Projek 100 Bloggers oleh Bro Framestone

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Hari ini cik tom boring2 pergi sesaje terjah blog-blog lain dan terbaca entry Projek 100 Bloggers oleh Bro Framestone“. Tengok balik entry tue cakap tarikh tutup bulan 3. Alamak dah tutup tapi cik tom tengok list blogger tak cukup lagi 100 bloggers. Lepas tue terbaca komen dari b3njy yang tanya bro framestone “boleh ke nak tunggu 30/4/2012 sebab nak tunjuk latest trafik” dan bro framestone jawab “sempat je.. tiada masalah”. So harap-harap permohonan cik tom ini diterima juga dan tersenarai antara 100 bloggers. amin…

Antara kriteria yang Bro Framestone nak bagi Projek 100 Bloggers ialah:

Kriteria yang dicari:-

  1. Mempunyai trafik sehari dalam 500 uv (sekurang-kurangnya)
  2. Setiap blog post mendapat 5 – 10 komen dari pembaca. (sekurang-kurangnya)
  3. Bukan blog copy paste, politik atau menyentuh isu-isu sensitif dan keterlaluan.
  4. Tidak terikat dengan mana-mana syarikat pengiklanan.
  5. Blog di update sekurang-kurangnya seminggu 4 kali.
  6. Duduk di Malaysia dan warga negara Malaysia.
  7. Sanggup memberi komitmen kepada projek 100 bloggers (Bro dah xnak layan blogger yang banyak songgeh)
  8. Lebih diberi keutamakan kepada blogger ber”niche” : kekeluargaaan, remaja perempuan (personal), remaja lelaki (personal), teknologi, keusahawanan, makanan.

Pada sesiapa yang nak join :

  1. Promote projek ini di blog anda (dalam bentuk blog post – pastikan anda memenuhi syarat di atas), maklumat korang copy paste je la dari entry ini. Bubuh link ke entry ini dan juga borang pendaftaran.
  2. Kemudian isi borang ini.
  3. Tunggu feedback – email/call dari bro framestone
  4. Jika layak, anda akan di pilih. Itu sahaja.

Mesti korang tertanya kenapa bro cuba running “Projek 100 Bloggers” ini?
Bro insya’lah dalam bulan 4 atau 5 akan present kertas kerja bro di kepada klient-klient bro di mana 100 blog yang terpilih akan menjadi medium pengiklanan kepada produk mereka.

Setiap blogger akan menerima sponsor post. Anda hanya perlu menulis dan mempromosikan klient yang akan bro dapatkan. Dan anda akan dibayar. Walaupun nilainya bukan beribu ringgit. Tetapi ianya amat berbaloi bagi anda yang ingin menjana pendapatan dari blog.

************************************************

Entry di atas, cik tom copy dari blog bro framestone. Dari kriteria itu semua cik tom rasa ok alhamdulillah lepas. Cuma yang syarat no 5 tue pernah juga cik tom jarang update especially bila sibuk dengan kerja. Tapi cik tom dah azam baru update blog setiap hari atau sekurang-kurangnya 5 kali seminggu bermula bulan 4. Kat bawah ini, cik tom masukkan bukti statistik trafik blog ciktom.com bagi tempoh seminggu dan juga sebulan. UV 3k-4k dan PV 6k-11k setiap hari. UV 100k dan PV 200k sebulan.

Trafik blog ciktom.com seminggu ( 23/4/12-29/4/12)
Trafik blog ciktom.com seminggu ( 23/4/12-29/4/12)
Trafik blog ciktom.com sebulan ( 30/3/12-29/4/12)
Trafik blog ciktom.com sebulan ( 30/3/12-29/4/12)

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

30 thoughts on “Projek 100 Bloggers oleh Bro Framestone

    • April 30, 2012 at 3:50 pm
      Permalink

      trafik biasa2 je ni..blog bro framestome lg mantap!

      Reply
  • April 30, 2012 at 3:31 pm
    Permalink

    memula dulu akak ingt nak join tapi bila pikir nak besalin
    la..dengan keadaan kesihatan tak menentu baik akak
    tak join je.kang menyusahkan orang pulak jadi tak best la gitu.

    Reply
    • April 30, 2012 at 3:49 pm
      Permalink

      takpe akak..cik tom rasa in future bro framestone akan buat lagi projek camni..so akak boleh join lagi nanti..yang penting kesihatan baby dan akak ye.

      Reply
  • April 30, 2012 at 4:33 pm
    Permalink

    saya melihat dri sini nak joint tak byk pula pengunjung d blog saya heee

    Reply
    • May 3, 2012 at 7:46 pm
      Permalink

      xpe suri boleh try apply jugak..tgk blog suri mantap!

      Reply
  • April 30, 2012 at 4:33 pm
    Permalink

    bila ada yg bertanya mesti kita kena bro jwpan sedaya yg blh 😉

    Reply
  • April 30, 2012 at 5:57 pm
    Permalink

    Wah mantap UV blog Cik Tom tentu diterima menyertai Projek 100 bloggers oleh bro Framestone. 🙂

    Reply
    • May 3, 2012 at 7:42 pm
      Permalink

      trafik budak baru belajar ni..doakan ciktom berjaya ye..xdpt respon lg berjaya ke x..huhu

      Reply
  • April 30, 2012 at 6:35 pm
    Permalink

    huh trafik ke letrik tu
    pasti diterima ni hehehee 🙂

    Reply
    • May 3, 2012 at 7:40 pm
      Permalink

      trafik bukan letrik..
      doakan berjaya permohonan ciktom..still xdpt respon berjaya ke x..huhu

      Reply
  • April 30, 2012 at 8:45 pm
    Permalink

    terernya pempuan nih..

    Reply
    • May 3, 2012 at 7:36 pm
      Permalink

      baru tau..riak sket ngan cikgu titan..hahaaa

      Reply
  • April 30, 2012 at 9:59 pm
    Permalink

    menarik.. nak join tapi tak cukup syarat..:)

    good luck cik tom

    Reply
  • May 1, 2012 at 9:02 am
    Permalink

    perghh…mantap betul trafik ciktom walaupun jarang update

    Reply
    • May 3, 2012 at 7:35 pm
      Permalink

      biasa je trafik cik tom ni..ramai lagi blogger trafik mantap..huhu

      Reply
  • May 1, 2012 at 10:20 am
    Permalink

    Semoga berjaya CikTom.
    Saya punya blog tak layak kot nak join.
    Blog Kerdil je 😉

    Kreatif idea Bro fFramestone tu kan

    Reply
    • May 3, 2012 at 7:27 pm
      Permalink

      blog cik tom pun xtau lg layak ke x..huhu..ala pe salahnya cuba dulu..mana tau untung timbul sebab blog nizam bagus niche technology ek?memang diorang nak..
      aah bro framestone ni mmg kreatif dan baik hati..

      Reply
  • May 1, 2012 at 11:44 am
    Permalink

    wow,.. macam mana yer nak dapat traffik sebegitu banyak yer?

    Reply
    • May 3, 2012 at 7:24 pm
      Permalink

      rajin update entry..buat entry yang kebiasaan orang suka baca …plg penting entry yang tak lapuk dek zaman..means 5 tahun lagi pun orang akan cari lagi perkara yang sama..

      Reply
  • May 2, 2012 at 12:24 pm
    Permalink

    rasa2nya boleh lepas ni cik tom…semoga berjaya

    Reply
    • May 3, 2012 at 5:43 pm
      Permalink

      harap2 lepas..tapi xde dpt respon lagi drpd bro framestone setakat ini.

      Reply
      • May 4, 2012 at 9:40 am
        Permalink

        Bias tu…dia agak bz sikit…dh tegur dia kt f/b lom? Kt f/b pun dia aktif jugak…

        Reply
    • May 3, 2012 at 5:41 pm
      Permalink

      harap2 lepas permohonan ciktom sebab smpi ke hari ni takde dpt apa2 info lg dr bro framestone..

      Reply
  • May 2, 2012 at 5:50 pm
    Permalink

    alamak, banyaknya trafik
    memang dah layak sangat untuk sertai projek ni

    Reply
    • May 3, 2012 at 5:32 pm
      Permalink

      trafik banyak tak semestinya layak jugak..ada banyak lagi syarat lain..hee

      Reply
  • May 5, 2012 at 2:07 pm
    Permalink

    mantap giler traffic ciktom, haha. Pagerank 3 plak tue 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE