Jom Sihat Bersama Herbalife

Assalamualaikum..

Hello… masih ingat lagikah dengan Eda? Penulis part time di blog Cik Tom ni?hehe.. da lama menyepikan diri sebab da masuk sambung belajar semula.

Okay, so kehadiran kali ni sebab nak kasi promote sikit pasal 1 produk ni. Produk yang di beri nama herbalife. Hehe.. okay..  mesti di kalangan korang ramai yang dah tau pasal herbalife kan..tapi tapi mesti not in detail kan. Biasanya kalau tanya atau sebut pasal herbalife, mesti orang akan cakap “o..produk mahal tu ye..” atau “o…produk untuk kurus tu kan”..  tu pun Eda punya tanggapan jugak tapi tidak sekarang. Jom Eda perkenalkan more detail kat korang pasal herbalife ni dan jugak testimoni Eda sebagai pengguna herbalife ni..

Okay, produk herbalife ni sebenarnya bukanlah untuk lose weight sahaja tapi untuk lain-lain jugak. Contohnya untuk gain weight, beautiful face, healty life style and ada jugak produk-produk multivitamin. Kesimpulannya, produk ni memang sesuai untuk seisi keluarga yang nakkan gaya kehidupan yang sihat!! 😀

Okay, meh sini.. untuk nak tambahkan lagi keyakinan korang.. Eda nak share sikit testimoni yang ada. Testimoni dari Eda sendiri sebagai pengguna herbalife sekarang ni. Eda guna produk herbalife ni untuk lose weight sebab berat badan Eda yang obes.

Permulaan guna produk ni. Sebenarnya bermula dari kawan Eda. Masa diploma dulu, dia ni gemuk jugak, tapi sekarang dia da kurus! Masa akhir diploma dulu, memang ada perasan jugak, dia macam makin kurusla, tapi Eda tak tanyala lagi masa tu.

Sampaila Eda masuk degree, dapat 1 kampus dengan dia dan guess what. Dia makin kurus sekarang dan totally kurus. Eda pun apa lagi, risik-risik la dia dan dia kata dia consume herbalife. Dan dia explain la dari A-Z pasal herbalife ni. Betul-betul wat Eda rasa nak cuba sebab kawan yang da kenal dan depan mata kita sendiri kita nampak dia kurus dan menjadi guna produk tu. Tapi masa tu tak terus beli lagi, sebab fikir masak-masak dulu dan cuba tingkatkan kenyakinan dalam diri dulu.

Tak lama tu, dengan kenyakinan yang 100% masa tu, Eda pun laburla duit beli produk herbalife demi untuk kurus dan sihat dalaman dan luaran. Masa fisrt try Eda Cuma ambik dua produk. Iaitu  F1 dan tea mix. Ni pakej basic y orang ambik biasanya. Dan..dan.. kalau  korang beli produk ni dari  talian or melalui penjual herbalife yang betul, korang akan automatik  dapat coach untuk pantau prestasi korang tau. Sebab ada yang beli produk herbalife ni kat kiosk-kiosk, dan dapat harga murah tapi tak ada coach.

Jadi di sebabkan tak ada orang yang pantau dan bagi guide yang betul cara minum herbalife ni, diorang tak dapat hasil yang betul dan ada yang patotnya nak lose weight, jadi gain weight sebab tak ada penerangan yang jelas untuk herbalife ni. So,  mana nak dapat?beli produk, dapat coach.. amazing kan? Eda pun ada coach yang pantau dan sentiasa bagi tips untuk lose weight dengan sihat.

And Alhamdulillah!! Lepas seminggu consume dengan 2produk herbalife tu, Eda timbang dan turun 4.9kg! betul-betul tak percaya. Padahal produk tu pun tak habis guna lagi tapi da boleh nampak hasilnya. ;D Rasa pelaburan untuk beli produk ni betul-betul tak rugi. Rasa tak menyesal pun cuba. Dan sekarang Eda still consume untuk dapat hasil yang lebih lagi dan Eda topup lagi produk herbalife..huhu..

Jadi, lepas dah berjaya nampak hasilnya, Eda terfikirla nak kongsi pasal ni dengan kawan-kawan yang ada masalah sama macam Eda jugak. Dan ada yang join dah.. bukan untuk lose weight je tapi untuk gain weight pun ada. Sebab diorang nak gain weigth dengan cara yang sihat dan betul. Untuk pengetahuan korang, herbalife ni bukanlah supplement ataupun ubat kurus tapi ianya satu gantian makanan yang memang ada cukup nutrisi yang di perlukan untuk tubuh badan kita tau. Jadi, sistem badan dapat berfungsi dengan baik.

Jadi, kalau ada siapa-siapa yang kat luar tu nak cuba, bolehla  beli produk herbalife. Siapa yang berminat ataupun ada sebarang pertanyaan yang nak tanya detail mengenai setiap produk boleh whatsapp EDA: 013-9897635..

dan ada berita gembira, Eda nak bagi diskaun khas untuk pembaca-pembaca blog Cik Tom (Jangan lupa mention “cik tom” untuk dapatkan tawaran istimewa ni). Setiap pembelian herbalife dari Eda, korang akan dapat diskaun 10%. Bukan senang nak dapat tau. Eda pun nak bantu korang. Jadi jangan lepaskan peluang tau. 10%!! Tapi untuk tempoh sebulan sahaja. Bermula 02/06/2014 hingga 02/07/2014. Jadi jangan lepaskan peluang dan ajak la kawan-kawan dan ahli keluarga yang lain tau. JOM SIHAT BERSAMA HERBALIFE 😀

 

PENGURUSAN BERAT BADAN PERIBADI
PRODUK HARGA
  1. Formula 1 (550g):

(french vanilla, dutch chocolate, strawberry, tropical fruit, capuccino)

RM174.00
  1. Formula 3 (240g) : blended soy and whey protein powder
RM 123.70
  1. Tea Mix (50g) : lemon & hibiscus
RM 136.80
  1. Tea Mix (100g):

(lemon hibiscus, peach)

RM 237.30
  1. TC Formula (90 tablet)
RM 213.30
PENCERNAAN SIHAT/ DIGESTIVE HEALTH
  1. Herbal Aloe Concentrate (473ml)
RM 176.10
KESIHATAN JANTUNG/ HEART HEALTH
  1. Omega 3 Fish Oil with EPA & DHA (60 softgel)
RM 164.00
  1. NW Formula (150g-30days)
RM 324.80
PENUAAN SIHAT/ HEALTHY AGEING
  1. Calcium Plus (90tablet)
RM 69.00
SNEK PROTEIN/ PROTEIN SNACKS
  1. Chocolate Peanut Protien Bar (490g)
RM 106.10

 

 

 

NUTRISI LUARAN/ OUTER NUTRITION
PRODUK HARGA
PENJAGAAN RAMBUT/ HAIR CARE
  1. Herbalife AQUA Shampoo (300ml)
RM 48.00
  1. Herbalife AQUA Conditioner (300ml)
RM 48.00
  1. Herbal Aloe Moisturizing Shampoo (300ml)
RM 49.30
  1. Herbal Aloe Moisturizing Conditioner (300ml)
RM 49.30
KEPERLUAN PENJAGAAN BADAN/ BODY ESSENTIALS
  1. Herbal Aloe Hand Cream (50ml)
RM 49.30
  1. Body Buffing Scrub (200ml)
RM 93.00
  1. Body Contouring Creme (200ml)
RM 149.80
  1. Herbal Aloe Everyday Body Wash (400ml)
RM 74.40
  1. Herbal Aloe Everyday Soothing Gel (200ml)
RM60.00
PENYEGAR KULIT/ SKIN REVITALISERS
  1. Day Lotion SPF 15 (50ml)
RM 245.00
  1. Decolletage Cream (50ml)
RM 251.50
  1. Nighttime Replenishing Cream (50ml)
RM 219.80
  1. Lip Refiner SPF 15 (15ml)
RM 104.00
  1. Radiant C: Facial Scrub Cleanser (150ml)
RM 90.90
  1. Radiant C: Body Lotion SPF 15 (200ml)
RM 124.70
  1. Radiant C: Daily Skin Booster- Gel Cream (30ml)
RM 124.70
  1. Radiant C: Face Quencher  (50ml)
RM 38.40

 

Sharing is caring

eda rushdi

Penulis baru di blog ciktom[dot]com. Masih belajar dan belajar dalam memperbaiki teknik penulisan. bakal mencari idea-idea baru untuk ditulis. ^_^

10 thoughts on “Jom Sihat Bersama Herbalife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE