EPHYRA PILIHANKU PHASE 2 – Cabaran 30 hari bersama Ephyra

Assalamualaikum dan Salam Sayang pada semua readers blog cik tom…. Pada yang follow blog cik tom mesti dah banyak baca review cik tom dari penggunaan berterusan produk EPHYRA yang masuk bulan keempat.

Pergh tak sangka pulak dah lama rupanya cik tom consume Ephyra ni sampai 4 BULAN!!!! Cik tom rasa bertuah berjaya dapat tajaan 1 kotak Premium Ephyraย dari Kak Amiza buat peserta Sepetang Bersama Blogger (SBB2014) untuk bulan keempat.

EPHYRA- Unleash Your True Beauty
EPHYRA- Unleash Your True Beauty

Cik tom akan kongsikan pengalaman cik tom selama 30 hari minum produk kesihatan dan kecantikan Ephyra ni ye…. Opss.. sebelum cik tom cerita kisah keberkesanan produk tue cik tom nak share koleksi gambar lama cik tom dari tahun 2010-2013.

Koleksi gambar 2010-2013
Koleksi gambar 2010-2013

Ok… First time cik tom reveal gambar lama kat blog ni tau. huhu… Firstly feedback yang paling banyak cik tom terima ialah~~

1. Kulit muka dan badan semakin cerah dan sekata

Kalau tengok gambar tahun 2012 jauh beza kulit tangan dengan muka cik tom kan???

Alhamdulillah lepas consume Ephyra kulit muka dan badan cik tom makin cerah! Bukan muka je semata tau makin cerah.

Barulah cerah samarata kan? Takdelah putih kat muka atau badan je. hehe… Sebelum ni cik tom problem kulit muka lebih gelap dari warna badan. Tapi alhamdulillah kesan selepas cik tom consume muka jadi cerah sekata dengan badan.

2. Muka makin berseri-seri

Yang ni cik tom tak sure orang amik hati je puji cik tom ke pe.. Tapi agak ramai yang puji muka cik tom makin berseri-seri.

Seronok memang seronok. Rasa self-confident lagi tinggi bila nak berhadapan dengan orang ramai. Siapa tak nak kan lebih yakin berhadapan dengan orang ramai??

3. Antibodi badan makin kuat

Actually cik tom ni dari kecik lagi masuk kategori budak yang selalu sakit sampai la dah kerja pun camtu. Kalau selsema tu sebulan berterusan normal sebab ada resdung teruk jugak. Tak sampai seminggu kerja dah kena chicken pox. Pastu sakit tekak sampai tak boleh nak bercakap, selalu demam dan macam-macam.

Masa semester lepas cik tom ada sakit tekak jugak sampai kena cancel banyak class takde suara. Student pun cakap, “Miss ni okay ke? Asyik selalu sakit je?”. Terkedu sekejap. haha…

Alhamdulillah perubahan lepas consume Ephyra, dipermudahkan Allah dengan kesihatan yang baik dan badan pun segar bertenaga. Alhamdulillah sepanjang satu sem ni cik tom tak pernah cuti sakit.

4. Keputihan berkurangan

Yang ni masalah normal yang perempuan biasa alami termasuk cik tom. Alhamdulillah perubahan yang cik tom perasan ialah masalah keputihan makin berkurangan. Kalau stress sangat atau banyak masalah baru ada keputihan. Tue pun tak banyak. Kalau hari biasa je memang dah takde.

5.ย Parut lama chicken pox makin pudar

Cik tom pernah kena chicken pox tahun 2011 masa minggu pertama masuk kerja kat Kuala Pilah. Kesan parut chicken pox yang lain alhamdulillah hilang tapi ada satu parut yang tak hilang. Degil!!

Ramai yang cakap tu IBU CHICKEN POX ( yang mula2 keluar chicken pox) sebab tue tak hilang2.

Tapi cik tom perasan parut tu makin pudar. Sori tak dapat tunjuk gambar sebab kawasan tertutup. ๐Ÿ™‚

6. Kulit muka dah tak berminyak

Muka cik tom memang jenis berminyak lagi2 kalau tengahari atau panas. Minyak tue kalau kutip boleh buat goreng kot. haha..

Selepas guna produk Ephyra muka cik tom makin lembap dan tak berminyak.

Yang paling cepat nampak feedback minum Ephyra ialah dari segi sistem pembuangan yang lawas. Itu antara perubahan2 yang ketara cik tom rasa sepanjang 30 hari pengambilan produk Ephyra. Korang tak rasa jeles nak cuba ke??? hehe ;p

Ephyra mahal la? RM197 sekotak!! Tak mampu nak beli??

Cuba korang calculate harga RM197 untuk sebulan (30 peket). Kalau dikira sebenarnya sehari korang just spend RM6.60 untuk kesihatan dan kecantikan diri. Kecantikan diri bermula dari dalaman tau, barulah terserlah kecantikan luaran.

RM 196 / 30 = RM6.60 / sehari.

Cik tom, Suri sempat beramah mesra dengan Kak Miza di booth Ephyra SBB2014
Cik tom, Miss Yaty & Suri sempat beramah mesra dengan Kak Miza di booth Ephyra, SBB2014

Masa kat SBB2014 bulan lepas, cik tom sempat jumpa Kak Miza kat booth Ephyra. Kak Miza ni pengasas Ephyra. Jumpa face to face, seriously memang cantik orangnya. Make up pun nipis je. Just nice.

My sis, miss yaty siap sengaja peluk pinggang Kak Miza sebab nak tau dia nampak ramping pakai girdle ke tak? haha… Opss.. sori ye akak.. Adik cik tom nak selidik untuk lebih yakin kan…. hehe.. Yup.. Memang kak miza ni tak pakai girdle pun! OMG pinggang ramping cam kerengga. jelesss!! ;D

Yang paling seronok orangnya peramah dan tak lokek kongsi tips. Cik tom follower instagram Kak Miza ni tau. Habis-habisan gak stalk gambar lama dan baru Kak Miza. Korang kena tengok perubahan dia dulu dan sekarang! Yang pasti Kak Miza suka cakap dia dulu macam “sayur”. haha…. Sape2 nak tengok follow @amiza7.

Cik tom memang suka rasa masam2 Ephyra ni. Lagi sedap kalau korang campur dengan air sejuk+sunquick. Lagi tambah masam dan umphh.. hehe…

Selamat Ulang Tahun Ke-2 buat pengasas dan team Ephyra. Semoga korang terus sukses! Mana tau lepas ni keluarkan produk skincare pulak kan. ๐Ÿ˜‰

Jom sama-sama renungkan quote dari Helena Rubinsteinย “There are no ugly women, only lazy ones.

New update: Nak dapat ephyra boleh beli terus di website EPHYRA. Lebih terjamin takdelah korang ragu-ragu ori ke tak kan?? Boleh layari website ephyra dengan klik>> EPHYRA

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

37 thoughts on “EPHYRA PILIHANKU PHASE 2 – Cabaran 30 hari bersama Ephyra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE