Jom Buat Duit Dengan Komisen Affiliate

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Jom buat duit dengan dapatkan komisen affiliate tanpa produk sendiri. Tapi…. sebelum kita buka cerita lanjut mengenai buat duit dengan affiliate pasti ada yang tertanya “apa itu affiliate ek?” Maklumat serba ringkas mengenai affiliate ialah satu teknik pemasaran melalui online tanpa risiko besar. Yang paling best kita boleh dapat duit tanpa perlu menghasilkan produk sendiri.

Bagaimana tue nak buat duit tanpa hasilkan produk?

Ok.. kita akan menjadi “agen affiliate” atau bahasa mudahnya “agen jualan” apabila mendaftar sesebuah program affiliate yang sedia ada contoh satu program affiliate malaysia; ashadee.com.

Next….

Selepas dah mendaftar program affiliate dan menjadi agen affiliate, kita akan memilih mana-mana produk yang bersesuaian untuk dipromosikan. Produk ni bukan kita punya ye. Ini produk yang dihasilkan oleh orang lain. Kita hanya bertindak sebagai agen untuk jualkan je.

Ok jika promosi dilakukan dengan teknik promosi affiliate yang betul. Kita akan menerima komisen jualan hasil dari jualan produk yang dipromosi.

Mudah je kan??

Hasil komisen yang diperolehi boleh mencecah sehingga 50-80% dari harga jualan. Wah lumayan kan!! Lagipun daftar nak jadi program affiliate ni percuma je. Tak perlu bayar apa-apa.

Takkan tak nak komisen hasil buat duit affiliate cam kat bawah. Tue semua screenshot hak milik Zamri Nanyan ye… bukan cik tom punya.

Komisen affiliate tanpa produk sendiri- Zamri Nanyan
Komisen affiliate tanpa produk sendiri- (Sumber: Zamri Nanyan)

Oppp… tungguu ianya mudah kalau kena gaya atau teknik yang dilakukan. Tapi masih ramai yang gagal untuk memperolehi komisen hasil affiliate kerana kesilapan dalam teknik pemasaran affiliate. Rugi..rugi kalau korang tak try buat duit dengan affiliate ni.

Nape pulak rugi??

Cuba tengok contoh 3 screenshot notification income cik tom hasil affiliate produk yang berbeza dari email ashadee.com;

Komisen Affiliate 1: RM45
Komisen Affiliate 1: RM45
Komisen Affiliate 2: RM24
Komisen Affiliate 2: RM24
Komisen Affiliate 3: RM104.30
Komisen Affiliate 3: RM104.30

Ni cik tom baru tunjuk 3 komisen yang cik tom dapat dari ashadee jumlah RM173.30!! Lumayan sangat!! Nanti dah terer macam2 yang produk affiliate lain boleh promosi jugak. Ehhh,, takkan nak tengok je income cik tom asyik masuk..dan masuk..yeah!!

Yang cik tom suka sangat affiliate ni tak payah pening fikir kepala nak buat produk. Just amik produk orang lain je promosi. Then, kalau ada orang beli tak payah pening fikir cara terima bayaran atau penghantaran produk kepada pelanggan sebab semuanya diuruskan oleh admin afffiliate.

Tak perlu nak bersoal jawab dengan pelanggan sebab kita hanya promosi link yang diberikan oleh program affiliate. Kalau tak laku pun produk tue tak bimbang sebab bukan produk kita punya. hehe.. Kalau tak laku.. kita stop dan promosi produk lain je senang cerita. haha..

Cik tom masih mendalami lagi ilmu bab affiliate ni dan belum layak sepenuhnya nak mengajar orang lain. Tapi kalau korang betul2 serius nak buat duit dengan komisen affiliate ni cik tom rekemenkan belajar dari dua pakar buat duit affiliate; Zamri Nanyan dan juga Titan.

  • Nak tahu detail mengenai ilmu buat duit dari Zamri Nanyan boleh ke website beliau dengan klik >>Pakar Affiliate dari A-Z<<
  • Untuk maklumat lanjut cara buat duit online affiliate Cikgu Titan boleh rujuk ke website beliau dengan klik>Kitab SEO Merah jambu<<

Ingat nanti dah dapat ilmu jangan lupa praktis cepat2. Jangan asyik menangguh pulak. make sure jugak jangan sampai overload ilmu yang ada. Try satu persatu sampai berjaya! Tak cuba tak tau kan? Dah cuba senyum memanjang duit masukkk…. $$$$

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

27 thoughts on “Jom Buat Duit Dengan Komisen Affiliate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE