Jom buat duit mudah dengan Mobicow

Assalamualaikum dan salam sejahtera… Hari ini cik tom nak kongsikan satu lubuk duit yang baru cik tom join selepas kembali aktif berblog pada bulan lepas. Cik tom terbaca mengenai lembu comel Mobicow ni dari blog Sishaza. Jadi cik tom pun tak nak la makan sorang-sorang kan. Kita sharing and caring bab duit2 ni. Mana tau korang pun berminat nak buat duit tambahan dari blog dan yang best bayaran dalam USD.

Syarikat pengiklanan Mobicow
Syarikat pengiklanan Mobicow

Syarat paling utama nak join buat duit di Mobicow, korang mestilah mempunyai blog dan akaun paypal. Kalau takde blog, boleh mulakan belajar buat blog dari sekarang. Masih belum terlambat–>Tutorial buat blog percuma blogspot. Kalau nak buat blog hosting berbayar macam ciktom.com ni, cik tom rekemen korang beli hosting+free domain kat –>NETKL.

Baca juga: Review domain dan hosting NetKL

Nak baca lanjut mengenai apa itu domain dan hosting beserta tips boleh baca beberapa artikel yang pernah cik tom kongsikan dalam kategori; Domain dan hosting.

Oppss sori banyak dah melalut ke lain kan. Tapi cik tom kena sharing jugak sebab kebanyakan yang email cik tom rata-rata baru permulaan nak berblog dan insyaAllah cik tom akan tolong jawab pertanyaan korang mana yang mampu.

Jom buat duit mudah dengan Mobicow

Balik kepada topik asal kita, sebenarnya Mobicow ialah sebuah syarikat pengiklanan dan kita sebagai publisher akan letak iklan mobicow dalam blog kita. Iklan Mobicow ni dikira hanya based view on mobile user je. Kalau yang masuk dalam blog korang guna laptop dan lain2. Tak akan dikira.

Cara pembayaran pengiklanan mobicow

Bayaran dari syarikat mobicow ni pulak akan masuk pada 16hb atau 17hb setiap bulan. Payment akan masuk ke akaun paypal kalau cukup jumlah minima $5 selama sebulan. Kalau tak cukup akan proceed jumlah tu ke bulan berikutnya. Cik tom join 6 November dalam sepuluh hari lepas tue, 17hb terus masuk akaun paypal. Berapa jumlahnya? Cik tom dah set next autopublish entry jumlah income 10 hari dengan mobicow.

Cara-cara mendaftar akaun Mobicow

Mudah je cara-cara nak mendaftar di akaun Mobicow. Cuma korang kena la lalui proses untuk dapat kelulusan dari mobicow.

Jom buat duit mudah dengan Mobicow
Blog dapat kelulusan boleh mula buat duit dengan mobicow
  1. Pergi ke website dengan klik–>Mobicow
  2. Link cik tom bagi tu akan direct ke website untuk sign up/ register.
  3. Klik “Start Now”
  4. Kemudian korang isi borang yang disediakan seperti username, password, email, etc dan dah habis isi semua; sila la klik button “Sign Up”.
  5. Tunggu email susulan dari pihak Mobicow sebab diorang akan minta “verify email” yang dah didaftarkan masa isi borang step no.4 tu dalam masa 7 hari.
  6. Selepas verfiy email pihak Mobicow akan minta korang letakkan code banner di dalam blog untuk diorang review blog korang macam mana dalam masa 24 jam.
  7. Kalau cukup semua syarat, barulah blog akan di approve oleh Mobicow.
  8. Lepas tu jawabnya $$$$$ la.

Nanti kalau cik tom rajin cik tom buat tutorial daftar Mobicow ini versi bergambar pulak. Tapi buat masa sekarang korang follow up je cara di atas. Fast action fast result. hehe..

Psst..jangan berlengah mana tau kuota lepas ni makin mengecil kan.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

27 thoughts on “Jom buat duit mudah dengan Mobicow

  • December 7, 2015 at 4:33 pm
    Permalink

    rasanya saya memang tak boleh nak join Mobicow ni… Sebab dah dekat 3 tahun saya tak gunakan Paypal…
    Fobia…
    Lepas akan paypal saya kean ceroboh… Dan penceroboh tu buat bayaran dengan menggunakan akaun paypal saya… huhuhu
    Jom baca entri terkini Anuar …Hobi Isteri Saya, Cantik tak? (Bahagian 78, 79 dan 80)My Profile

    Reply
    • December 14, 2015 at 12:02 am
      Permalink

      erk seram ni..ciktom baru ingat nak kumpul banyak2 income dalam paypal baru cashout…camni memang kena cepat2 transfer..

      Reply
    • December 14, 2015 at 12:01 am
      Permalink

      confirm dah banyak kali merasa ni..bestnya ciktom baru nak cuba..hehe

      Reply
    • December 14, 2015 at 12:00 am
      Permalink

      Jom join ujie..ciktom punya dah dapat bayaran pertama..tunggu bayaran kedua pulak untuk bulan ni.

      Reply
    • December 13, 2015 at 11:59 pm
      Permalink

      baik cepat2 promosi..next date payment 16 or 17hb..mana tau terus senyum duit masuk akaun paypal

      Reply
    • December 13, 2015 at 11:58 pm
      Permalink

      memang diakui menganggu pengguna handphone…tapi takpe niat pun nak pasang beberapa bulan je kat blog ni..baru pindah iklan ke blog lain..

      Reply
  • December 7, 2015 at 8:57 pm
    Permalink

    Byk tips duit dari blog je ciktom…

    Nak tau buat duit tanpa blog ada x?

    Sy bukan xnak wat blog tapi xreti nak tulis pe…xpndi karang ayat..bm spm dulu pun lepas2 je..hahaha

    Reply
    • December 13, 2015 at 7:24 pm
      Permalink

      ada yang cik tom pernah share mengenai “8share” dan buat duit “jobdirumah”…try search entri tajuk tu dalam blog ciktom ye.

      Reply
    • December 13, 2015 at 10:22 am
      Permalink

      jom2 cuba letak iklan mobicow ni..ciktom duk tunggu bayaran kedua pulak..nak dekat 50usd dah..hihi

      Reply
    • February 2, 2016 at 4:02 pm
      Permalink

      jomlah cuba..tak rugi pun join banyak2 peluang buat duit..lagipun percuma daftar..waktu bayar pun xde charge apa2 gak..

      Reply
    • February 17, 2016 at 11:17 pm
      Permalink

      biasa tak sampai dalam masa 24 jam team mobicow akan respon…semoga masyukk dapat duit lepas ni…amin..

      Reply
  • August 2, 2016 at 4:31 pm
    Permalink

    Mobicow punya iklan setakat ne ada yg mcm unapproriated tak? ads dia kita boleh pilih ke apa yg keluar? takut gak klu ads dia kuar yg pelik pelik..hehe..
    Jom baca entri terkini Wan Haffiz …Sampul Duit Raya Kartun 2016My Profile

    Reply
    • October 21, 2016 at 12:39 am
      Permalink

      setakat yang ciktom bukak guna hp ciktom takdelah lagi unsur lucah,non halal atau alcohol..

      Reply
    • October 21, 2016 at 12:38 am
      Permalink

      terima kasih. mesti blog trafik mantap tu cepat je approve. hihi

      Reply
    • October 20, 2016 at 1:12 pm
      Permalink

      daftarlah mobicow..kemudian masukkan code iklan ke dalam blog..cukup sebulan dapat bayaran ke dalam akaun paypal..memang best dapat bayaran dalam usd..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!