Terbaru Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Range dengan diformulasi Prebiotik dan Calamine

Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Range | Fitrah setiap gadis dan wanita pasti ingin memiliki kulit yang lembut dan cantik. Tanpa perlu risau memuat naik gambar selfie mereka tanpa menggunakan sebarang aplikasi atau filter di media sosial dengan hanya untuk memastikan bahawa mereka akan kelihatan cantik di mata netizen.

Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Range
Comel tak box pink ni?

Cosmoderm, jenama yang mengkhususkan diri dalam produk penjagaan kulit dan penjagaan kulit “Skin-Health Concern” selama 20 tahun dirancang untuk memberikan penyelesaian khusus untuk masalah kulit biasa seperti kulit berjerawat dan berminyak, kulit kering, pigmentasi, sensitif dan lain-lain. Sebagai jenama yang memenuhi sasaran Pengguna yang mempercayai kecantikan bermula dari kulit yang sihat dan baik.

Bahan Utama dalam Kandungan Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Range

Cosmoderm telah melancarkan rangkaian baru yang disebut COSMODERM SKIN LAB PERFECT BALANCED, rangkaian yang memfokuskan untuk memiliki kulit yang sihat dan menenangkan dengan ramuan duo yang kuat Prebiotik dan Calamine.

4 step cosmoderm pink
Taraaa…. Ni kandungan dalam box pink!

Mempromosikan #SKINDEPENDENCE yang bermaksud “Bebas dari Kulit Tidak Sihat”, Cosmoderm telah mengembangkan rangkaian perawatan kulit yang tepat dengan Prebiotik yang terbukti bermanfaat untuk kulit.

Apa itu Prebiotik? 

Kami telah mendengar mengenai Probiotik yang merupakan bakteria baik yang dapat dijumpai di dalam tubuh dan kulit manusia untuk memastikan bahawa tubuh dan kulit manusia tetap sihat. Seperti manusia, bakteria baik ini (Probiotik) memerlukan makanan untuk mendapatkan keseimbangan mikroba yang sihat. Makanan ini dipanggil Prebiotik yang:

  • Mengimbangkan mikrobioma kulit untuk mengelakkan kemerahan kulit semasa
  • Meningkatkan perlindungan permukaan kulit dan
  • Memastikan penghalang kulit tetap utuh dan sihat.
  • Prebiotik juga dapat meningkatkan cahaya dan keselesaan kulit kerana penstrukturan semula, kesan berkhasiat dan menenangkan.

Apa itu Calamine?

Bahan lain yang boleh didapati di Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced baru adalah Calamine. Calamine Lotion adalah astringen ringan dan antiseptik yang membantu:

  • Untuk melegakan gejala kemerahan kulit, selaran matahari yang ringan, gatal-gatal kulit dan keadaan kulit yang kecil
  • Ianya terdapat dalam Senarai Ubat Penting Organisasi Kesihatan Sedunia (WHO) kerana menjadi ubat yang berkesan dan selamat untuk kesihatan.
  • Formulasi Calamine yang digunakan di Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced adalah tahap

Calamine yang lebih tinggi digunakan dalam industri kosmetik. Tahap calamine yang lebih tinggi menjadikan kulit anda lembut, licin, dan lebih sihat. Bersama-sama, ramuan duo hebat ini berfungsi secara sinergi untuk memberikan “Kulit Cantik yang Lebih Sihat” kepada pengguna.

cosmoderm Kulit Cantik yang Lebih Sihat
Alahai..so cute pink pinkish..

Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced adalah mewujudkan kulit yang menenangkan yang sihat yang bebas dari kemerahan kulit, kerengsaan kulit, mengurangkan kegatalan kulit dan menenangkan selaran matahari dengan empat produk iaitu Cleanser, Toning Lotion, Moisturizer dan SunScreen.

Cara Penggunaan Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Products

Langkah 1: Cosmoderm Perfect Balanced Foaming Cleanser 100ml (RM29.90)

Cosmoderm Perfect Balanced Foaming Cleanser 100ml
Cosmoderm Perfect Balanced Foaming Cleanser (100ml)

Pembersih berbuih membantu membersihkan dan membersihkan kulit secara mendalam sambil menenangkan kemerahan kulit. Ia juga meningkatkan penyerapan kulit dari bahan berkhasiat lain sehingga produk seterusnya mudah disapukan pada kulit.

Cara Penggunaan: Picit sedikit pembersih ke telapak tangan. Basuh dan urut dengan lembut. Bilas dengan air bersih.

Nota Tambahan: Bahagian terbaik dari pembersih ini ialah ia menghasilkan banyak busa, tetapi ia tidak mengeringkan kulit. Juga, pada pembungkusan tidak ada. 1 untuk menunjukkan rutin penjagaan kulit. Ini akan membantu mendidik pengguna penjagaan kulit baru mengenai langkah yang betul untuk menggunakan Cosmoderm Perfect Balanced Range.

Langkah 2: Cosmoderm Perfect Balanced Toning Lotion 120ml (RM45.90)

Cosmoderm Perfect Balanced Toning Lotion 120ml
Cosmoderm Perfect Balanced Toning Lotion (120ml)

Diformulasikan dengan Prebiotik dan 20,000 ppm Calamine, toning toning ini membantu menenangkan dan menenangkan kemerahan sambil membangunkan keupayaan penyerapan kulit. Semakin tinggi Bahagian Per Juta (ppm) dalam produk, semakin berkesan produk tersebut. Selain itu, losyen pengencang ini meningkatkan kelembapan kulit.

Cara Penggunaan: Goncang sebelum digunakan sehingga calamine bercampur dengan baik dengan air pengencang. Tuangkan toning lotion ke telapak tangan dan tepuk lembut ke muka dan leher. P / s Jangan Gunakan Cotton Pad atau jika tidak, ia akan menyerap kebaikan Calamine.

Nota Tambahan: 95% bersetuju bahawa Cosmoderm Perfect Balanced Toning Lotion berkesan untuk meningkatkan kemerahan kulit selepas permohonan *
* Produk ini telah diuji oleh 300 ahli Home Tester Club

Langkah 3: Cosmoderm Perfect Balanced Soothing WOW Cream 50ml (RM65.00)

Cosmoderm Perfect Balanced Soothing WOW Cream 50ml
Cosmoderm Perfect Balanced Soothing WOW Cream (50ml)

Dengan Calamine dan 30,000 ppm Prebiotic, Soothing WOW Cream ini membantu mengembalikan kelembapan kulit serta meringankan cela pada kulit. Dengan Teknologi Water-In Oil-In Water (WOW), kelembapan diserap dan terkunci pada kulit yang membantu kulit kekal terhidrat.

Cara Penggunaan: Pam sejumlah Soothing WOW Cream ke telapak tangan dan urut dengan lembut ke muka dan leher.

Nota Tambahan: Pengguna mungkin ingin meluangkan sedikit masa untuk memanjakan kulit dengan Soothing WOW Cream ini untuk memastikan tekstur akan diserap sepenuhnya ke dalam kulit.

Langkah 4: Cosmoderm Perfect Balanced SunMilk SPF25PA ++ 50ml (RM65.00)

Cosmoderm Perfect Balanced SunMilk SPF25PA ++ 50ml
Cosmoderm Perfect Balanced SunMilk SPF25PA ++ (50ml)

Diformulasikan dengan Prebiotik dan Calamine, pelindung matahari ini melindungi kulit daripada UVA dan UVB yang boleh menyebabkan kerosakan pada kulit. Selain itu, ia meningkatkan perlindungan permukaan kulit daripada tekanan persekitaran dan membantu menghilangkan kulit dari sinar matahari dan kulit kering.

Cara Penggunaan: Pam sejumlah SunMilk SPF25PA ++ ke telapak tangan dan urut dengan lembut ke muka dan leher.

Nota Tambahan: Pelindung matahari ini sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

Ringkasan Cara Menggunakan Produk Perfect Balanced

Tips for Day Routine:

Step 1: Cleanser à Step 2: Toning Lotion à Step 4: SunMilk SPF25PA++

Tips for Night Routine:

Step 1: Cleanser à Step 2: Toning Lotion à Step 3: Soothing WOW Cream

Untuk keberkesanan , boleh digunakan bersama keempat-empat rangkaian produk ini bagi mendapatkan kesan yang lebih efektif.

Mana Ada di jual Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced range

Berita baik,  sekarang Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced range dijual di seluruh farmasi di Malaysia. Untuk maklumat lanjut dan promosi terkini, boleh lawati social media Cosmoderm berikut;-

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

2 thoughts on “Terbaru Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Range dengan diformulasi Prebiotik dan Calamine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!