Post navigation

EP5 – Aku Seorang Blogger

Posted on by


Cerita bersambung ini sambungan dari……

Sambil enak melayan nasi goreng belacan dan cerita kartun di Astro Ceria…
..tiba – tiba tanpa disangka…

“”Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti””

Berkumandang lagu “Menatap Wajahmu” nyanyian Aril. Dan seperti yang diduga haqim nama “Intan Payung” yang tertera pada skrin Iphonenya itu. Nickname Intan Payung yang sengaja diberikan kepada Ilya Suhana.


Hatinya melonjak riang kerana inilah kali pertama Ilya Suhana menelefonnya walaupun sudah berpuluh mesej dan call sebelum ini yang tak pernah dilayan.

Hello. Ada apa ye intan payung Ilya ku sayang?

‘Wei..ko ni Haqim ker? Aku nak bagi warning, mulai hari ini ko jangan ganggu lagi Ilya Suhana.”

Ko pesal pulak nak warning aku bagai. Ko tue siapa?? Kenapa ko call aku guna no handphone Ilya Suhana??

Aku fariq, pakwe Ilya Suhana. Dia awek aku. Hak milik aku. So, ko jangan nak ganggu dia lagi.”

Weh kalau ko anak jantan meh bersekemuka la. Apa kes main warning telefon je?

Wokey. Jumpa ko pukul 5 petang dekat playground area rumah Ilya Suhana.”

Ok

Haqim telah nekad. Di dalam mindanya telah merancang sesuatu yang akan dibuatnya ketika bersemuka dengan fariq.

Pandai-pandai ko je ye nak warning aku. Tunggulah esok kau akan tahu langit tue tinggi atau rendahnya…..

Keesokkan harinya……..



Sambungannya………
********************************************************
klik sini

53 thoughts on “EP5 – Aku Seorang Blogger

  1. Salam cik Tom.wow…fariq dah muncul…mmg gempak laa cik Tom…dahsyat jugak si Fariq nie…garang n protecting giler…hu3.seriously…plot yg menarik cik Tom (^^,)

    p/s : cian plak si Haqim…sedih plak kena warning2 cam tuu…bukan nye ganggu rumahtangga org kan?…baru jd awek fariq jer pun….klo dah tunangan or isteri org lain citer…chewah, dh rase mendalami sgt citer nie.mcm drama plak…hehehe

  2. adeh,, aku terpaksa menyokong fariq lepas ni utk episod 6.. hahaha..

    nice story ciktom,, terbaikk :)

    thnx for joining us…

  3. best cite ni?ke ni cite ciktom ni??hehee jgn mara,tak sbr2 nak baca setrusnya..jgn tangguh lagi tau,best gak dpt baca novel free kat sni..heee

    maaf,smlm tak dpt dtg sni..kes tertdo punya pasal + penat sngt2..hehee

  4. woahhh..
    EP 6 adalah giliran sy..
    Cik Tom mmg memahami btol!
    mcm tau2 je apa yg akan sy smbung bila cik tom wat cita camtu.. eheheh…
    idea sudah mariiiiiiiiii.. :D

  5. siapa seorang blogger….?

    haqim?

    adakah cintanya jugak untuk illya suhana?

    wah,banyak persoalan yg tak terjawab nih..tak mahu terlepas untuk tahu ending.

    lelaki tak baik fight hanya untuk seorang pompuan…sangat teruk!

  6. Ah sudah.. mula2 haqim, skrg pulak Fariq. tensen la macam ni.. Abes sy mcm mane? oh Ilya suhana ku. Takpe, Biar dorang berdua tu berentap. Jum abang blanje Ilya Suhana makan cendol pulut. heheh..

    (^__^)

  7. Cik Tom~ Ni segmen karang novel apa pulak? Kiki ;)

    Btw, cerita Cik Tom best! gangster lah lu! :P

  8. haha.. cik tom mmg memahami.. ca tau2 je apa yg berlegar2 di minda..
    memahami btol! serasi bersama.. haha.. ;-p

  9. Hi Cik tom,
    First time tinggalkan komen di sini. Cerpen ke ni? Maaf la, mekar baru aje follow ni, jadi ku baca EP5 je.

  10. haha nasiblah fariq lak jadi hero..huhu, adehlah ni yg takut nk menanti hari rabu ni.. ;)

  11. cik tom..main cerpen lak ye..
    tak nak main SEO ke??

    hehe..

    tapi bagus juga…

    setiap orang ada style dan kelebihan penulisan sendiri…

    kita saja yang tentukan..

  12. jauh benar smbugn episod 6 tu ye..hehee leh pas2 ke buat cite ni cik tom..hehee nak join gak la,hehee

    mat pagi^^

  13. baru semanga nk baca dia pergi bersambung pulak…
    tak sampai seminit baca…
    banyak betul eklan.hehe

    pssttt cerita betul ke main2 nih

  14. best jugak entri nih..cuak nak tau kisah selepasnya..

    Latest Entri :
    Pemakanan Punca Penyakit

  15. best jugak entri nih..cuak nak tau kisah selepasnya..

    Latest Entri :
    Pemakanan Punca Penyakit