Lelaki Kacak vs Wanita Cantik

Lelaki Kacak vs Wanita Cantik? Adakah anda termasuk dalam salah satu kategori samaada lelaki kacak ataupun wanita cantik?? Apakah sebenarnya definisi lelaki kacak vc wanita cantik? Tiada lagi manusia yang memonopoli kedua-dua kategori lelaki cantik serta wanita cantik kecualilah mereka itu golongan lelaki pondan atau wanita tomboy. Huhu..

Apa Itu Lelaki Kacak?

Lelaki kacak dari kamus dewan bahasa dan pustaka bersinonim dengan lelaki yang segak, tampan, elok,  gagah, bergaya dan menarik. Kesemua perkataan sinonim lelaki kacak ini membawa maksud kekacakan seorang lelaki itu hanya ditaksirkan dari segi luaran semata-mata. Lelaki kacak sebenarnya sesuatu yang sangat subjektif dan luas pengertiannya kerana bergantung kepada pandangan dan pendapat setiap orang yang berlainan mengenai definisi lelaki kacak.

Sebaiknya biarlah kekacakan seseorang lelaki itu dari segi dalaman dan bukannya dari segi luaran semata-mata. Bagi cik tom, first sekali lelaki kacak itu mesti lelaki yang tulen. Bukan lelaki kacak yang nampak je kacak tapi sebenarnya gay atau lelaki jambu!! Lelaki kacak tak semestinya yang hensem giler tapi cukuplah lelaki kacak sekadar sedap mata memandang. Lelaki kacak itu mesti tahu ilmu agama dan juga praktiskan ilmu agama dalam kehidupan seharian. Ada ramai lelaki kacak di luar sana tahu bab agama tapi tidak pernah amalkan pun. Satu lagi kalau sekacak mana pun lelaki kacak tapi kalau tak berduit tak berguna juga kan. Sekurang-kurangnya lelaki kacak itu punya pekerjaan tetap yang halal yang boleh menyara hidup dan keluarga.

Lelaki Kacak Malaysia

Apa Itu Wanita Cantik?

Wanita cantik dari kamus dewan bahasa dan pustaka ialah wanita yang comel, lawa, manis dan menarik. Lihat wanita cantik juga di definisikan lebih kurang sama dengan lelaki kacak iaitu hanya bersandarkan pada rupa luaran semata-mata. Wanita cantik ialah wanita yang berbudi pekerti yang sangat baik serta berilmu lebih menarik perhatian berbanding rupa paras yang cantik semata-mata. Hal ini kerana kecantikan pada fizikal terhad, mana sifat dalaman yang tidak mempunyai rupa bentuk mampu mempamerkan kecantikan yang tidak terhad iaitu infiniti. Wanita cantik yang paling disukai lelaki kacak ialah wanita yang tahu menguruskan rumahtangga.

Wanita Cantik Malaysia
Wanita Cantik Malaysia

Lelaki Kacak vs Wanita Cantik

Pasangan perlu sepadan ke? Lelaki kacak mesti berpasangan dengan wanita Cantik? Kebiasaan kalau nampak lelaki kacak confirm akan berpasangan dengan wanita cantik. Tapi kalau wanita cantik tak semestinya berpasangan dengan lelaki kacak. Kenapa?? Salah satu sebabnya lelaki kacak ini spesis homosapiens yang makin pupus kat muka bumi. Lelaki kacak lebih suka memilih berbanding wanita cantik. Lelaki kacak tahu dengan aset yang dimiliki dan juga bilangan lelaki yang kurang berbanding wanita menyebabkan lelaki kacak lebih demand berbanding wanita cantik. Wanita cantik cukuplah personaliti lelaki itu baik sudah sedia menerima lelaki itu sebagai teman hidup walaupun bukan lelaki kacak dari segi paras rupa.

Tak kisahlah lelaki kacak berpasangan dengan wanita cantik atau tidak sebabnya tiada yang sempurna di dunia ini. Malah Allah telah jadikan manusia itu berpasang-pasangan untuk saling melengkapi antara satu sama lain. Lelaki mempunyai 9 akal 1 nafsu manakala wanita 9 nafsu 1 akal yang menjadikan mereka perlu bernikah untuk saling melengkapi. Allah telah menyatakan di dalam Al-Quran surah an-Nur ayat 26, bahawa wanita yang baik untuk lelaki yang baik dan begitulah sebaliknya. InsyaAllah wanita cantik baik budinya akan menjadi tulang rusuk kiri untuk lelaki kacak yang baik budi pekertinya juga.

Ciri-ciri Tambahan Lelaki Kacak?

1. Lelaki kacak yang beriman.

2. Lelaki kacak yang pandai masak.

2. Lelaki kacak yang bijak.

3. Lelaki kacak banyak duit.

Contest SEO Lelaki Kacak

Entry Lelaki Kacak vs Wanita Cantik ini ialah salah satu percubaan cik tom untuk contest SEO menggunakan keyword LELAKI KACAK” yang dianjurkan oleh titan blogger lelaki kacak tuan punya blog kacak earncent.com. Contest SEO ini akan berlangsung selama 3 bulan bermula dari 14 March 2012 sehinggalah 15 Jun 2012. Walaupun agak terlambat berbanding blogger lain yang telah hebat mempekatkan keyword lelaki kacak semenjak dari awal. Apa salahnya cubakan, “better late than never”. Cik tom bukanlah kategori lelaki kacak tapi cik tom yang comel tetap nak join contest SEO lelaki kacak ini. Hehe 😉

Cabaran SEO Lelaki Kacak ini dianjurkan oleh Earncent.com dan ditaja olehContengconteng.com, Mrs.Yie, AbangensemCikgu DahliaFarish Ishak, PuanBee.com, w.habibu rahman, Azri Johan, Dirmansyah, 1Malaysianews.netLadfeAmir.com, SEO Apps, Bluedianthus.comHafizmohd.com, UmarFaruq.com,1Artikel.com, Blog Bukit Besi, Radhio.com, Blog Perniagaan Internet, Hadi Hanafee, Jomtonton.net, Muaz Lelaki Kacak, Ohcikgu.com, BloggerWanita.com,Cyza Sector, LelakiAcai.com Sabreehussin dot com, Abrablog.com dan AhmadFaizal.com.

p/s: tengok dah 73 blogger lelaki kacak dan wanita cantik yang dah join Contest SEO Lelaki Kacak. pada yang rasa dia lelaki kacak atau wanita cantik jangan lepaskan peluang klik untuk join >>Contest SEO Lelaki Kacak<<

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

55 thoughts on “Lelaki Kacak vs Wanita Cantik

  • May 14, 2012 at 1:09 am
    Permalink

    Semoga berjaya cik tom 🙂

    Lelaki tidak Kacak jika tanpa wanita cantik 🙂

    Reply
  • May 14, 2012 at 2:32 am
    Permalink

    fuyoo…
    betul2 kacak dan cantik huraian nya..
    eheheheee

    Reply
  • May 14, 2012 at 9:55 am
    Permalink

    gud luck cik tom, tak dapat join tak cantik. =p

    Reply
  • May 14, 2012 at 2:06 pm
    Permalink

    Bagus juga Cik Tom masuk,boleh bersaing dgn yg lain..kacak itu subjektif agreed!

    Reply
  • May 14, 2012 at 3:55 pm
    Permalink

    Selamat berjuang, cik tom
    Moga bertambah meriah lagi nanti

    Reply
  • May 14, 2012 at 4:42 pm
    Permalink

    wahh,,cik tom pun join jugak,,makin sengit la nie…hehehe

    Reply
    • May 17, 2012 at 3:15 pm
      Permalink

      xsengit pun..seo ciktom xpower macam blog lain.hhee

      Reply
  • May 14, 2012 at 4:55 pm
    Permalink

    sah itu mmg lelaki kacak!

    Reply
    • May 17, 2012 at 3:15 pm
      Permalink

      siapa lelaki yang kacak suri??incik hubby ke??hehhe..

      Reply
  • May 14, 2012 at 5:38 pm
    Permalink

    terima kasih. terima kasihhhh..

    Reply
  • May 14, 2012 at 9:46 pm
    Permalink

    kat mana-mana pergi mesti ada lelaki kacak…pasni buat contest gadis cantik pulak..baru aku ada idea nak join hehehe

    Reply
  • May 15, 2012 at 2:31 am
    Permalink

    dah dah, jgn panggil saya kacak lagi, penat saya, hehehee

    Reply
  • May 15, 2012 at 7:51 am
    Permalink

    Wahh…cik tom pun join gak…semoga berjaya cik tom.

    Reply
    • May 15, 2012 at 4:05 pm
      Permalink

      sori ye yas..broadband cik tom slow sgt sbb dh exceed limit..setiap kali singgah blog yas xleh komen sbb blog yas guna komen disqus lmbt load..sori ye..

      Reply
    • May 17, 2012 at 2:57 pm
      Permalink

      ciktom kena join support titan lelaki kacak..haha…tahiah yas 1st page lagi..good luck!

      Reply
    • May 17, 2012 at 2:56 pm
      Permalink

      kena detail baru faham apa itu lelaki kacak yang sbenarnya..hee

      Reply
  • May 15, 2012 at 11:47 am
    Permalink

    Biarlah kacak & cantik pada dalam dan luarannya.Kalau setakat luaran baik reject je…

    Reply
    • May 17, 2012 at 2:55 pm
      Permalink

      yup betul tue..terbaik lelaki kacak dan wanita cantik luaran dan dalamannya jugak..
      kalau dah kacak dalam insyaAllah lagi terserlah kekacakan luaran..

      Reply
  • Pingback:Tips Cara Hilangkan Jerawat Cara Mudah dan Cepat - Ciktom

  • May 15, 2012 at 4:59 pm
    Permalink

    good luck cik tom
    nak join tp blogspot mmg x mampu tandingi kehebatan SEO WP.. huhuhu

    Reply
    • May 15, 2012 at 6:30 pm
      Permalink

      thanks sop..eh xsemestinya jugak..sekarang yang 1st page yas..blog dia guna blogspot dan xberdomain..yg penting teknik seo..kena berguru dgn yas ni..hee

      Reply
  • May 15, 2012 at 9:01 pm
    Permalink

    Bagaimana kalau lelaki kacak berjumpa dengan wanita cantik? Boleh dikatakan mereka ini pasangan ideal?

    Selamat berjaya kepada Cik Tom. 🙂

    Reply
    • May 17, 2012 at 2:37 pm
      Permalink

      kalau berjumpa lelaki kacak ddengan wanita cantik satu bonus..tapi paling penting sebenarnya serasi bukan paras rupa..hee

      Reply
  • May 15, 2012 at 9:59 pm
    Permalink

    pasangan sepadan tak semestinya lelaki kacak + wanita cantik, asalkan dua2 serasi

    Reply
    • May 17, 2012 at 2:33 pm
      Permalink

      memang betul..tak semestinya lelaki kacak dengan wanita cantik..

      Reply
  • May 15, 2012 at 10:57 pm
    Permalink

    Semoga bejaay… Seriusly kacak enteri nie 😀

    Reply
    • May 16, 2012 at 4:53 pm
      Permalink

      Setuju. Lengkap utk menilai kita kacak ke ‘cicak’….hehehe =)

      Reply
      • May 17, 2012 at 1:53 pm
        Permalink

        baik jadi lelaki kacak jangan jadi cicak..hehe

        Reply
    • May 17, 2012 at 2:32 pm
      Permalink

      thanks izzuddin..anda memang lelaki kacak sudi baca entry lelaki kacak ni..hehe

      Reply
  • May 16, 2012 at 1:15 am
    Permalink

    Panjang lebar definisi tentang kekacakan ni =)

    Reply
    • May 17, 2012 at 2:09 pm
      Permalink

      kena panjang baru mudah faham apa itu lelaki kacak..hee

      Reply
  • May 16, 2012 at 1:28 am
    Permalink

    saya rasa saya kacak dan cantik tapi taknak join jgk. kikiki.

    Reply
    • May 17, 2012 at 2:08 pm
      Permalink

      hahaa..noraim tetap kacak dan cantik wlpn xjoin..

      Reply
  • May 16, 2012 at 1:31 am
    Permalink

    sy tak kacak,jadi tak layak nak join..

    #ciktom memang comel..slmt mlm^^

    Reply
    • May 17, 2012 at 2:07 pm
      Permalink

      achie lelaki kacak tapi sajekan rendah diri..xpe xjoin xsemesti xkacak..saje bg peluang kat blogger lain join..hee

      Reply
  • May 16, 2012 at 6:22 am
    Permalink

    Wuaah. CikTom pun join Contest ni.
    Hebat. Saya tidak kacak, dat’s why tak join ;(
    Semoga dapat ranking yang terbaik di Google.
    Mesti SEO CikTom hebat ni.

    Reply
    • May 17, 2012 at 2:03 pm
      Permalink

      seo cik tom xhebat pun..suam2 kuku ada la..saje join meriahkan contest seo lelaki kacak..kalau untung percaturan seo boleh menang..kalau x support contest kawan2..hee

      Reply
  • May 16, 2012 at 1:07 pm
    Permalink

    entri ni sangat hensem sehingga den terpikat.har3

    Reply
    • May 17, 2012 at 2:00 pm
      Permalink

      haha..baguslah kalau ada yang terpikat dengan entry lelaki kacak cik tom 🙂

      Reply
  • Pingback:Lelaki Kacak

  • Pingback:Lelaki Kacak Masterchef Selebriti Malaysia - Ciktom

  • June 12, 2012 at 4:34 pm
    Permalink

    ehee…moga berjaya ciktom…saya x kacak,xcantik tapi saya cute…eheee

    Reply
    • June 13, 2012 at 9:37 pm
      Permalink

      thanks eyta…meh la join..sempat lagi sblm 15hb..

      Reply
  • Pingback:lelaki kacak

  • Pingback:Kenapa Join Contest Eyriqazz vs Denaihati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE