Buat Duit Dengan Exabytes

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Entry kali ini mengenai cara jana duit tanpa modalΒ lagi tapi hanya bagi yang mempunyai blog ye. Pada yang takde blog boleh la mulakan langkah pertama buat blog. Cik tom nak share pengalamanΒ buat duit dengan exabytes. Cik tom ada sewakan ruang iklan blog cik tom kepada pihak exabytes bermula bulan 2 yang lepas. Cek bayaran pertama agak lambat oleh sebab masalah tak berkaitan dengan pihak exabytes sehingga menyebabkan pihak exabytes terpaksa hantar cek yang baru. Akhirnya, cik tom terima cek tue pada bulan 5 walaupun sewa iklan tue dah tamat pada bulan 4. Terima kasih pihak exabytes!

Cek bayaran pertama dari exabytes
Cek bayaran pertama dari exabytes

Lepas terima bayaran pertama barulah cik tom berani terima offer continue lagi sewakan ruang iklan pada exabytes pada bulan 6. Yang seronok cek kedua ni dah sampai kat rumah cik tom minggu lepas. Pantas pulak baru letak dalam 2 minggu tup2 cek dah sampai. Alhamdulillah =)

Cek bayaran kedua dari exabytes
Cek bayaran kedua dari exabytes

Syarat-syarat minimum untuk menyertai pengiklanan exabytes dari yang cik tom rujuk >sini< ialah:

1. Trafik blog anda mestilah mempunyai minimum 350 unique visitor sehari.
2. Hantar bukti screenshot trafik unique visitor selama sebulan kepada pihak exabytes.
3. Traffik utama blog mestilah dari Malaysia.
4. Cek akan dihantar ke alamat rumah anda selepas 6 minggu meletakkan banner iklan di blog.

Tawaran harga pengiklanan bergantung kepada rundingan bersama pihak exabytes. Cik tom ada terbaca dari blogger nal yang bayaran paling minimun ialah RM50 untuk 3 bulan. Menarik kan? Mungkin ini langkah pertama yang korang boleh cuba untuk sewakan ruang pengiklanan di blog kepada exabytes.

Korang jangan bimbang nak mencubanya sebab iklan exabytes ini tidak mempengaruhi status glitterati nuffnang kerana exabytes hanya menyewa ruang iklan di blog.

Pada yang berminat boleh cuba emailkan kepada pihak exabytes: [email protected]

Cara kedua buat duit dengan exabytes ialah dengan join program affiliate exabytes dan letak banner atau link di blog masing2. Korang akan dapat komisyen bila ada yang beli domain dan hosting dengan link affiliate korang. Nak daftar affiliate exabytes ialah PERCUMA malahan dapat BONUS daftar RM50 @ $20. Pada yang berminat nak cuba boleh daftar lanjut di website >exabytes<

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

45 thoughts on “Buat Duit Dengan Exabytes

  • June 17, 2012 at 12:15 am
    Permalink

    Macam best je dengar… Tahniah dah dpat duit tu…
    3ratus UV.. Masih lagi xmampu… Hehehe πŸ˜‰

    Teruskan berusaha cyok πŸ˜‰

    Reply
    • June 17, 2012 at 1:33 am
      Permalink

      still ada masa untuk naikkan uv sampai 300…pastikan ada target dr masa ke semasa…

      Reply
      • June 17, 2012 at 4:08 am
        Permalink

        Insya-Allah tgh berusaha… w/pon exam tgh exam… Gigih jugak.. Hehe πŸ™‚

        Terima kasih sbb klik iklan saya tadi ye πŸ™‚
        arigatoo gozaimasu~

        Reply
        • June 17, 2012 at 1:29 pm
          Permalink

          sama2.. link kat komen tue automatik utk tujuan promosi link..hee..
          aptb tue apa ek?? selalu dpt komen dr anon tulis aptb?? hehe ;p

    • June 17, 2012 at 1:35 am
      Permalink

      alhamdulillah adalah juga hasil dr blog..ni yang share peluang pada kawan2 blogger yg berminat nak cuba jugak..jomlah akak join sekali.

      Reply
  • June 17, 2012 at 12:34 am
    Permalink

    hmmm menarik nih, boleh cuba πŸ™‚

    Reply
    • June 17, 2012 at 1:35 am
      Permalink

      cuba jangan tak cuba.. boleh sgt la kl blog auc tue..

      Reply
  • June 17, 2012 at 1:07 am
    Permalink

    letak jgk iklan exabytes nie..cpt dia hntr cek 1st..rsanya dlm msa sbulan dh smpai dah..

    Reply
    • June 17, 2012 at 1:36 am
      Permalink

      mmg byk blog yg letak iklan exabytes ni.. tue la mmg cpt hantar wlpn dijanjikan dlm masa 6 minggu…

      Reply
  • June 17, 2012 at 1:42 am
    Permalink

    Sy pernah ada pengalaman tak berapa menarik ngan Exabytes dulu2, masa 1st time guna hosting tempatan,.. BTW mungkin diorang dah makin bagus kot sekarang ni.

    Reply
    • June 17, 2012 at 1:26 pm
      Permalink

      oh ye ke?cik tom xpernah lg beli domain n hosting dr diorg.. masih setia dgn netkl lg setakat ni..

      Reply
        • June 20, 2012 at 9:57 pm
          Permalink

          maybe skang dah makin ok servicenya πŸ™‚

  • June 17, 2012 at 6:31 am
    Permalink

    wah best ni. ciktom ni rajin sungguh share dgn kami pasal cara dapat duit tanpa modal ni. tp kena kiv dulu la kot sbb jauh sgt nk sampai 300 uv tu. thanks

    Reply
    • June 17, 2012 at 1:35 pm
      Permalink

      rajin2 share ilmu yang ada insyaAllah rezeki makin murah rezeki tue pegangan blogging baru ciktom..hehe..
      dulu blog ciktom nk dpt uv 100 pn susah jgk.. blaja dr bawah zero bab blogging.. yg pntg kn rajin cr ilmu blogging, praktis, update info yg orang suka cari smbl target uv dari masa ke semasa..dan usaha utk capai target tue..cnth bulan ni usaha utk capai target uv=100.. dh ok target lg next month 2x ganda=200 n seterusnya ikut kemampuan..camtulah yg ciktom biasa buat..gdluck!

      Reply
  • June 17, 2012 at 7:49 am
    Permalink

    rm50 utk tiga bulan?? lorrh, igt rm50 sebulan.. hee

    Reply
    • June 17, 2012 at 1:45 pm
      Permalink

      tue harga minimun rm50 utk 3 bulan.. tp kl trafik tinggi boleh discuss lagi harga dgn pihak exabytes..
      bg yg dah masyuk income dr iklan2 lain maybe anggap nilai ni sikit je..
      tp bg blog yg xpernah dpt income ini salah satu alternatif yg bagus..letak iklan, dibayar & biar je kat situ πŸ™‚

      Reply
  • June 17, 2012 at 2:09 pm
    Permalink

    mmg x tercapai 350 uv..huhu..kene tingkatkan trafik ni..

    Reply
    • June 20, 2012 at 10:02 pm
      Permalink

      ye x ni jebeng? pe pun jom2 tingkatkan trafik..ciktom yakin jebeng boleh!

      Reply
  • June 17, 2012 at 2:18 pm
    Permalink

    Kalau ikut UV, saya punya dah memang terlalu layak. Tapi buat permulaan tahun ini, saya ingin menyendiri lagi since tengah developing trademark.

    Tahniah CikTom. Makin berjaya dalam usaha selama ini.
    Moga terus berjaya buat income. You are one of my Inspiration πŸ˜‰

    Reply
    • June 20, 2012 at 9:58 pm
      Permalink

      tau trafik blog nizam mmg byk kan?? tp xnak cerita byk je..heee
      terima kasih nizam… same goes to u too πŸ™‚

      Reply
  • June 17, 2012 at 2:37 pm
    Permalink

    aku terpaksa tolak bila offernya agak rendah..untuk 3 bulan. kalau untuk 1 bulan. ok kot. haha..

    Reply
    • June 18, 2012 at 2:38 pm
      Permalink

      betul jugak cakap titan tu,,, πŸ˜€

      Reply
      • June 20, 2012 at 9:07 pm
        Permalink

        kalau dah income banyak memang tak pandang..bagi yang baru nak mencuba sewa iklankan ruang blog mmg cik tom rekemenkan..hee

        Reply
    • June 20, 2012 at 9:54 pm
      Permalink

      xpe blog trafik mantap+income pun masyuk mmg rasa murah je byrn ni..hhee….
      tp bgs jgk blh bg peluang ni kt blogger2 lain πŸ™‚

      Reply
    • June 20, 2012 at 9:53 pm
      Permalink

      dah tau blog bro azman mmg mantap uv…kl berminat boleh cuba..

      Reply
  • June 18, 2012 at 8:52 am
    Permalink

    Err..bln feb dulu pun mak ada sewakan ruangan blog mak kpd exabytes ni but smpi sudah mak x dpt cek pembayaran tuh. Mak dah cuba hubungi pihak exabyes ni tp email kena rejek. Huhuhu..

    So, hingga skrg pun mak still x dpt cek pembayaran tuh. Kesian mak kan? Hahhaha

    Reply
    • June 20, 2012 at 9:36 pm
      Permalink

      mak kena usaha hubungi diorg melalui email sampai dapat..jangan patah semangat mak..teruskan usaha dpt bayaran..

      Reply
  • June 18, 2012 at 2:37 pm
    Permalink

    walaupun traffic boleh dikatakan maintain 500 UV/day…saya belum berani lagi nak tanya mana-mana pengiklan,,hehehe

    Reply
    • June 20, 2012 at 9:09 pm
      Permalink

      hehe..ye ke?tgk ada iklan kamli tue bukan trafik blog hebat ke?hehe πŸ™‚

      Reply
  • June 18, 2012 at 4:41 pm
    Permalink

    tawaran yg hebat kita punya blog rasa tak cecah byk tu lagi huaaaaaaaaa

    Reply
    • June 20, 2012 at 8:53 pm
      Permalink

      alah yelah tue suri ni merendah diri pulak..

      Reply
  • June 19, 2012 at 6:34 pm
    Permalink

    baru apply bulan lepas dan diaorang dah approve, 6 minggu ke tunggu cek tu sampai,
    kena tunggu lagi lah jawabnya hehe

    Reply
    • June 20, 2012 at 7:53 pm
      Permalink

      xsemestinya 6 minggu..cek kedua ciktom 2minggu dah sampai..boleh email tanya diorang dah poss ke belum.

      Reply
  • June 20, 2012 at 1:27 pm
    Permalink

    Tahniah lagi sekali Cik Tom

    Baru ada khidmat iklan ni. Thanks cik tom

    Reply
    • January 18, 2016 at 2:21 pm
      Permalink

      sorry muja..ciktom baru perasan komen muja ni…cik tom tak pernah lagi cashout affiliate exabytes setakat ni..sbb tak silap nilai minimun cashout RM100.. xcukup so xpernah cashout…hehe…

      yang cheque bayaran selama ni cik tom terima tu hasil letak iklan exabytes bayar kepada ciktom..cara nak request ialah sent invoice kat diorang..

      try hantar pertanyaan pada customer service exabytes..sorry tau..
      Jom baca entri terkini ciktom …Seronok ke buat duit dari blog?My Profile

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE