Restoran Radix Fried Chicken (RFC) di buka di Kuala Terengganu mulai 2/12/2010

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia…..

Kepada kawan-kawan yang suka kan fast food especially ayam. Yang was-was dengan sijil halal restoran fast food yang sedia ada. atau… Tidak ingin menyokong penyaluran wang ke arah askar yahudi. (manusia ni hanya boikot sesuatu produk mengikut trend masa je.)

Kini kita telah ada alternatifnya iaitu Restoran Radix Fried Chicken (RFC). Restoran ini telah membuka cawangan baru di Kuala Terengganu pada 2 Disember 2010 lalu. Beralamat seperti di bawah;

RFC Kuala Terengganu
LOT 4232(G/F) WISMA CHU KEE,
OFF JLN SUL ISMAIL/JLN TOK LAM,
20200 KUALA TERENGGANU TERENGGANU D. IMAN.
09-6309527 dan 09-6409528
(Belakang Stadium Kuala Terengganu)


Jom cuci mata tengok gambar Restoran Radix Fried Chicken (RFC) di Kuala Terengganu;

RFC telah buka cawangan di Kuala Terengganu. Restoran ni menggunakan tema warna oren yang agak striking untuk attract customer 🙂


Menyewa 3 lot kedai sekaligus. Ruang restoran yang besar dan selesa.


Terdapat pelbagai menu makanan segera. Yang penting ayam segar dan menggunakan resepi organik yang dijamin halal.


Ruang makan yang besar dan selesa. Semua kelengkapan meja dan kerusi yang baru dan selesa.


Terdapat ruangan untuk kanak-kanak bermain.

Sambutan yang menggalakkan dari pelanggan. Walaupun baru empat hari di buka.



Tengok non-muslim pun makan kat RFC kerana tahu kualiti akan ayam dan resipi organik dari HPA.

Tak putus-putus customer datang ke RFC sehinggalah ke malam.


Kelebihan Ayam Organik HPA:-


1. Ayam organik HPA mempunyai kandungan protein yang tinggi.

2. Ayam organik HPA diberi makan daun mambu yang baik untuk kesihatan.

3. Makanan ayam organik ini terdiri daripada ekstrak herba yang kaya dengan bahan antikanser dan antioksida seperti halia, kunyit,pandan.

4. Tanpa penggunaan antibiotik, tidak menggunakan hormon, beta angonist dan salbutamol.

5. Ayam organik ini juga tidak disuntik apa-apa hormon, vaksin atau antibiotik.

6. Disembelih mengikut syarak yang sentiasa dipantau oleh panel syariah HPA.

Produk Halal Tanggungjawab Bersama. Mencari Yang Halal Itu Fardhu Bagi Setiap Muslim. Pilihan ada pada diri korang semua. Sokonglah produk keluaran bumiputera. Jom ramai2 singgah ke RFC yang berhampiran.

Nak tahu lanjut mengenai produk RFC atau HPA boleh lihat kat SINI.
Credit: HPA

p/s: pada mish, keen dan ladybird maybe boleh buat gathering untuk blogger terengganu kat sini 😉

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

37 thoughts on “Restoran Radix Fried Chicken (RFC) di buka di Kuala Terengganu mulai 2/12/2010

  • December 6, 2010 at 12:34 am
    Permalink

    wah…bestnya..mesti sedap ni kan Tom..hehe

    Reply
  • December 6, 2010 at 12:34 am
    Permalink

    salam,

    Ai juga selalu makan di restoren RFC di MITC, melaka.

    fast food lain? oh dah lama tak mkn

    (^_^)

    Reply
  • December 6, 2010 at 12:39 am
    Permalink

    yummy2x,,
    sedap~~ /rice

    Reply
  • December 6, 2010 at 12:41 am
    Permalink

    Alhamdulillah..semoga banyak lagi cawangan akan dibuka di tempat2 lain..jom pakat serang!!!

    Reply
  • December 6, 2010 at 12:54 am
    Permalink

    jom cik tom banje dla makan kat c2..hehe..bleh rrr usyar2, best ke x

    Reply
  • December 6, 2010 at 1:03 am
    Permalink

    ahaaaa…
    nati bole kita together2 kat sini ciktom kan…

    nyummy..mkn aye goreng..hehhe

    Reply
  • December 6, 2010 at 1:36 am
    Permalink

    wah2…ak smangat doh ni…dh awk pnoh g k x? ,harga gane? muroh x? 😀

    Reply
  • December 6, 2010 at 1:48 am
    Permalink

    wah…bagus…nnt balik t'ganu boleh pegi ni…

    Reply
  • December 6, 2010 at 1:51 am
    Permalink

    aym hpa ni pon diberi mkn habbatusauda'
    bgus kan ;D

    Reply
  • December 6, 2010 at 2:29 am
    Permalink

    hehe…
    best juga kan. dni dah cuba hari tu 🙂

    Reply
  • December 6, 2010 at 2:31 am
    Permalink

    Saya suka makan RFC punyer banana split….hehehehehe…

    Reply
  • December 6, 2010 at 3:03 am
    Permalink

    ni baru berkeyakinan nak makan kan? hoprly leh terus maju cam KFC tu gak

    Reply
  • December 6, 2010 at 3:04 am
    Permalink

    kt sepang xde pon.wuwu

    Reply
  • December 6, 2010 at 3:08 am
    Permalink

    kan bez kalo kt sini ade rfc..tringin nak rse cmne…tgk cm bez je…

    Reply
  • December 6, 2010 at 4:18 am
    Permalink

    yeah..tmpt sy pn da ade..

    Reply
  • December 6, 2010 at 4:22 am
    Permalink

    wah2…bila nak belanja ni sis…hhehehe..;)

    Reply
  • December 6, 2010 at 5:13 am
    Permalink

    haa.da tgk jgk org update smlm nih..
    jum cik tom kte g merendek kt RFC huhu 😛

    Reply
  • December 6, 2010 at 5:41 am
    Permalink

    skang tgh layan kopi radix..

    Reply
  • December 6, 2010 at 5:57 am
    Permalink

    err..mahal tak? ciktom dah penah try ke? bolehla pasni makan kat sane..ohh tak sabarnye nak blaja kt tganu pulok.. 🙂

    Reply
  • December 6, 2010 at 6:06 am
    Permalink

    hehe fatin suka ayam RFC hehe
    sedp gak…
    wah dah bnyk cawgn dia bukak kan 🙂

    Reply
  • December 6, 2010 at 6:12 am
    Permalink

    nak gathering gak cik tom…:) cik tom belanja…ngee

    Reply
  • December 6, 2010 at 6:19 am
    Permalink

    sedap ker?
    ramai org ckp xsedap

    Reply
  • December 6, 2010 at 7:30 am
    Permalink

    terengganu?jauhnyaaa..kfc je lah jawabnya

    Reply
  • December 6, 2010 at 7:51 am
    Permalink

    sedap tau ayam radix ni…bila nk bukak kat kl ntah

    Reply
  • December 6, 2010 at 8:01 am
    Permalink

    jomlah sesama pegi makan kat sini… support malaysian punya product… ini gerenti kita boleh makan tanpa was was

    Reply
  • December 6, 2010 at 10:24 am
    Permalink

    waa..mau mau..jomciktom kite wat gathering sesama..hehehe

    Reply
  • December 6, 2010 at 1:28 pm
    Permalink

    cik tom, nak repost pasal kebaikkan ayam organik HPA ni boleh tak?
    nak kongsi dengan kawan2 food tech. 🙂

    Reply
  • December 6, 2010 at 2:15 pm
    Permalink

    besh ke ni?? kalo kopi radix best la. hehe..

    Reply
  • December 6, 2010 at 2:46 pm
    Permalink

    Kopi Radix? hehe.. apapapun.. memang bagus ada wujud restoran ni.. kat sabah lum ada lagi kalau tidak silap mata memandang la.. tau2 jak duk pedalaman.. hehe..

    Reply
  • December 6, 2010 at 5:10 pm
    Permalink

    pehhh.. mmg best punya. orang kita ada jenama sendiri. hope terus maju dengan jaya.. 😉

    Reply
  • December 7, 2010 at 4:05 pm
    Permalink

    betol3…
    semua org kena pergi RFC
    alternatif kpd KFC..

    ciktom: thanks psal credit tu.
    suka banget!

    Reply
  • December 8, 2010 at 5:21 am
    Permalink

    kwn sye ckp best, nntilah dh bukak sem nie nk gi mkn ngan yg tersyg n kwn2, hikhik…

    Reply
  • December 14, 2010 at 8:42 am
    Permalink

    kalau cik dya tak baca entry cik tom ni tak tau plak cik tom orang kuala trg.hehe. sekampung laa kita ek?

    baru tau ada RFC kat sini…olrite laa camtu…nak g try laa petang ni.hehe.

    Reply
  • February 24, 2011 at 10:06 pm
    Permalink

    tahu mkn kfc je sy ni..heheee'
    takpe dtg trgganu,cik tom nak blnja ke…heheeee

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE