Tutorial Tukar Password Blog bagi Blogspot

Salam 1 Malaysia… Seperti dijanjikan cik tom buat tutorial tukar password blog bagi blogspot request dari adik fyza.  Maaf ye fyza sebab request ni dah bulan lepas tapi sekarang baru berkesempatan cik tom nak buat entry ni. Maybe ramai dah tahu cara tukar password blog tapi entry ni khas pada blogger yang tak tahu dan newbie ye.

STEP 1

Pada DASHBOARD blog, klik “My Account” di penjuru atas belah kanan seperti dalam gambar di bawah.

Tukar Password Blogspot

STEP 2

Kemudian, akan keluar “Google Accounts” dan klik ” Change password” seperti gambar kat bawah;

Tukar password blog 2

STEP 3

Masukkan maklumat yang diperlukan dalam kotak yang disediakan dan klik “Save” selepas siap isi maklumat.

Tukar password blogspot 3

Selepas itu, boleh try login blog guna password baru. Selamat mencuba “Tutorial tukar password blog bagi blogspot“.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

14 thoughts on “Tutorial Tukar Password Blog bagi Blogspot

  • September 19, 2011 at 2:13 pm
    Permalink

    dulu akak setiap hari tukar pasword..
    sekarang ??kejap lagi la tukar lagi..
    hehehe
    Jom baca entri terkini diana …MERTUA MATA DUITANMy Profile

    Reply
    • September 20, 2011 at 10:46 am
      Permalink

      pergh rajinnya akak..tiap2 hari tukar password?akak ingat ke kalau tukar password setiap hari..hmm

      Reply
    • September 20, 2011 at 10:38 am
      Permalink

      hehe..sebab tau ramai blogger yang nak tukar password tapi teragak2 macam mana caranya nak buat..hee

      Reply
  • September 19, 2011 at 11:07 pm
    Permalink

    Salam..terima kasih sebab sudi beri pandangan di amhealthnbeauty. sebenarnya gambar Dan nama produk akan dimasukkan satu hari nanti (hujung tahun ni insyaallah) kerana pihak Kami sedang berusaha untuk mendapatkan hak pengiklanan dari syarikat pembekal produk di eropah. Buat masa ni hak diberikan kepada syarikat milik bangsa cina Dan mereka tidak membenarkan pihak lain melakukan pengiklanan (walaupun sebenarnya boleh ja, dia orang takut nak bagi sebab market melayu lebih meluas) produk ni dah dekat 10 tahun kat Malaysia tapi orang cina je yg tau kewujudannya.
    Tq che tom

    Reply
    • September 20, 2011 at 10:34 am
      Permalink

      salam…sama2…tue pandangan cik tom je…insyaAllah semoga sukses dalam perniagaaan online..

      Reply
  • September 30, 2011 at 9:18 am
    Permalink

    Alahai lama tol x berkomen2 ngan ciktom ni. Rehat panjang ke busy? 🙂 sihat? 🙂
    Jom baca entri terkini shah blogger …Panduan Asas SeoMy Profile

    Reply
    • October 2, 2011 at 6:15 pm
      Permalink

      hehe,…sorry cik tom memang busy marking paper final exam sekarang ni+ xberapa sihat sgt..tue lama x berblog…heee

      Reply
  • February 25, 2012 at 3:54 pm
    Permalink

    akak ,esya nak tukar jugak..tapi x bleyh pon 🙁
    laptop nie gila sikit 😛 iskisk

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE