Blogger Tiru Layout Blog Cik Tom ATAU Cik Tom Yang Tiru Layout Blogger Lain??

Cik tom buat entry ni bagi nak menjelaskan yang tiada blogger lain yang tiru layout blog cik tom dan cik tom juga takde tiru layout blog orang lain. Melainkan sebelum ni cik tom pernah bagitahu yang ada blogger Copycat Entry Cik Tom.


Bagi yang belum tahu lagi, cik tom nak maklumkan yang blog “Sophisticated Girl” aka “Miss Yaty“tue ialah blog kepunyaan adik cik tom. Dan kitaorang berdua memang sangat rapat dan tak mustahil la layout kami berdua lebih kurang sama. Dah adik beradik kan, saling tolong menolong dalam mendeco blog. Please jangan buat sebarang spekulasi lagi ye. Lagipun takde salahnya kalau bertanyakan kitaorang sendiri dulu hal sebenarnya sebelum mengagak sesuatu yang tak benar. Sila soal selidik dulu kebenaran sebelum melulu membuat sebarang kenyataan.

p/s: think once before act…think twice before write…

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

66 thoughts on “Blogger Tiru Layout Blog Cik Tom ATAU Cik Tom Yang Tiru Layout Blogger Lain??

  • January 29, 2011 at 11:47 pm
    Permalink

    bila adik beradik berblogging. hehe..JT tgk takde la same sgt pon..bleh gak jadi isu ek.pelik..

    Jejaka Terhangat: Hitam dan Putih Hati Seorang Lelaki.

    Reply
  • January 29, 2011 at 11:38 pm
    Permalink

    ok..sy dah bce di kedua-dua pihak..tak de istilah tiru kan..ape2 pun mmg kemas susunan blog cik tom..=)

    Reply
  • January 29, 2011 at 11:41 pm
    Permalink

    pulak,ada org hentam adik cik tom ke?

    Reply
  • January 29, 2011 at 11:56 pm
    Permalink

    jgn gado2.. xde sape salah.. yg penting, selidik dulu sblm tuduh.. kn?? ^_^

    Reply
  • January 30, 2011 at 12:06 am
    Permalink

    ahha adik cik tom rupenye,,kesian org yg da anggap bukan2 tu

    Reply
  • January 30, 2011 at 12:20 am
    Permalink

    huhuhu.. macam2.. cik tom oh cik tom!

    Reply
  • January 30, 2011 at 12:25 am
    Permalink

    Akak tgk ok jer…dah nama adik beradik, mesti ada iras…cam baju ler, boleh pinjam memnjam antara adik beradik..

    Reply
  • January 30, 2011 at 12:25 am
    Permalink

    xpe..akak faham sb akak da jumpa uolls berdua..hehe..great moment tau ciktom walau sekejap..akak miss you n yaty la ciktom..juga adik bosu ciktom yg pendiam itu..hehe

    Reply
  • January 30, 2011 at 12:30 am
    Permalink

    panas ni cik tom. mungkin dia taktau cik tom dan yaty siblings sebab tu dia cakap macam tu kan.

    cik tom blog kita sama merah ni. kang ada pulak kata miza tiru cik tom and sebaliknya. hehehe πŸ™‚ apa-apa pun kita punya minat yang sama kan. kaler merah jugak πŸ™‚

    Reply
  • January 30, 2011 at 12:35 am
    Permalink

    blog pn ada kmbar yerk..
    harap2 x bermusuhan ler pasni
    blog ajer lgpun..
    jgn pasni dia bdah muka wat cam cik tom sudah..

    Reply
  • January 30, 2011 at 1:17 am
    Permalink

    blog saya mengambil inspirasi blog cik tom

    Reply
  • January 30, 2011 at 1:20 am
    Permalink

    itu tandenye cik tom ade peminat setia.. sampaikan stiap inci rope blog ni ditelek dan diteliti… hehehehe

    Reply
  • January 30, 2011 at 1:23 am
    Permalink

    tiap orang lain la cara penghasilan entri d0rang, even adk beradik.. tu pun nak heran.. adess

    Reply
  • January 30, 2011 at 2:15 am
    Permalink

    setiap org ada kreativiti masing2…

    Reply
  • January 30, 2011 at 2:27 am
    Permalink

    xpe ciktom.. dorang tatau tu.. πŸ™‚

    Reply
  • January 30, 2011 at 2:29 am
    Permalink

    agaknya blogger yg wat review tu tak perasan kot cik tom ni ada adik. it's okey. lain kali kali kena siasat dulu before cakap pape kan πŸ™‚

    Reply
  • January 30, 2011 at 2:29 am
    Permalink

    nape blog belalang x same mcm ciktom? belalang nak decorate blog same cam ciktom…huhuhuhu

    Reply
  • January 30, 2011 at 2:47 am
    Permalink

    salam cik tom,

    Ai ada gak buat entry pasal tiru meniru ni. tapi bukan pasal blog. pasal portal dua buah universiti ni. mungkinkah orang yang sama yang buat?

    Reply
  • January 30, 2011 at 3:18 am
    Permalink

    owh..adik cik tom.. πŸ™‚

    Reply
  • January 30, 2011 at 3:23 am
    Permalink

    saya suka tengok layout blog cik tom . dari mengantok terus segar je . siyes tak tipu πŸ™‚

    Reply
  • January 30, 2011 at 3:58 am
    Permalink

    hait cik tom . huhu oh dah lama i tak kacau cik tom mane tahu ade twins kat layout.

    Reply
  • January 30, 2011 at 4:55 am
    Permalink

    salam cik tom,

    suspen kak ati tadi tau..

    ingatkan kak ati yg dikatakan
    kebetulan pula warna blog kak ati
    hampir sama dgn cik tom tapi
    tak niat nak tiru pun ..pasainya
    bila kita pilih color light pink
    dia dtg dgn pakej gitu..tak leh nak
    tukar color post background ..
    kalau boleh kak ati suka warna hitam
    tapi tak leh tukar pulak..

    tentang tu tak payah cik tom
    peduli yg penting cik tom
    dan miss yaty tahu apa sebenarnya ok!..

    senyum cik tom cayang ^__^

    Reply
  • January 30, 2011 at 5:00 am
    Permalink

    depa prihatin je tu cik tom. nampak sunggoh depa suka kat blog u. maafkan je lah depa tuh πŸ™‚

    Reply
  • January 30, 2011 at 5:07 am
    Permalink

    waa~~ade kontroversi ke??
    lame tul xaktif berblogging nie..

    sabar lah ye cik tom..
    biasalah tu,dorang yang rajin mengfemeskan cik tom je tu

    agaggagagaga~~
    ps:dua2 blog pun comel~~

    Reply
  • January 30, 2011 at 5:10 am
    Permalink

    iqbal mmg dah tahu dah =P

    Reply
  • January 30, 2011 at 5:42 am
    Permalink

    biasa lah adek beradik..
    blog saya pun lebih kurang dgn adek saya gak πŸ˜€

    Reply
  • January 30, 2011 at 5:49 am
    Permalink

    kalau tgk dari segi cara letak, kekemasan, mmg sama, tapi kalo tgk tema, warna, mmg jauh sekali la.. :p

    Reply
  • January 30, 2011 at 5:55 am
    Permalink

    pulak…

    Reply
  • January 30, 2011 at 6:02 am
    Permalink

    satu ada tomato…stu lg xde…mane same tu…huhu…

    Reply
  • January 30, 2011 at 6:03 am
    Permalink

    satu ada tomato…stu lg xde…mane same tu…huhu…

    Reply
  • January 30, 2011 at 6:05 am
    Permalink

    yang penting..both of them are pink ! πŸ˜‰

    ehhehe,,

    Reply
  • January 30, 2011 at 6:17 am
    Permalink

    adeh,itupun ada orang pertikaikan..macam2 lah perangai manusia ni…papepun miss yaty n cik tom adik beradik HOT hehehe =P

    Reply
  • January 30, 2011 at 6:27 am
    Permalink

    huhuhu..org tu betol2 syg cik tom tu..adeq badek biasalah..hehe..hope xde isu la lps ni yer cik tom..

    Reply
  • January 30, 2011 at 6:57 am
    Permalink

    Adik-beradik,akak baru je tau hal ini nasib baik cikTom beritahu sebelum akak terbaca di blog org lain.

    Reply
  • January 30, 2011 at 7:18 am
    Permalink

    ohoho adik ciktom ghupenye..eheh..bekenan boley..ahaha

    Reply
  • January 30, 2011 at 7:25 am
    Permalink

    salah paham ni. heee

    Reply
  • January 30, 2011 at 7:38 am
    Permalink

    laa kalau layout iras2 tu salah ker?

    Reply
  • January 30, 2011 at 8:15 am
    Permalink

    kalau nak tau blog akak tu banyak tiru cik tom tau..
    hehehhe

    Reply
  • January 30, 2011 at 8:38 am
    Permalink

    adik ciktom rupanya

    Reply
  • January 30, 2011 at 9:42 am
    Permalink

    Lain je belog Yaty dgn Cik Tom? Kekeke. Jangan lepas ni orang cakapbelog Shag ada iras iras belog semua orang. haha. Sebab, Shag kan cedok ilmu dari semua belog πŸ˜›

    Reply
  • January 30, 2011 at 9:51 am
    Permalink

    macam tu ker..tape adkk bradik tak kisah la..tolong menolong kan

    Reply
  • January 30, 2011 at 10:39 am
    Permalink

    owhhh…adeq ye..

    ptut pn

    πŸ™‚

    Reply
  • January 30, 2011 at 11:53 am
    Permalink

    ada icon bawah entry click here to comment ,icon tu besar cik tom…harapnya dapat jumpa ..hehe

    Reply
  • January 30, 2011 at 12:31 pm
    Permalink

    so,tade la isu sape tiru sape kan…hehehe

    Reply
  • January 30, 2011 at 12:37 pm
    Permalink

    hehehe, hal camtu pun leh jd isu ek. sian adik cik tom. sabo je la.

    Reply
  • January 30, 2011 at 1:02 pm
    Permalink

    diorang nie tak patot kan cik tom….patutnya buat lah senarai semak dulu…hehehe…apelah….

    Reply
  • January 30, 2011 at 1:48 pm
    Permalink

    Hai Tom…suatu ketika dulu template blog ellen sama 100% ngan template blog Tom kan….kan Tom?sapa tiru sapa?hahhaaa…tak der tiru sapa2 kan sebab layout tu memang dari orang yang sama (RB)…sapalah agaknya yang berminat sangat nak kata cam tu…hehe…apapun Tom dan Yaty memang hebat…congrats dari Ellen..

    Reply
  • January 30, 2011 at 2:06 pm
    Permalink

    kalau ada yang sama pon bukannya menjadi satu kesalahan atau memberi apa-apa masalah ya kan ciktom…

    Reply
  • January 30, 2011 at 3:40 pm
    Permalink

    Hahahaha..seram dengar citer..tup2 adik cik tom..Kalo org lain msti dah kena baling ngan tomato dah..hihihi

    Reply
  • January 30, 2011 at 4:35 pm
    Permalink

    kalau template sama tak ada masalah kut melainkan isinya..
    setuju ngan cik tom, lain kali tya dulu, jgn terus buat spekulasi..

    Reply
  • January 30, 2011 at 4:54 pm
    Permalink

    hehehe kalau adik beradik masih boleh diterima, ngat kan org len td πŸ˜›

    Reply
  • January 30, 2011 at 8:39 pm
    Permalink

    Ooo adik beradik rupanya.

    Reply
  • January 31, 2011 at 1:18 am
    Permalink

    miss yaty tu adik cik tom? so no wonder la layout blog pun mcm nak sama

    Reply
  • January 31, 2011 at 2:45 am
    Permalink

    dah nama pun adik beradik , mesti lah blog pun seakan akan kan . πŸ™‚

    Reply
  • January 31, 2011 at 4:15 am
    Permalink

    owhhh.. Miss Yaty tu adik Cik Tom rupanya..
    baru sy taw.. hehhehe…

    Reply
  • January 31, 2011 at 4:32 am
    Permalink

    ades.. cam2 hal kan.. πŸ™‚

    Reply
  • January 31, 2011 at 4:33 am
    Permalink

    mesti terjah adik cik tom punya blog ni!

    Reply
  • January 31, 2011 at 5:43 am
    Permalink

    wow!!
    adik rupanya..
    mahu gi berkenalan la..
    hheehehee

    Reply
  • January 31, 2011 at 7:39 am
    Permalink

    salam,,

    sabar lah cik tom…

    miss yat tu,,,jangan kisah apa orang kata okeh..

    Reply
  • January 31, 2011 at 4:21 pm
    Permalink

    Biasalah kan adik-beradik mesti nk share2…

    Reply
  • January 31, 2011 at 4:50 pm
    Permalink

    Ho3.. Jai dah lama tau.. Untuk makluman, Jai dulu tiru theme blog cik tom (pengakuan berani..ha3.

    Reply
  • February 2, 2011 at 1:43 pm
    Permalink

    emmm mybe dia ingt adik cik tom tiru..dia x tau kowt tu adik cik tom…
    tapi x pa..aslkan org dah tau yang cik tom ngan yaty 2 adik beradik πŸ˜€

    Reply
  • February 2, 2011 at 3:25 pm
    Permalink

    hehe..kecian akak miss yaty..org ckp dia tiru..padahal diaorg xthu…he3

    Reply
  • February 5, 2011 at 12:00 pm
    Permalink

    Salam.
    First of all.
    I nak buat statement mohon maaf secara terang-terangan di sini.
    Biar semua org baca. Then semua org tahu pasal review yang I buat tu.

    Actually mmg I tak tahu yg cik tom n yaty adik-beradik.tapi yaty dah bgtau I dekat ruangan komen entry blog review tu.then I ingat benda tu dah settle. Sebab I rasa isu ni tak la besar mana. bukan I kritik pun. Kalau di baca betul2, takde apa yang salah. I tak tahu, bukan I sengaja tuduh.

    http://nurulchumel.blogspot.com/2011/02/penjelasan-terbuka-isu-blogger-tiru.html

    Reply
  • February 5, 2011 at 12:13 pm
    Permalink

    Ouh! Miss Yaty tue adik Cik Tom. Baru tahu. Hehe. πŸ˜€ Arol pun sependapat dengan blogger lain. Mungkin Cik Nurul tue tak tahu yang Miss Yaty adik Cik Tom. πŸ™‚

    Reply
  • February 12, 2011 at 12:52 pm
    Permalink

    @nurul chumel: ok…cik tom tahu yg nurul xtahu psl ni..tp maybe sebaiknya bertanyakan dl utk kepastian spya xtimbul mslh..lgpun rsnya lg better guna istilah lain selain dr istilah "siapa tiru siap?"….

    tp pe pun..cik tom dah xkisah…dah off story pun…peace k πŸ˜‰

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE