2012 Tahunku Yang Cantik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Tarik nafas panjang2 dulu sebelum cik tom mula menaip artikel 2012 Tahunku Yang Cantik. Tema “2012 Tahunku Yang Cantik” memang bersesuaian dengan waktu kini yang makin menghampiri ke penghujung tahun 2012. Ia membuatkan cik tom terimbau kembali segala kenangan suka dan duka sepanjang 2012. Tak sangka pejam celik tengok tup2 dah nak habis tahun 2012. Sedangkan cik tom rasa macam baru semalam je Tahun 2011 berlalu. Alhamdulillah boleh dikatakan tahun 2012 ialah tahun yang cantik dan indah bagi cik tom walaupun tetap ada dukanya.

Tahun 2012
Tahun 2012

Perjalanan Kerjaya Sepanjang Tahun 2012

Bermula dari Jun 2011 sehingga kini cik tom masih meneruskan kerjaya sebagai Pensyarah sambilan (sepenuh masa)  di UiTM. Alhamdulillah masih ada rezeki sebagai tenaga pengajar walaupun pada permulaannya cik tom berat hati dan tidak sukakan profesion ini. Tapi tak sangka kini cik tom semakin hari semakin jatuh hati dengan profesion ini setelah hampir setahun setengah mengajar. Alhamdulillah cik tom dipermudahkan segala urusan dan 2012 tahunku yang cantik dan indah! Cik tom ada ambil keputusan untuk sambung belajar. Permohonan untuk sambung Master ke UTM pun dah berjaya dan sepatutnya cik tom sambung belajar awal bulan September yang lepas. Tapi oleh sebab2 tertentu cik tom terpaksa hold dulu impian untuk sambung belajar. InsyaAllah jika diizinkan cik tom akan teruskan impian ini pada tahun 2013.

Pencapaian Blog Sepanjang Tahun 2012

Rasanya 2012 tahunku yang cantik bagi blog Ciktom.com. Ini kerana buat pertama kali blog ini masuk TV1 dalam slot rancangan Apa Kata Wanita (AKW) pada bulan Julai 2012. Yang agak menyedihkan cik tom pernah terlepas tawaran dari majalah Aroma. Manakala kerjasama dari majalah MIDI pulak gagal oleh sebab masalah gambar tidak menepati kualiti yang pihak majalah MIDI inginkan. Alhamdulillah terkini cik tom baru dapat email tawaran baru sekali lagi dari majalah Aroma. Harapan semoga kerjasama kali ini akan berjaya.

Selain itu, blog ini pernah mencapai pencapaian terbaik dengan ranking alexa global bawah 100k dan malaysia bawah 300. Manakala bagi pagerank blog ini masih maintain PR3 semenjak dari tahun lepas. Agak sukar nak naik ke PR4, maybe kena perbanyakkan hasil artikel yang berkualiti+ backlinks barulah boleh naik kot. hee… Bagi statistik blog pula konsisten trafik untuk unique visitor 3k-5k dan pageviews 4k-6k sehari.

Blog ini juga buat pertama kalinya amik inisiatif untuk menjadi penaja beberapa contest besar iaitu contest eyriqazz vs denaihati, blog popular dan seo extravaganza, menganjurkan giveaways serta bagi saguhati kepada top komentar bulanan. Yang cantik setakat tahun ini cik tom dah menangi 16 contest serta giveaways dari rakan blogger. Moment paling happy time menang contest seo titan dan tempat ketiga contest seo eyriqazz.

Pencapaian Sideincome Sepanjang Tahun 2012

Pendapatan bagi blog ciktom.com sepanjang tahun 2012 memang tahunku yang cantik. Alhamdulillah nilainya telah melebihi 5 angka. Ianya memang jauh melangkaui dari apa yang cik tom targetkan. Alhamdulillah bersyukur sangat-sangat ke hadrat ALLAH atas rezeki yang dikurniakan ini. Income ini semua hasil pengiklanan, kemenangan contest, advertorial, ruang iklan dan komisen program affiliate dengan semuanya hasil buat duit dari blog. Aset yang berjaya cik tom beli hasil dari blogging pada tahun 2012 ini ialah samsung galaxy noteloket emas dan rantai tangan. Selain itu, cik tom ada juga buat part time bisnes jual produk VCO catalyst kat office. Nanti dah OK insyaAllah akan promosi secara online di blog pulak.

2012 Tahunku Yang Cantik

2012 Tahunku Yang Cantik
2012 Tahunku Yang Cantik

Penghargaan Sepanjang Tahun 2012

Cik tom ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pengunjung blog cik tom samaada rakan blogger yang rajin berkongsi pendapat serta idea bernas di ruang komen/ email mahupun silent readers di blog cik tom. Korang semua penguat semangat untuk cik tom terus berblog. Tanpa kehadiran korang semua cik tom tidak akan rajin untuk update blog dan capai semua target dalam dunia blogging. Kepada yang tak suka or maybe menyampah dengan kehadiran blog ini cik tom minta maaf sebab cik tom tak dapat nak puaskan hati semua orang. Penulis blog ini manusia biasa yang sering melakukan kesilapan tanpa sedar dan akan cuba berusaha untuk perbaiki kesilapan diri sendiri. InsyaAllah…

Tiada apa yang mustahil dalam hidup ini. Kita yang mencorakkan kehidupan kita sendiri samaada nak jadi cantik atau buruk. Tahun 2012 juga banyak mengajar cik tom erti kasih sayang, pengorbanan, kesabaran, penghijrahan serta erti hidup untuk memberi. Semoga 2012 tahunku yang cantik juga buat semua rakan-rakan. Semoga tahun 2013 pula menjanjikan seribu keceriaan dan murah rezeki buat diri cik tom, famili dan juga kawan-kawan. Amin…

Cik tom amik keputusan untuk tarik diri dari contest SEO ini oleh sebab isu yang tak perlu dipanjangkan lagi ceritanya. hehe… (^_^)

Entry ini anggaplah sebagai support contest SEO 2012 Tahunku Yang Cantik oleh spudin dan juga entry ulasan pencapaian blog cik tom bagi tahun 2012. Pada yang berminat jom join contest >>2012 Tahunku Yang Cantik.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

119 thoughts on “2012 Tahunku Yang Cantik

  • November 16, 2012 at 12:12 am
    Permalink

    wow…byk pencapaian blog ciktom… tahniah

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:51 pm
      Permalink

      tq dikbi sentiasa support dgn bkunjung ke blog ciktom.

      Reply
  • November 16, 2012 at 12:40 am
    Permalink

    wah rezeki CIk Tom mencurah-curah..
    side income dah mencecah 5 angka mmbuatkan ambo makin teruja utk terus blogging..
    tahniah CikTom dan Gud Luck!!

    Reply
  • November 16, 2012 at 1:38 am
    Permalink

    sila belanja gua cendol.

    Reply
    • November 16, 2012 at 11:23 pm
      Permalink

      kalau Titan menjejakkan kaki di Kota Kinabalu, saya belanja.

      Reply
      • November 17, 2012 at 1:28 am
        Permalink

        Salam perkenalan..nak jugak..saya pun peminat cendol.. 🙂

        Reply
        • November 20, 2012 at 8:41 pm
          Permalink

          ramai rupany peminat cendol..hehe

    • November 20, 2012 at 10:49 pm
      Permalink

      boleh je mai ganu or kat n9..nak tunggu ciktom pi banting xtau la bila..hehe

      Reply
    • November 16, 2012 at 11:24 pm
      Permalink

      kagum dengan cik tom.

      Reply
    • November 20, 2012 at 10:48 pm
      Permalink

      alhamdulillah boleh la buat tampung hidup sikit2…

      Reply
  • November 16, 2012 at 2:21 am
    Permalink

    wah, banyaknye hasil dari titik peluh blogging..harap rezeki bertuah macam cik tom 2013 nanti..hehe

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:47 pm
      Permalink

      alhamdulillah..insyaAllah xmustahil..

      Reply
  • November 16, 2012 at 2:40 am
    Permalink

    tahniah ciktom!
    banyak betul kegembiraan ciktom taun nih. kita tumpang hepi ya!

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:39 pm
      Permalink

      thanks dear..u r my best supporter =)

      Reply
  • November 16, 2012 at 3:20 am
    Permalink

    Memang tahun 2012 yang cantik lah ciktom, banyak pencapaian yang sudah tercapai, alhamdulillah tahniah yer sis,. :). Semoga terus berjaya,. Hehe

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:39 pm
      Permalink

      thanks..smoga jaerul pun semakin sukses utk thn 2013..

      Reply
  • November 16, 2012 at 3:36 am
    Permalink

    tahniah ciktom di atas pencapaian 2012.. rupanya ciktom sorang pensyarah.. good luck juga untuk conteest supudin.

    Reply
  • November 16, 2012 at 3:47 am
    Permalink

    banyaknya pencapaian ciktom. semoga terus sukses ye 😉

    good luck juga dengan contest ni

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:36 pm
      Permalink

      ciktom dh traik diri..jd penaja je…jomlah join contest ni ye.

      Reply
  • November 16, 2012 at 6:04 am
    Permalink

    wah byk pencapaian yg membanggakan, and good luck ye cik tom, moga dapat mengekalkan kecantikan untuk tahun hadapan 😉

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:36 pm
      Permalink

      thanks..harap semua kwn blogger dpt terus support blog ciktom.

      Reply
  • November 16, 2012 at 6:44 am
    Permalink

    Memang berseri tahun 2012 Cik Tom. Harap berterusan hingga tahin 2013. Btw, good luck dgn contest nie. Rasa mahu join gak tapi belum ada idea apa nak di karang. 😀

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:35 pm
      Permalink

      tq…baik join awal2..lg byk benefit..hee

      Reply
  • November 16, 2012 at 6:46 am
    Permalink

    wah wah waaaahhhh… tahun 2012 yang memberangsangkan.. good luck!!

    Reply
  • November 16, 2012 at 8:25 am
    Permalink

    wahhh banyak nya pencapaian blog ni…keep it up..
    pesyarah uitm?? tah2 prnh nmpk hehee

    Reply
  • November 16, 2012 at 8:25 am
    Permalink

    Terbaikk la ciktom.. Prnah dapat 5 angka dgn blog.. Memang hebat la..

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:18 pm
      Permalink

      pndptn spnjg thn 2012..bukan tiap2 bulan..hee

      Reply
  • November 16, 2012 at 8:42 am
    Permalink

    hebatlah ciktom…tahniah2…. =)

    Reply
  • November 16, 2012 at 8:54 am
    Permalink

    Memang mantap trafik Cik Tom dan berjaya pendapatan dengan blogging secara konsisten. Tanniah.

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:10 pm
      Permalink

      alhamdulillah ni pun hasil support kawan2 mcm bro biomed..tq

      Reply
  • November 16, 2012 at 9:16 am
    Permalink

    itu semua rezeki ciktom ..eh, ciktom mengajar di uitm mana ? hehe ..satu lagi penaja yang ciktom tinggal ialah lepakk.com :]

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:10 pm
      Permalink

      ciktom mengajar uitm negeri sembilan..bukan dungun..hehe

      Reply
  • November 16, 2012 at 9:27 am
    Permalink

    gudluck cik tom.. Memang cantik entri dan orangnya.. hehe.. spudin bagitahu lepakk.com juga dah jadi penaja.. ^_^

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:08 pm
      Permalink

      hehe..tq..ciktom dh tarik diri..jd penaja je..tp thanks inform =)

      Reply
  • November 16, 2012 at 10:19 am
    Permalink

    Alhamdulillah, memang cantik tahun 2012 cik tom, Semoga lagi cantik pada tahun 2013.

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:08 pm
      Permalink

      thanks azie..smoga blog azie pn bertambah cantik 2013..amin

      Reply
  • November 16, 2012 at 10:35 am
    Permalink

    Banyak pencapaian blog sis ni, murah rezeki..semoga terus maju lagi 🙂

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:07 pm
      Permalink

      rsnya pencapaian sis pun hebat..tahniah!

      Reply
  • November 16, 2012 at 10:52 am
    Permalink

    Terbaik la cik tom..banyak pencapaian yg membanggakan CT thn ni..
    Good luck Cik tom =)

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:06 pm
      Permalink

      alhamdulillah..terima kasih pd kwn2 blogger yg byk support.

      Reply
  • November 16, 2012 at 12:20 pm
    Permalink

    terbaik la Cik Tom…sy kena belajar ngan Cik Tom lagi lah..Cik Tom banyak ilmu berblog nih..

    Reply
    • November 20, 2012 at 9:27 pm
      Permalink

      xdelah..ciktom pn br 2thn berblog…mn2 input yg ciktom insyaAllah akan share =)

      Reply
  • November 16, 2012 at 1:30 pm
    Permalink

    Tahniah Cik Tom.. Hebat betul

    Reply
    • November 20, 2012 at 9:25 pm
      Permalink

      tq mummy..blog mummy pn hebat..cpt naik =)

      Reply
  • November 16, 2012 at 2:13 pm
    Permalink

    mmg hebat pencapaian blog cik tom.. kagum saya…. tidak mustahil suatu hari nie pihak tv akan jemput cik tom di dalam rancangan mereka. popular leee cik tom nanti.. heeee

    cuma mungkin ciktom perlukan khidmat designer utk design header yg lebih menarik atau theme yang lebih menarik..

    Reply
    • November 20, 2012 at 9:22 pm
      Permalink

      hahaha….ntah dlm mimpi kot kl pihak tv jemput..pencapaian xhebat nak msk tv..tgk yg msk tv ni yg biasa join event2..

      ciktom stuju bab header n theme..mmg plan nak tukar..tp bl jumpa theme yg bersesuain..yg header plk xde idea lg..maybe kn upah org..hee

      Reply
  • November 16, 2012 at 2:16 pm
    Permalink

    Tahniah Cik TOm… memang terbaik.. 🙂

    Reply
    • November 20, 2012 at 9:11 pm
      Permalink

      blog nurul lg best..rajin join event nuffnang kan =)

      Reply
  • November 16, 2012 at 2:53 pm
    Permalink

    tahniah dgn pencapaikan hebat cik tom. semoga lebih berjaya dan dapat berkongsi untuk 2013.

    Reply
    • November 20, 2012 at 9:10 pm
      Permalink

      alhamdulillah tapi xsetanding kehebatan denaihati..hehe..thanks ye sudi berkunjung ke blog cik tom 🙂

      Reply
  • November 16, 2012 at 2:55 pm
    Permalink

    tahniah cik tom, tahun 2012 memang tahun cik tom yang paling cantik sekali…

    Reply
    • November 20, 2012 at 9:03 pm
      Permalink

      alhamdulilla.smoga tahun 2012 pun cantik buat Nana.

      Reply
  • November 16, 2012 at 3:10 pm
    Permalink

    Hebat sungguh pencapaian blog coktom nie. Seo pun semakin mengancam di blog ini.

    Reply
    • November 20, 2012 at 9:02 pm
      Permalink

      alhamdulillah…biasa2 je..masih belajar bab seo..hii

      Reply
      • November 23, 2012 at 8:08 am
        Permalink

        Boleh belajar seo dengan ciktom lepas nie.

        Reply
        • November 25, 2012 at 5:19 am
          Permalink

          belajar seo? kl nk tnye yg ciktom tau tue boleh la jwb..sbb ciktom bukan pro pun..huhu

  • November 16, 2012 at 3:33 pm
    Permalink

    tak dinafikan lagi…blog ciktom memang super cantik!!

    Reply
  • November 16, 2012 at 3:36 pm
    Permalink

    murahnya rezeki cik tom…rasa cepat sangat masa berlalu tahun 2012 nie

    Reply
    • November 20, 2012 at 9:01 pm
      Permalink

      alhamdulillah rezeki 2012..tuelah xsangka dah nak masuk thn 2013..

      Reply
  • November 16, 2012 at 7:03 pm
    Permalink

    waah, semoga berjaya lagi

    Reply
    • November 20, 2012 at 9:01 pm
      Permalink

      tq…tp ni dh tarik diri…jd penaja je

      Reply
  • November 16, 2012 at 11:28 pm
    Permalink

    semoga cik tom dapat mencapai pencapaian-pencapaian hebat menjelang tahun 2013. Syabas!

    Reply
  • November 17, 2012 at 12:11 am
    Permalink

    dsyt la cik tom..respek2 🙂

    Reply
    • November 20, 2012 at 8:44 pm
      Permalink

      hehe…JO lg hebat esp bab coding2..ciktom mmg respek..

      Reply
    • November 20, 2012 at 8:43 pm
      Permalink

      alhamdulillah..djchef pn sm kan kacak tahun ni.mng contest n trafik pn kacak 🙂

      Reply
  • November 17, 2012 at 1:31 am
    Permalink

    Kejayaan yang hebat..harap akan lebih berjaya pada tahun 2013 dan akan menjadi tahun yang lebih cantik lagi..

    Reply
    • November 20, 2012 at 8:40 pm
      Permalink

      kejayaan biase je ni..ramai lagi yg hebat…hee..thanks ye =)

      Reply
  • November 17, 2012 at 1:42 am
    Permalink

    cik tom.. kenapa tarik diri????

    memang dasyat2 betul pencapaian cik tom.. entah bila la saya dapat menyamai pencapai2 macam ni.. sob3..

    Reply
    • November 20, 2012 at 8:40 pm
      Permalink

      cik tom tarik diri sbb saje bg peluang kt org lain..hehe..
      blog boni dh super hebat kot!

      Reply
  • November 17, 2012 at 2:38 am
    Permalink

    wahh, congratz 🙂
    cantik jaa kaler tahun 2012 cik tom.. smoga trus sukses…

    Reply
  • November 17, 2012 at 5:48 am
    Permalink

    assalamualaikum.
    pencapaian Cik Tom memang hebat. semoga terus berjaya di masa2 yg akan datang.
    kalau nak dibandingkan dgn blog saya,nampaknya says kena usaha lebih gigih lagi utk bersaing dgn Cik Tom

    Reply
    • November 20, 2012 at 8:28 pm
      Permalink

      wslm…amin..terima kasih LA…blog LA bagus..ada potential nak naik seiring dgn blog hebat yg ln..blog ciktom biasa2 je..

      Reply
  • November 17, 2012 at 8:29 am
    Permalink

    Tahniah…atas semua kejayaan CT,nanti kalau dah sambung belajar jangan lupa maklumkan akak.

    Reply
    • November 20, 2012 at 8:11 pm
      Permalink

      insyaAllah kak mahh..tp xtau lg bila..hee

      Reply
  • November 17, 2012 at 12:59 pm
    Permalink

    memang semakin mengancam blog sifu ni 🙂

    Reply
  • November 17, 2012 at 1:23 pm
    Permalink

    Semoga terus maju dan sukses

    Reply
  • November 17, 2012 at 2:22 pm
    Permalink

    Moga tahun2 mendatang ciktom makin cantik hendaknya. 🙂

    Reply
    • November 20, 2012 at 8:03 pm
      Permalink

      thanks shraqs..smoga shraqs pun makin tambah kacak..hee

      Reply
  • November 17, 2012 at 3:01 pm
    Permalink

    aduh ciktom dah tak nak sertai da…sy tahu sebabnya, tapi takpelaa..saya tak kan halang ciktom :] all the best untuk 3 Blog Pilihan terbaik yaa CikTom ..:D

    Reply
    • November 20, 2012 at 4:25 am
      Permalink

      hehhe..ok xpe ciktom kan dah penaja..hik3..
      tq spudin…kl sudi klik G+ kat entry 3 blog pilihan terbaik cik tom ye…

      Reply
  • November 18, 2012 at 1:46 am
    Permalink

    Alamak cik tom..kenapa cik tom tarik diri??memang menarik entri cik tom ni…emmm..rugi la cik tom…adoiii…jom la join….

    Reply
  • November 18, 2012 at 10:55 am
    Permalink

    cik tom masuk…memg terbaik la lepas ni….

    Reply
    • November 20, 2012 at 4:04 am
      Permalink

      ciktom xmsk..dah undur diri dr 16hb..hehe

      Reply
      • November 22, 2012 at 12:50 am
        Permalink

        cik tom bagi kita semua merasa mcm mana rasa kemenangan tu..hehe

        Reply
  • November 20, 2012 at 8:25 pm
    Permalink

    alaa kenapa cik tom kuar laa??

    Reply
    • November 20, 2012 at 9:23 pm
      Permalink

      bagi peluang kpd peserta yg lain kl nak join..lgpun ciktom dah jd penaja..jomlah join yunk..hee =)

      Reply
    • November 25, 2012 at 12:31 am
      Permalink

      akak mengajar kat uitm negeri sembilan.

      Reply
  • Pingback:Lepakk.com down selama 2 hari dan 2012 tahunku yang kacak

  • November 30, 2012 at 4:22 pm
    Permalink

    semoga Ciktom berjaya lagi..

    Reply
  • December 9, 2012 at 12:53 pm
    Permalink

    wah.. tahiah ciktom, conform ciktom bnyk dapat income dgn blog ni kan.. gud luck

    Reply
    • December 9, 2012 at 2:17 pm
      Permalink

      xdelh byk sgt..adalah sikit2..hee…thanks wanayu…

      Reply
  • Pingback:Segmen Review Sesama Blogger - Ciktom

  • Pingback:Secerah Mentari... Seindah Pelangi...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE