis join blog kita..lepas tu lagi best kalau org ramai komen stiap entry yg kita publish..wahh best2..

    Reply
  • October 6, 2010 at 2:47 am
    Permalink

    alaa, blog yatie cntik pun sebab koz yg buat.. hihi

    Reply
  • October 6, 2010 at 3:03 am
    Permalink

    @syukry: bila letak sinopsis tue la akan tarik minat orang lain nak tengok cerita ni tau..ade masa cuba la tengok (promote)..hehe

    Reply
  • October 6, 2010 at 3:06 am
    Permalink

    @fieza: biasa je yunk..takde hebat pun..still belajar untuk berblog ni..huhu..k nati akan cik tom singgah ur blog 😉

    Reply
  • October 6, 2010 at 3:07 am
    Permalink

    @sop: a'ah ramai yang singgah blog yana..sama la cik tom suka tgk lakonan yana ni..best..huhu

    Reply
  • October 6, 2010 at 3:10 am
    Permalink

    @appleijo: yup 100% betul..happy kalau artis follow blog kita..tapi lagik happy kalau orang baca dan komen entry kita..tapi kalau kita nak orang komen entry kita..kita kena la rajin sggh n komen entry blogger lain jugak..huhu..

    Reply
  • October 6, 2010 at 3:12 am
    Permalink

    @yaty: ala blog yang sebelum ni pun cantik..cik tom suka je jenguk..sekarang lagi cantik 🙂

    Reply
  • October 6, 2010 at 3:16 am
    Permalink

    Yana tu sape ek? hehe… saya serius tak kenal… hoho..

    Reply
  • October 6, 2010 at 3:21 am
    Permalink

    @amni: hihi..sebab tak kenal la cik tom kenal kan ni…yana ni artis la..pelakon cerita siti kelembai cam dalam entry tue..huhu..nak tau lebih lanjut tengok la blog yana 😉

    Reply
  • October 6, 2010 at 3:52 am
    Permalink

    weh budak tomato

    Reply
  • October 6, 2010 at 3:57 am
    Permalink

    @hamzah : weh pesal budak superman??

    Reply
  • October 6, 2010 at 6:00 am
    Permalink

    bestnya..nak terjah blog yana la jugak!!

    Reply
  • October 6, 2010 at 10:44 am
    Permalink

    @nana: terjah jangan tak terjah yunk..huhu

    Reply
  • October 7, 2010 at 11:47 pm
    Permalink

    ehe.. best gak siti kelembai ni.. aibaks pun layan gak dgn isteri kul 8.30 mlm tv9.. hehe

    Reply
  • October 8, 2010 at 6:09 am
    Permalink

    @aibaks: memang best..tak sempat petang boleh tengok malam..

    Reply
  • November 22, 2010 at 2:51 am
    Permalink

    urghhhh.. sgt jeles! sy minat yana nie.. beliau sgt cumil.. huhu..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE