EP5 – Aku Seorang Blogger

Cerita bersambung ini sambungan dari……

Sambil enak melayan nasi goreng belacan dan cerita kartun di Astro Ceria…
..tiba – tiba tanpa disangka…

“”Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti””

Berkumandang lagu “Menatap Wajahmu” nyanyian Aril. Dan seperti yang diduga haqim nama “Intan Payung” yang tertera pada skrin Iphonenya itu. Nickname Intan Payung yang sengaja diberikan kepada Ilya Suhana.


Hatinya melonjak riang kerana inilah kali pertama Ilya Suhana menelefonnya walaupun sudah berpuluh mesej dan call sebelum ini yang tak pernah dilayan.

Hello. Ada apa ye intan payung Ilya ku sayang?

‘Wei..ko ni Haqim ker? Aku nak bagi warning, mulai hari ini ko jangan ganggu lagi Ilya Suhana.”

Ko pesal pulak nak warning aku bagai. Ko tue siapa?? Kenapa ko call aku guna no handphone Ilya Suhana??

Aku fariq, pakwe Ilya Suhana. Dia awek aku. Hak milik aku. So, ko jangan nak ganggu dia lagi.”

Weh kalau ko anak jantan meh bersekemuka la. Apa kes main warning telefon je?

Wokey. Jumpa ko pukul 5 petang dekat playground area rumah Ilya Suhana.”

Ok

Haqim telah nekad. Di dalam mindanya telah merancang sesuatu yang akan dibuatnya ketika bersemuka dengan fariq.

Pandai-pandai ko je ye nak warning aku. Tunggulah esok kau akan tahu langit tue tinggi atau rendahnya…..

Keesokkan harinya……..



Sambungannya………
EP6 – Aku Seorang Blogger

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

53 thoughts on “EP5 – Aku Seorang Blogger

  • January 23, 2011 at 3:08 am
    Permalink

    lagi2? bila nak sambung? hehe..

    jemput sini yer

    blog Matdin

    Reply
  • January 23, 2011 at 2:52 am
    Permalink

    huiyooo…!! cite betol ke kak cik tom?

    Reply
  • January 23, 2011 at 2:53 am
    Permalink

    wah..buat cerpen lak..hehe

    Reply
  • January 23, 2011 at 2:56 am
    Permalink

    Salam cik Tom.wow…fariq dah muncul…mmg gempak laa cik Tom…dahsyat jugak si Fariq nie…garang n protecting giler…hu3.seriously…plot yg menarik cik Tom (^^,)

    p/s : cian plak si Haqim…sedih plak kena warning2 cam tuu…bukan nye ganggu rumahtangga org kan?…baru jd awek fariq jer pun….klo dah tunangan or isteri org lain citer…chewah, dh rase mendalami sgt citer nie.mcm drama plak…hehehe

    Reply
  • January 23, 2011 at 2:56 am
    Permalink

    tgh syok2 sambung lak yer..aigooo

    Reply
  • January 23, 2011 at 3:02 am
    Permalink

    adeh,, aku terpaksa menyokong fariq lepas ni utk episod 6.. hahaha..

    nice story ciktom,, terbaikk πŸ™‚

    thnx for joining us…

    Reply
  • January 23, 2011 at 3:09 am
    Permalink

    eh, mane episod sebelum2nya?

    Reply
  • January 23, 2011 at 3:22 am
    Permalink

    Citer ni smpai part ke berapa ribu ni..letih la kitaorg nk bcnya…aduyai…

    Reply
  • January 23, 2011 at 3:24 am
    Permalink

    eh,sejak bila ada cerpen nih ek?

    Reply
  • January 23, 2011 at 3:44 am
    Permalink

    hahaahahahah wahhhh gentle nyaaa fariq haha

    Reply
  • January 23, 2011 at 4:35 am
    Permalink

    cepat2 la sambung tau cik tom~~ ^_^

    Reply
  • January 23, 2011 at 5:04 am
    Permalink

    dah lame tak lawat cik tom~~~~
    cerpen daaa skunk die!!
    keep it up !

    Reply
  • January 23, 2011 at 5:54 am
    Permalink

    best cite ni?ke ni cite ciktom ni??hehee jgn mara,tak sbr2 nak baca setrusnya..jgn tangguh lagi tau,best gak dpt baca novel free kat sni..heee

    maaf,smlm tak dpt dtg sni..kes tertdo punya pasal + penat sngt2..hehee

    Reply
  • January 23, 2011 at 6:17 am
    Permalink

    cik tom ni byk betul idea…nice..:)

    Reply
  • January 23, 2011 at 6:55 am
    Permalink

    salam

    tak sabar nak tunggu next episode =)

    Reply
  • January 23, 2011 at 7:46 am
    Permalink

    cerpen yang bagus.
    kekeke, waiting for the next episeode

    Reply
  • January 23, 2011 at 8:24 am
    Permalink

    wah….cite ni makin gempaq la….

    Reply
  • January 23, 2011 at 8:41 am
    Permalink

    woahhh..
    EP 6 adalah giliran sy..
    Cik Tom mmg memahami btol!
    mcm tau2 je apa yg akan sy smbung bila cik tom wat cita camtu.. eheheh…
    idea sudah mariiiiiiiiii.. πŸ˜€

    Reply
  • January 23, 2011 at 9:45 am
    Permalink

    fariq memang perangai gitu..
    gelojoh tak ingat..
    melampau!!

    heheheh

    Reply
  • January 23, 2011 at 10:00 am
    Permalink

    Suspen novel ni..

    Reply
  • January 23, 2011 at 10:13 am
    Permalink

    siapa seorang blogger….?

    haqim?

    adakah cintanya jugak untuk illya suhana?

    wah,banyak persoalan yg tak terjawab nih..tak mahu terlepas untuk tahu ending.

    lelaki tak baik fight hanya untuk seorang pompuan…sangat teruk!

    Reply
  • January 23, 2011 at 10:48 am
    Permalink

    wah..Tom dah mula bercerpen semula..sukanya ..hehe..good luck dear..

    Reply
  • January 23, 2011 at 11:10 am
    Permalink

    Aiyooo..
    Tak faham..
    Terlepas episod sebelumnya lahh..

    Reply
  • January 23, 2011 at 11:12 am
    Permalink

    ciktom buat cerpen…

    Reply
  • January 23, 2011 at 11:53 am
    Permalink

    @Fariq

    Fariq jadi 2nd hero ke? jap2..nak imagine dulu…hehehehe…

    nice one cik tom..:)

    Reply
  • January 23, 2011 at 12:14 pm
    Permalink

    Ah sudah.. mula2 haqim, skrg pulak Fariq. tensen la macam ni.. Abes sy mcm mane? oh Ilya suhana ku. Takpe, Biar dorang berdua tu berentap. Jum abang blanje Ilya Suhana makan cendol pulut. heheh..

    (^__^)

    Reply
  • January 23, 2011 at 1:47 pm
    Permalink

    berdebar nak tunggu sambungan esok

    Reply
  • January 23, 2011 at 3:43 pm
    Permalink

    Cik Tom~ Ni segmen karang novel apa pulak? Kiki πŸ˜‰

    Btw, cerita Cik Tom best! gangster lah lu! πŸ˜›

    Reply
  • January 23, 2011 at 3:59 pm
    Permalink

    cik tom..
    mslah lama berulang lagi…
    aduuuu double post kembali lagi..

    Reply
  • January 23, 2011 at 6:17 pm
    Permalink

    huish garang tu..
    tak sabar nk tgu sambungan πŸ˜€

    Reply
  • January 24, 2011 at 1:29 am
    Permalink

    cpt update cik tom! hehe. xsabar nk taw smbungannya.

    Reply
  • January 24, 2011 at 4:40 am
    Permalink

    ni cerpen cmne?berantai k..blogger lain2 k yg buat?huhu..

    suke baca πŸ™‚

    Reply
  • January 24, 2011 at 4:52 am
    Permalink

    haha.. cik tom mmg memahami.. ca tau2 je apa yg berlegar2 di minda..
    memahami btol! serasi bersama.. haha.. ;-p

    Reply
  • January 24, 2011 at 5:17 am
    Permalink

    Hi Cik tom,
    First time tinggalkan komen di sini. Cerpen ke ni? Maaf la, mekar baru aje follow ni, jadi ku baca EP5 je.

    Reply
  • January 24, 2011 at 5:56 am
    Permalink

    uit novel..hehe tunggu episod seterusnyer!

    Reply
  • January 24, 2011 at 7:12 am
    Permalink

    haha nasiblah fariq lak jadi hero..huhu, adehlah ni yg takut nk menanti hari rabu ni.. πŸ˜‰

    Reply
  • January 24, 2011 at 7:50 am
    Permalink

    weehuu.. nice dear.. umpama cerpen si penderhaka punya stail la ni.. ahakz..

    Reply
  • January 24, 2011 at 8:10 am
    Permalink

    mendebarkan..hehe
    pasni bole buat satu side utk cerpen ni..:)

    Reply
  • January 24, 2011 at 8:23 am
    Permalink

    haha.. dari seram jadi jiwang dari jiwang jadi gaduh.. pasni masuk fantasi pulak.. haha

    Reply
  • January 24, 2011 at 11:55 am
    Permalink

    cik tom..main cerpen lak ye..
    tak nak main SEO ke??

    hehe..

    tapi bagus juga…

    setiap orang ada style dan kelebihan penulisan sendiri…

    kita saja yang tentukan..

    Reply
  • January 24, 2011 at 4:32 pm
    Permalink

    jauh benar smbugn episod 6 tu ye..hehee leh pas2 ke buat cite ni cik tom..hehee nak join gak la,hehee

    mat pagi^^

    Reply
  • January 24, 2011 at 5:42 pm
    Permalink

    baru semanga nk baca dia pergi bersambung pulak…
    tak sampai seminit baca…
    banyak betul eklan.hehe

    pssttt cerita betul ke main2 nih

    Reply
  • January 24, 2011 at 6:16 pm
    Permalink

    wah suspens πŸ˜›

    Reply
  • January 24, 2011 at 11:25 pm
    Permalink

    kisah benar ke cik tom..
    ehehheeee

    Reply
  • January 27, 2011 at 5:19 am
    Permalink

    best jugak entri nih..cuak nak tau kisah selepasnya..

    Latest Entri :
    Pemakanan Punca Penyakit

    Reply
  • January 27, 2011 at 5:22 am
    Permalink

    best jugak entri nih..cuak nak tau kisah selepasnya..

    Latest Entri :
    Pemakanan Punca Penyakit

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE