Cara Selesai Masalah Post/Entry Tak Update Di Bloglist

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera….

Terima kasih kepada kawan-kawan blogger yang alert mengenai masalah post entry blog cik tom di bloglist tak diupdate kepada yang terbaru even cik tom dah update setiap hari. Masalah ni semua berkaitan dengan pertukaran blog cik tom dari platform blogspot kepada wordpress self-hosting bermula 5 April 2011 baru-baru ni. Sehingga sekarang, entry yang terlatest bagi blog cik tom di kebanyakan bloglist masih Blog Under Construction.

masalah feed blog

So, antara 4 penyelesaian bagi masalah ini yang boleh korang cuba ialah:

1) Korang remove link blog cik tom di bloglist korang dan pastu masukkan balik (http://www.ciktom.com/)

2) Kalau tak menjadi, korang masukkan feed blog cik tom pada bloglist korang iaitu (http://www.ciktom.com/feed)

3) Unfollow then follow semula blog cik tom ( cik tom curik penyelesaian problem ni di blog tok esah) tapi rasa agak cerewet je. hehe…

4) Susah sangat buka je blog cik tom dari browser or google. heee..

5) Try follow step dalam gambar bawah ini ye:

Masalah entry tak update di bloglist
Masalah entry tak update di bloglist

Harap-harap menjadilah cara kat atas tue ye. Korang cuba dulu ye. Kepada yang pernah tersenarai di bloglist cik tom sebelum ni, cik tom dah pindah semua ke blog Bloglist Cik Tom under “Serasi Bersama” sebab kat wordpress ni takde pulak application untuk bloglist. Pada yang nak masuk juga dalam bloglist cik tom boleh komen di entry ni.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

53 thoughts on “Cara Selesai Masalah Post/Entry Tak Update Di Bloglist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE