Ubat Kencing Manis Semulajadi Klinax Organik

Ubat Kencing Manis Semulajadi Klinax Organik | Jika kita lihat sekarang pelbagai penyakit wujud tanpa mengira usia tua atau muda. Kalau dulu penyakit seperti kencing manis, darah tinggi atau diabetes hanya menyerang golongan orang tua. Namun  kini, semakin ramai golongan muda sudah mula menghidap penyakit golongan veteren ini.

Paling ketara penyakit yang banyak melanda di kalangan rakyat Malaysia ialah kencing manis atau diabetes. Antara puncanya ialah pemakanan yang tidak sihat dan juga faktor genetik keluarga.

gula mudarat kesihatan, kencing manis, diabetes potong kaki kesan diabetes kencing manis

Penyakit kencing manis ataupun (BM = Diabetis melitus; Inggeris = diabetes mellitus merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa dalam darah), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya.-penyakit kencing manis.

Ayah cik tom sendiri pesakit kencing manis sepertimana tips yang pernah cik tom kongsikan di entri; Cara Turunkan Bacaan Kencing Manis. Hasil dari feefback pembaca blog cik tom ramai juga yang mengatakan tips untuk menurunkan paras gula tersebut kurang sesuai bagi mereka.

Kita sebagai manusia kenalah berusaha untuk ikhtiar bagi mencegah dan merawat penyakit kencing manis atau diabetes. Tidak perlu menyalahkan faktor genetik semata-mata. Kerana ia turut bergantung pada tahap pengambilan makanan dan minuman tinggi kandungan gula.

Salah satu ubat herba semulajadi kencing manis yang mujarab cik tom nak recommend pada anda semua ialah KLINAX ORGANIK.

gambar produk klinax organik

Ubat Kencing Manis Semulajadi Klinax Organik

Klinax Organik ialah produk kesihatan ubat kencing manis berasaskan bahan semulajadi iaitu 100% daripada pokok herba belalai gajah. Ubat herba Klinax dijamin selamat tanpa bahan kimia yang merbahaya. Malahan terbukti berkesan dalam penurunan paras gula dalam darah.

kebaikan pokok belalai gajah

<Pokok herba belalai gajah>

Klinax berfungi membantu pankreas menghasilkan insulin secara normal supaya gula di dalam tubuh badan dapat ditukarkan kepada tenaga. Ini penting supaya gula dalam badan tidak terkumpul dan sentiasa berada pada paras normal.

Ubat Kencing Manis Semulajadi Klinax Organix

Untuk memudahkan lagi pemahaman anda mengenai punca terjadinya diabetes, kepentingan insulin dalam membantu menurunkan paras gula dalam badan. Jom lihat video bergambar kartun bahasa inggeris yang mudah difahami.

 

Kelebihan Ubat Kencing Manis Klinax Organik

Banyak kelebihan Klinax Organik dan sangat sesuai bagi yang menghadapi penyakit kencing manis dan diabetes;

 1. 100% berasaskan Pokok Herba Belalai Gajah. Klinax Organik tidak mengandungi dadah atau racun terkawal seperti ubat kimia yang ada dipasaran.
 2. Klinax Organik berbentuk kapsul, ia lebih mudah untuk dimakan. Malahn kapsul diperbuat daripada gelatin halal.
 3. Klinax Organik dibungkus dalam botol bersaiz kecil yang mudah untuk di bawa travel atau dimasukkan ke dalam bag.
 4. Klinax Organik telah disahkan BEBAS dari dadah atau racun terkawal oleh Pusat Racun Negara, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang.
 5. Kapsul Klinax boleh bertahan selama setahun dari tarikh botol dibuka kerana menggunakan bekas kedap udara yang menjaga kualiti kapsul.
 6. Silica gel turut dimasukkan ke dalam botol bagi mengelakkan kapsul Klinax Organik berkulat akibat kelembapan.
 7. Botol Klinax Organik mempunyai clip seal pada bahagian penutup. Ini memastikan setiap botol Klinax selamat dan belum dibuka atau digunakan.
 8. Klinax mampu membantu pankreas hasilkan insulin secara normal, supaya gula dalam badan dapat ditukar menjadi tenaga, sekaligus dapat menurunkan paras gula dalam badan secara SEMULAJADI seawal 5 HARI.

paras gula turun dalam masa 5 hari

Siapakah yang WAJIB mencuba Klinax Organik?

Anda yang mengalami gelaja kencing manis atau diabetes serta gejala lain seperti dinyatakan dibawah WAJIB mencuba Klinax Organik. Sayangilah diri anda. Jangan menyesal tidak sudah bila sebahagian badan anda terpaksa dipotong. Bertindaklah sebelum terlambat.

 • Mereka yang menghidap penyakit diabetes atau kencing manis
 • Mereka yang berisiko menghidap kencing manis, yakni mempunyai  paras gula tinggi dalam badan, iaitu paras 6 dan ketas (paras gula sebelum makan atau minum)
 • Mereka yang mengalami kebas dijari tangan dan kaki akibat darah yang tidak mengalir dengan betul
 • Mereka yang sering rasa lesu dan letih
 • Mereka yang mempunyai masalah luka lambat sembuh
 • Mereka yang terpaksa mengambil suntikan insulin setiap hari
 • Mereka yang mengalami masalah penglihatan semakin buruk akibat paras gula yang terlalu tinggi
 • Mereka yang mengalami masalah jari semakin hitam dan tidak berfungsi

Testimoni Pengguna Klinax Organik

Te stimoni 1: Lesu mula hilang dan paras gula turun dari 9 kepada 5.6*

 turun paras gula kencing manis  Lesu mula hilang dan paras gula turun dari 9 kepada 5.6

Testimoni 2: Aliran darah kembali lancar dan rasa kebas mula hilang*

 Aliran darah kembali lancar dan rasa kebas mula hilang  aliran darah lancar

testimoni ubat kencing manis semulajadi klinax organik

Berapakah Bacaan Normal Paras Gula?

Cik tom tertarik nak berkongsi bacaan normal bagi paras gula kerana ramai yang bertanyakan pada cik tom. Ok, bacaan gula normal bagi seorang yang berpuasa adalah bawah 5.5mmol/L. Manakala, bacaan normal 2 jam selepas makan pula ialah 7. Bacaan gula akan mula turun kepada 6 selepas 3 jam makan.

Jika bacaan gula  anda melebihi bacaan diatas, anda berisiko diserang penyakit kencing manis. Ia juga boleh menyebabkan masalah seperti kebas, luka lambat sembuh, letih yang melampau.

Nak periksa tahap paras gula anda? Sila ke klinik kesihatan atau hospital berhampiran dengan tempat anda. Sila ambil langkah berjaga-jaga dengan membuat pemeriksaan kesihatan secara berkala.

Kos Rawatan Dialisis Mencecah RM2400 sebulan

Jika panyakit diabetes atau kencing manis sudah sampai tahap kronik, kos untuk rawat penyakit tersebut adalah tinggi. Contoh, kos untuk merawat masalah buah pinggang (rawatan dialisis) adalah RM2400 sebulan. Ia amat membebankan.

Oleh itu, rawatan pada peringkat awal penyakit kencing manis adalah amat penting sebelum ia menjadi teruk. Anda perlu dapatkan penyelesaian supaya paras gula dalam badan anda berkurang.

Klinax Organik Berkesan dan Selamat

Alhamdulillah hasil dari feedback customer pesakit kencing manis, ramai memberi feedback positif mengenai keberkesanan Klinax Organix dalam menurukan paras gula dalam darah.

Pasti anda tertanya2 berapakah harga sebotol Klinax Organik? Adakah mahal seperti produk lain yang jual di luar sana. Jangan risau harga sebotol Klinax amatlah berpatutan dan mampu milik.

Untuk maklumat lanjut tentang produk, anda boleh layari website rasmi Klinax Organik, >>>sila klik sini<<

Untuk dapatkan maklumat tambahan tentang penyakit kencing manis, >>sila klik sini<<

Jangan lupa untuk dapatkan tips-tips kesihatan khas untuk pesakit kencing manis terus melalui email anda dengan subscribe di website rasmi Klinax Organik.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

25 thoughts on “Ubat Kencing Manis Semulajadi Klinax Organik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!