Kempen Amal Kulim (M) Berhad Menerusi #Kulim88
Hi korang! Ciktom nak ajak korang beramal dengan cara yang sangat mudah dengan sahut kempen #kulim88! Caranya hanya buat hantaran yang positif ke media sosial bagi membantu golongan yang terjejas akibat Pandemik Covid19.
Tapi sebelum itu. ciktom nak perkenalkan sedikit maklumat mengenai Kulim (M) Berhad kepada korang semua.
Kulim (M) Berhad Peneraju Minyak Sawit
Sempena Ulang Tahun Kulim (M) Berhad ke-88, mereka ingin memberikan sesuatu program yang besar kepada masyarakat. Oleh itu, penganjuran kempen ini akan menjadi baik sehingga wang akan diberikan kepada yang memerlukan sambil meningkatkan keterlihatan SoCMed mereka.
Kulim diakui sebagai salah satu peneraju minyak sawit terkemuka dengan operasi yang kini merangkumi Malaysia dan Indonesia di dalam industri minyak sawit. Kulim merupakan antara pengeluar minyak sawit terawal yang disahkan dengan standard Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) dan MSPO yang merupakan minyak sawit lestari.
Jom baca serba sedikit info mengenai Kulim #kulim88
Minyak sawit lestari mempunyai ciri-ciri seperti berikut:
- Memenuhi peningkatan permintaan makanan
- Menyokong harga makanan yang berpatutan.
- Menyokong usaha kerajaan mengurangkan kadar kemiskinan.
- Melindungi kepentingan sosial, komuniti dan pekerja.
- Melindungi alam sekitar dan hidupan liar.
Kempen Amal Kulim (M) Berhad Menerusi #Kulim88
𝗝𝗼𝗺 𝘀𝗲𝗿𝘁𝗮𝗶 𝗱𝗲𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗵𝗮𝗻𝘆𝗮 𝟯 𝗹𝗮𝗻𝗴𝗸𝗮𝗵 𝗺𝘂𝗱𝗮𝗵:
1️⃣ Follow FB & IG Kulim (M) Berhad
2️⃣Muatnaik hantaran (gambar atau video) serta gunakan #kulim88 dan tag @kulimberhad
3️⃣ Pastikan akaun media sosial set kepada “public”
❤️ Likes dan komen terbanyak bakal memenangi RM88 x 10 orang pemenang setiap minggu.
❤️Hadiah utama berupa wang tunai RM888 akan diumumkan pada 25 Ogos 2021.
❤️ Kempen #kulim88 bermula pada 6 Ogos 2021 dan berakhir pada 22 Ogos 2021.
Korang cuma buat posting dan pihak @kulimberhad yang akan sumbangkan RM1 kepada @myfundaction dengan sasaran RM88,888 pada penghujung bulan ni. Lagi banyak korang posting lagi banyak sumbangan diberikan 🥰
Jom pakat support reramai 💪
Maklumat Lanjut Mengenai Kulim dan MyFundAction
Social Media Kulim (M) Berhad
Social Media MyFundAction
Sharing is caring