Komisyen pertama dari jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Nak update komisyen pertama dari jobdirumah yang cik tom dapat beberapa hari lepas. Alhamdulillah dapat juga komisyen RM20. Oklah untuk permulaan cik tom yang join panduan kerja jobdirumah.

komisyen pertama jobdirumah
komisyen pertama jobdirumah

Tak salah kita cuba mencari kerja sampingan di samping kerja tetap yang sudah ada. Dengan taraf hidup yang makin tinggi anda boleh cuba kerja dari rumah yang hanya perlukan korang tahu guna microsoft, internet akses dan kerja boleh dilakukan pada bila-bila masa dan di mana jua. Pada yang berminat untuk mencuba kerja part time dari rumah boleh baca info lanjut dengan klik >>jobdirumah<<

Pada yang nak join affiliate boleh juga klik link di atas.

ps: Sori dah beberapa hari tak melawat blog kawan blogger. InsyaAllah kalau terluang cik tom akan singgah. Bersiap untuk kembali kerja ke kuala pilah ahad ni.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

63 thoughts on “Komisyen pertama dari jobdirumah

  • June 2, 2012 at 12:56 pm
    Permalink

    syukur..masyuk jgak tu…. πŸ™‚

    Reply
  • June 3, 2012 at 1:56 pm
    Permalink

    Tahniah CT sebab berjaya dapat kosmisyen sebanyak itu.
    Bukan senang sebenarnya nak dapat even amount sebegitu.
    Dulu says saya rajin buat. Ada 3,4 kali dapat bayaran πŸ™‚

    Reply
    • June 6, 2012 at 8:33 pm
      Permalink

      wah banyak juga dah dpt 3,4 kali bayaran..cik tom baru join says dlm seminggu lebih..ada rm21.40..nak kumpul sampai boleh cash out..huhu

      Reply
  • June 3, 2012 at 3:48 pm
    Permalink

    Tahniah cik tom …kira besar jugak tu komisyen tuu…

    Reply
  • June 3, 2012 at 4:38 pm
    Permalink

    Cik tom,minat la nak buat kerja dirumah ni…tambah pndapatan..lepas broadband bulan2 tak pe doh..hehe

    Reply
    • June 6, 2012 at 8:29 pm
      Permalink

      boleh cuba kalau berminat..baca maklumat lanjut dengan klik link yang diberi..insyaAllah ada rezeki bagi yang rajin n berusaha..

      Reply
  • June 3, 2012 at 5:11 pm
    Permalink

    wah..masyuk..
    ciktom memang pandai bab2 affliate ni..
    saya x pndai langsung hal ni..
    penah gak jadi affliate..tapi takde sale pun..huhu

    Reply
    • June 6, 2012 at 7:59 pm
      Permalink

      masih belajar lagi pasal affiliate ni..
      jomlah kita sama2 usaha dpt sales..
      kl xpandai kita belajar..
      ciktom pun still belajar lg bab2 affiliate ni..

      Reply
      • June 6, 2012 at 9:13 pm
        Permalink

        mmm..tapi tak pandai nak bagi ayat..
        maklumlah ..sy ni kureng sikit bahasa dalam berblog..

        Reply
  • June 4, 2012 at 9:35 am
    Permalink

    wah, ada gak yang masuk.. alhamdulillah .. πŸ™‚ keep it up

    Reply
  • June 4, 2012 at 2:48 pm
    Permalink

    rezeki membuat kerja part time

    Reply
  • June 5, 2012 at 12:07 am
    Permalink

    tahniah..aku tak promosi yang ni..hoho..aku harap ko dapat lebih lepas ini ye. pastu, leh belanja aku cendol plakk..

    Reply
    • June 6, 2012 at 5:47 pm
      Permalink

      ko dh byk promosi mcm2 yg lg byk sbb tue xpandang yang ni..hehe..nak belanja cendol boleh je..

      Reply
      • June 6, 2012 at 11:32 pm
        Permalink

        chii pn nak gak la cik tom belanja..tp xnak cendol..nak ayam goreng boleh :p

        Reply
        • June 10, 2012 at 2:33 am
          Permalink

          boleh je nanti ada peluang kita jumpa..hee

  • June 5, 2012 at 2:50 am
    Permalink

    1st time dengar jobdirumah ni, bagus jga ya

    Reply
    • June 6, 2012 at 5:47 pm
      Permalink

      memang servis yang disediakan oleh jobdirumah bagus jugak..sentiasa update kerja setiap hari..

      Reply
  • June 5, 2012 at 10:06 am
    Permalink

    bagus ni, boleh di war-warkan untuk sapa-sapa yang mencari kerja

    Reply
    • June 6, 2012 at 5:39 pm
      Permalink

      yup boleh war-warkan pada yang berminat cari kerja sampingan atau kerja dari rumah.

      Reply
  • June 5, 2012 at 3:25 pm
    Permalink

    Terasa puas hati bila dapat komisyen cam tukan, walau sedikit tapi syiookkk…sesaja je dapat duitkan (tak jugak sesaja coz apa jugak dalam hidup kita memerlukan usaha.)

    Reply
    • June 6, 2012 at 5:37 pm
      Permalink

      aah berpuas hati juga..yup ada usaha jugak tipulah xde usaha..nak masuk kena daftar dulu..lepas daftar kena masukkan link dlm blog..tue semua usaha..hee

      Reply
  • June 5, 2012 at 7:28 pm
    Permalink

    tahinah ciktom..dapat juga daripada tak dapat..

    Reply
    • June 6, 2012 at 5:21 pm
      Permalink

      busy n ada hal tue lama xreply komen n bw….

      Reply
  • June 6, 2012 at 1:20 pm
    Permalink

    hebat ciktom ni, walaupun dah buang iklan jobdirumah dari blog, tetap masyuk juga komisen. walauapa pun, saya nak ucapkan tahniah juga pada cik tom. saya selalu baca blog ciktom ni, selalunya tak rasa nak komen. tapi hari ni nak komen la…

    Reply
    • June 6, 2012 at 5:11 pm
      Permalink

      cik tom pn pernah singgah blog halim tgk psl komisyen yg awak selalu dpt..lg hebat.. cik tom baru berjinak2 join..

      Reply
  • June 6, 2012 at 2:33 pm
    Permalink

    tahniah cik tom
    bukan senang nak dpt sale, tp kalau dapat kira bgs marketing kita πŸ™‚

    Reply
    • June 6, 2012 at 5:10 pm
      Permalink

      thanks sop..rezeki tersepak kali ni kot..hehe

      Reply
  • June 6, 2012 at 3:47 pm
    Permalink

    Alhamdulillah, itulah rezeki namanya.. πŸ™‚

    Reply
    • June 6, 2012 at 5:08 pm
      Permalink

      yup alhamdulillah rezeki yg ciktom dpt kali ni πŸ™‚

      Reply
  • June 6, 2012 at 4:30 pm
    Permalink

    tka per klu tka der msa heee kmi paham cik tom ada kerja sndri..sy nak joit cik tom heee

    Reply
    • June 6, 2012 at 5:08 pm
      Permalink

      minggu depan student start masuk memang makin busy..hehe..
      jomlah join suri.. suri baca info detail di link website yang diberi…

      Reply
  • June 6, 2012 at 4:38 pm
    Permalink

    Salam cik tom , saya sangat tertarik dgn blok cik tom.saya juga cuba nak buat blog macan cik tom.saya dah try tutorial yg cik tom bg utk buat tab menu dan lain-lain..apasal x jadi yer.Saya buat blog sendiripun main tekan san dan tekan sini..tub-tub jadi gak tapi tak secanggih cik tom punya..boleh tolong saya tak .Cuba cek blog saya cam ner nak tambah sepeti cik tom sekian

    Reply
    • June 6, 2012 at 5:05 pm
      Permalink

      salam..cik ida follow betul2 x step yg diberikan? kalau ye cik tom rs xde masalah utk menjadi..
      kl xde code yg sama dlm tutorial cik ida boleh cari code yg seiras2 sama sbb xsemua theme @template yang kita guna sama codenya..
      cik ida nak tambah apa lg di blog ye?
      theme cik tom mmg berbeza dgn cik ida sbb guna wordpress..
      tp kalau berminat dgn design theme cik tom, cik ida boleh try google theme percuma..
      yg cik tom punya ni kwn yg design kan..

      Reply
      • June 6, 2012 at 8:01 pm
        Permalink

        ooo..ye ker..kalau blh nak letak menu spt home, tutorial, resepi lebi kerang cam tu ler…saya buat blog tak pa berguru..tu yg banyak tak faam bhs blog…ok ..akan saya cuba hingga jaya

        Reply
        • June 6, 2012 at 8:02 pm
          Permalink

          alamak ..bukan lbh kerang..lebih kurang..hahaaaa

        • June 10, 2012 at 2:36 am
          Permalink

          cuba tutorial cik tom untuk tab menu ye… ada 3 versi.. boleh cuba mana2 sampai berjaya ye.. kalau ada apa2 boleh tanya cik tom.

  • June 6, 2012 at 5:33 pm
    Permalink

    Teruskan usaha sis… πŸ™‚ Banyak dapat tu πŸ™‚

    Reply
    • June 6, 2012 at 7:22 pm
      Permalink

      thanks..yup bila dpt 1 komisyen ni rasa semangat nak usaha lagi.

      Reply
  • June 6, 2012 at 11:30 pm
    Permalink

    1 sales 20 inggit..banyak gak tu..kalau dibiarkan lama2..dapat banyak tu..eheh

    Reply
    • June 10, 2012 at 1:38 am
      Permalink

      thanks mommy nana πŸ™‚
      all de best to u too..

      Reply
  • June 13, 2012 at 2:52 pm
    Permalink

    As salam Cik Tom..saya dah lama cari entry tuk Job Di Rumah…berkat baca kat blog Cik Tom ni..arini gak saya sign up untuk jadi ahli kat JobDiRumah..bukan ape..dah byk saya try buat online tapi semuanya hampeh je…mungkin bukan rezeki saya lagi…saya mmg tawakkal je sign up untuk JDR ni..saya harapkan yang terbaik disamping dapat tolong hubby dan tambah ape yang patut..insyaallah..cuma saya berharap sangat dapat tunjuk ajar dari ohak Cik Tom..takut saya tak paham macam mana JDR ni berfungsi..terima kasih tak terhingga…

    Reply
    • June 13, 2012 at 8:32 pm
      Permalink

      wslm… ok kalau ada apa2 yang tak faham boleh tanya cik tom atau pihak jobdirumah.. cik tom akan cuba mana yang cik tom tahu ye.. yang penting kita kena rajin mohon kerja yang direkemen oleh jobdirumah..good luck dalam tolong hubby tambah duit…

      Reply
  • Pingback:Komisyen ketiga dan keempat dari Jobdirumah

  • January 14, 2013 at 11:42 am
    Permalink

    Assalamualaikum Cik Tom
    boleh saya tahu apa jaminan yg saya akan dapat kerja bila join JDR. saya bimbang lepas sy dh buat pmbayaran rm50 tp kerja yg sy apply x dpt.
    so, pada pandangan Cik Tom susah ke atau nasib seseorg yg membuatkan dia diterima bekerja di JDR? TERIMA KASIH

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE