Asada Blog Budak Malaysia [Blog Review]

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.. Kali ini cik tom nak publish entry review blog . Maaf entry ini dah dalam draft dari tahun lepas. Oleh sebab cik tom tak berapa aktif berblog tahun lepas so terus lupa. Biasa dengar tak nama ? Kalau korang pernah tengok drama jepun “Team Medical Dragon” dari season 1-3 mesti korang biasa dengar nama ni. Asada mula berblogging Disember 2009 dan berasal dari Kuching, Sarawak. Seorang pelajar sepenuh masa di Mesir. Kira budak lelaki kacak bijak la ni merantau menuntut ilmu sehingga ke Mesir. 🙂

Blog Asada Budak Malaysia

Seorang student sepenuh masa yang complicated pemikirannya. kadang-kadang tak tau apa saya pikir. agak bizibody dengan hal orang lain especially member dan kawan-kawan, tak kira yang jauh mahupun dekat, samada rapat mahupun tidak. sangat obsess dalam buat sesuatu. selagi tak puas hati selagi tu nak buat lagi. over talkative. dah blur baru stop bercakap. bukan lagi seorang yang single. =P

Asada antara blogger yang cik tom kenal masa mula berblogging. Memang best kawan dengan asada ni sebab blogger yang happening dan gila2 bila tinggal komen.  Cik tom dah agak lama tak singgah ke blog asada. Singgah semalam tengok2 dah berubah status “bukan lagi seorang single”. Oh NO! Terus nangis teresak2. hahaa… Sweet je tengok entry ni; Wordless Wednesday : Rindu Setengah Mati.

Memang banyak koleksi entry best dalam blog asada ni antaranya banyak kisah hidup asada belajar di Mesir, pergi jalan-jalan disana, makan-makan. Kira seronok cuci mata tengok gambar2 yang menarik dan baca entry yang santai dengan gaya tersendiri. Rasa macam cik tom pulak belajar kat mesir.

Yang ini pulak kisah asada pernah kena rompak 29 Mac 2011. Alhamdulillah semuanya selamat.
# Kisah Saya Dirompak Masuk Harian Metro!
# Kisah Diserang Perompak Bersenjata

Blog Asada gunakan theme berlatarkan warna hitam dan putih. 1 langkah bijak sebab blog nampak lebih maskulin dengan header yang kacak. Asada bijak dalam menggunakan theme yang nampak kemas dan ringkas. Blog juga ringan untuk load. Cik tom cek saiz bawah 100 kb. Kira ringan bagi blog untuk pengguna blogspot. Pendapat cik tom yang lain okay bagi blog kategori personal asada.

Saiz blog asada

Jom jangan lepaskan peluang tambah kenalan dengan asada dengan klik Blog Asada.

ps: Sori kepada semua peserta yang pernah join segmen review cik tom. Ciktom tetap akan bayar hutang kepada blogger yang dah join. Sori 1 juta kali lagi.
ps2: Jangan minta cik tom review blog sebab dah banyak hutang review. Jangan sesekali berjanji kalau tak dapat tepati –> kata2 ingatan buat diri sendiri.. 🙁

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

50 thoughts on “Asada Blog Budak Malaysia [Blog Review]

  • May 26, 2012 at 1:19 am
    Permalink

    kenal kenal sgt blogger nih..tgh hangat bercinta tuhhh..ehehe, asada jgn marah eh 😛

    Reply
  • May 26, 2012 at 2:13 am
    Permalink

    wollawehh.. tenkiu cik tom..

    heee.. sekarang tak setadi kat mesir dah. duk dlm mesia je. tapi seberang laut jugak. tapi laut kecik je la.. =P

    Reply
    • May 29, 2012 at 1:20 am
      Permalink

      ur welcome.. eh dah xstudi mesir?? haha… study kat mana plk?? ketinggalan cerita plk cik tom..

      Reply
  • May 26, 2012 at 12:09 pm
    Permalink

    rajin mmbuat uslaan,rasa bangga sb anak muda ada bejar menuntut d sana semoga berjaya dia d sana

    Reply
    • May 29, 2012 at 1:05 am
      Permalink

      ni review dr segmen yg pernah cik tom buat…

      Reply
  • May 26, 2012 at 12:10 pm
    Permalink

    terkadang menukis santai org suka.bila2 sllu baca entri yg berta pening gak mata nk mmbacanya hee

    Reply
    • May 29, 2012 at 1:02 am
      Permalink

      hehe… mmg seronok baca entry santai.. cik tom rs entri cik tom xsantai..hehe

      Reply
  • May 26, 2012 at 12:12 pm
    Permalink

    kacak klu ada pendidikan baik untung masa depan nanti ya.amin

    Reply
  • May 26, 2012 at 12:14 pm
    Permalink

    tak kenal asada dan tak pernah tengok cerita tuh

    Reply
    • May 29, 2012 at 1:00 am
      Permalink

      xpe kalau xkenal asada..ini cik tom kenalkan asada.. amiklah peluang berkenalan..

      Reply
  • May 26, 2012 at 12:36 pm
    Permalink

    hehe..dh jnji mmg kene wat review..lambat x per jnji wat..:)

    Reply
    • May 29, 2012 at 12:57 am
      Permalink

      janji kena tunaikan.. kira macam berhutang jugalah..

      Reply
  • May 26, 2012 at 1:02 pm
    Permalink

    Hehehe…penat woo cik tom nk review blog…byk keje…hehehe

    Reply
    • May 29, 2012 at 12:55 am
      Permalink

      mmg agak penat sebab semua benda kena godek dalam blog..tengok apa yang bagus n perlu diperbaiki..kena seimbang..

      Reply
    • May 29, 2012 at 12:54 am
      Permalink

      cik tom punxde skill nak review..tp kita kena rajin asah skill men review baru lg mantap..hee

      Reply
    • May 29, 2012 at 12:48 am
      Permalink

      haha.. xde form sbb dh byk list menunggu yg lama..

      Reply
    • May 29, 2012 at 12:48 am
      Permalink

      review biasa je tapi pening jugak sbb dah lama xmenreview..

      Reply
    • May 29, 2012 at 12:46 am
      Permalink

      bagus tambah kenalan baru di blog..slmt berkenalan.

      Reply
  • May 27, 2012 at 6:34 am
    Permalink

    wah macam best blog ni..
    kena mula blogwalking nih..hehe

    Reply
  • May 27, 2012 at 10:45 am
    Permalink

    Walaupun diperam hampir setahun, entri ini masih tidak menghampakan. Susah juga anak dara previu lebih-lebih blog lelaki kecuali meminatinya didalam diam. Ha..ha..jangan marah yer Cik tom.

    Reply
    • May 29, 2012 at 12:08 am
      Permalink

      haha.. kategori adik2 cik tom je budak asada ni.. best kawan dgn asada ni sbb bdk poyo.. ceriakan suasana komen..

      Reply
  • May 27, 2012 at 10:54 am
    Permalink

    ooo dia kini kenal dah
    setelah baca entri ni
    terjah….

    Reply
    • May 29, 2012 at 12:07 am
      Permalink

      berkenalan la lebih lanjut terus ke blog asada.

      Reply
  • May 27, 2012 at 12:49 pm
    Permalink

    baru tahu blog dia ni, gmbar mmg mcm org Jepun dah

    Reply
    • May 29, 2012 at 12:01 am
      Permalink

      pergilah berkenalan tmbh kenalan blog.. dia mmg poyo best buat kawan..

      Reply
    • May 28, 2012 at 11:49 pm
      Permalink

      smartlah sampai ada yang curik gmbr dia dr blog buat profile pic ngaku tue pic dia..haha

      Reply
    • May 28, 2012 at 11:48 pm
      Permalink

      berangan?? berangan mmg best tapi sedang2 je..xelok melampau. hihi

      Reply
  • May 27, 2012 at 10:44 pm
    Permalink

    Pernah masuk tapi cuma sekali dulu je. Lepas tu terus tak masuk. Memang kira blogger lama la tuh.

    Reply
    • May 28, 2012 at 11:36 pm
      Permalink

      blogger lama banyak pengalaman..hee..samalah juga dgn PH 🙂

      Reply
  • May 28, 2012 at 12:54 am
    Permalink

    antara blogger lama juga ni..hehe..

    Reply
    • May 28, 2012 at 11:30 pm
      Permalink

      titan kenal jugak ke? geng blogger kacak ek..hik3

      Reply
  • May 29, 2012 at 3:00 am
    Permalink

    saya kenal blogger ni. x tau lak dia seorg blogger…trma kasih cik tom sbb review blog yg mantp2…..

    Reply
    • June 7, 2012 at 12:09 am
      Permalink

      kenal kat luar la ni ek..xpe blh tmbh kenalan di blog.

      Reply
  • June 1, 2012 at 12:09 am
    Permalink

    lama dah xmasuk blog dia.first sebab dah lama xbukak blog. second, sebab dah buat blog lain.hahahah..blog baru nih xnak family atau kwn2 rapat tau.. lalalala

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE